По следите на едни три милиарда лева

Шулева: Даването на пари на калпак на пенсионерите не е правилно
10 апр 2024 21:08, Александър Попов
21

Още по темата
Политиците започнаха една игра с цифри и да търся има ли дупка от 3 млрд. лв. от фискалния резерв. Асен Василев обяви, че си тръгва от Министерството на финансите като оставя в него 9 млрд., но неговата наследничка Людмила Петкова съобщи, че има 6 млрд.

"Нормално е във фискалния резерв да се засичат средствата в началото на месеца или в края на предишния, защото в текущия се правят различни разходи. Това, което Асен Василев каза е, че е оставил 9 млрд. средства, от които 4 млрд. са сребърен фонд, пари които не се пипат. Със започването на новия месец започват разходите, първият е за пенсии, около 1,5 млрд., другата сума е свързана с покриване на дълговете на "Топлофикация", около 1,5 млрд., с което станаха 3 млрд. и наистина към момента има 6 млрд. Това не означава, че са се изпарили, те са отишли по предназначение и това е добре известно", коментира бившият социален министър Лидия Шулева пред Bulgaria ON AIR.  

Тя допълни, че от друга страна на 14 дата от месеца в хазната постъпват парите от ДДС и други приходи. Според Шулева с цифрите много лесно се играе и са възможни всякакъв вид спекулации в предизборна обстановка.

"Омръзна ми от заигравки с пенсионерите преди изборите", заяви Шулева.

По думите ѝ даването на пари на калпак на пенсионерите не е правилен ход. Тя подкрепя помощта за най-бедните, но да се прави по ясни правила.

Вижте целия разговор във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Лидия Шулева
Още от София
ОС иска спешен ремонт на минералната баня в "Горна баня"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
а защо АЗ, като жител на друг град трябва с моите данъци да плащам задълженията на Топлофикация -София ????????? В моя град държавата ще плати ли сметките на топлофикацията ?! Това си е ограбване на българския народ - поредното, но не последното !
13
0
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 2 седмици
До Анонимен:така е.Наливаха милиони в Топлофикация,само народа да е доволен и да няма протести на златните павета.Не жълтите-златните.
12
2
 
5
 
! Отговори
Дрън дрън преди 2 седмици
Борисов остави 14 милиарда фискален резерв, а ПП -тата оставиха ...6 млда, които към края на месеца щели да станат.. .9 ? Кои са крадците?
11
2
 
5
 
! Отговори
Само да вметна преди 2 седмици
То тези пари,започна да ги търси Самият МутроКомунист! И защо ги " търси"? Или май че Започва да се Издава а? Има "опит " и " следи" всички постъпления!! Тоест ПП,ДБ взеха едни пари,които МутроКомуниста е Прибирал с години в управлението си? Е вие си направете сметката нататъка! Ще гласувам за партия която Не е Управлявала до сега! Писна ми от тези Интриганти!!!
10
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 9 "... за Пенсионерите 40 000 000 лева ?Грозно е , нали ?" - гласуваш ли за ЕС и НАТО? Много са ти даже!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какви следи,бе?Не разбрахте ли къде са отишли?1,5 милиарда за пенсии и 1,5 милиарда за дълговете на Фъндъкова.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се дават добавки за празник или по друг повод,само на някои пенсионери а на други не,това всъщност е дискриминация.За да се постигне социална справедливост има други начини,но това е друга тема.Например да се облагат печалбите и на гражданите от хазарта процентно и да се"пълни"с тези средства отделен фонд за подпомагане на пенсионата система.Така е справедливо.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Шулева може да и е омръзнало от заигравки и далавери. И на мен ми писна от такива като нея, дето бяха във властта и нищо не направиха. За тая искам да припомня, че беше социален министър при царя. Ако беше читав чиновник, щеше да прави социална политика и до сега. Айде стига дъфки и празни приказки и нафталинени личности, минали и заминали край нас за трудов стаж, дебела банкова сметка и брънка в златната верига. Добре, че бяха двете ми десни ръце и Божията закрила, че се закрепихме отгоре.
6
3
 
9
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 седмици
Бюджета дава на всеки Софиянец по 750 лева за Великден ?Колко са Софиянци , толкова са и Пенсионерите в България - 2 000 000 .За Софиянци - 1 500 000 000 лева Дотация за Отопление , за Пенсионерите 40 000 000 лева ?Грозно е , нали ?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо питат селската еврейка ?
4
2
 
6
 
! Отговори
MNENIE преди 2 седмици
Лидия Шулева се заиграва опасно с Държавата - Пенсии да се дават само на тези които Не са работили и плащали ? Това е опасно защото ще се сгромоляса Държавата след като Парите за Пенсии се Откраднат от Партийци като Шулева .
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изобщо не дават на калпак, през два калпака отпускат по малко.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В София държавата така плаща дълговете на софянци а те живеят в апартаменти за 100 бона.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не са на калпак а само до 500 лева. Но те имат имоти за 500 бона някои и пак няма правила. А над 500 лева имат малък имот и не вземат нищо.

Спонсорирани публикации