Майката, блъсната от кола с детето си: Не знаех къде е синът ми, не усещах нищо

Таксиметровият шофьор е установен
Обновена: 11 апр 2024 20:08 | 11 апр 2024 19:58, Александър Попов
47

Таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете в столичния квартал "Толстой", бе заловен. Но шокът остава най-вече за детето.

"Усетих как спирам да дишам и как ръката ми остава празна. Не знаех къде е детето, не усещах нищо, не виждах нищо. Прибирахме се с детето от разходка от парка. Съвсем спокойно вървяхме. Детето слезе от колелото преди пряката. Изчака ме да го настигна. Хванах го за ръка. От вътрешната страна на улицата беше малкият. Видяхме насреща таксито със светеща табела без лепенки, човекът караше бавно, пусна ни, минахме малката пряка. Преди да стъпим на следващия тротоар, човекът се изсили, блъсна ме, паднах върху детето", каза пред Bulgaria ON AIR пострадалата Румяна Георгиева.

Още по темата
Румяна сподели с болка, че детето ѝ все още преживява всяка минута от инцидента.

"Детето през деня е спокойно, ходи на училище, играе с другарите си. Всяка вечер спи при нас, страхува се да бъде сам, страхува се да премине улиците. Не желае да ходи сам на училище", добави Георгиева.

Според нея човекът направил много голяма грешка, че не спрял и не предложил помощ.

Наказанието

"Водачът извършва две нарушения. Не е пропуснал пресичащите пешеходци. За това нарушение има парична санкция в размер на 200 лв. Другото, което е извършил, е, че не е останал на място, а е напуснал ПТП, за което законът предвижда от 100 до 300 лева парична глоба и от 1 до 6 месеца лишаване от свидетелството за управление на моторно превозно средство", обясни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция".

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Покажете на тая жена клипа,за да не украсява историята.Тя си става първа и не е била в безсъзнание.Бакшиша е или пиян или дрогиран.Най вероятно друг водач поема Вината.Когато блъснаха детето ми на пешеходна пътека после го изкараха,че се е хвърлил пред колата,свидетелите се изпокриха,записите изчезнаха и отидохме на споразумение 2000 лева.Инак за 60кг таранка се лежи ефективно.Правосъдие му се вика.
31
0
 
1
 
! Отговори
..... преди 2 седмици
Гледах клипа и според мен шофъора е или пиян или дрогиран,той въобще не прецени че пресичат пешеходци и не ги изчака.То бързане ,бързане за адрес ,ама чак пък толкова да забършеш хората и да ги събориш не бива!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди години бяха хванали баба за откраднат шоколад от магазина, искаха да лежи ефективно. А ако блъснеш майка с дете на пътя 100 лв глоба?!Сами си правете сметка колко е "ценен" животът в България.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе ако приемем, че са руснаци всичко е точно! Не разбирам,какво недоволствате? Живеем в най-демократичната инсвободна държава! Айде в Гърция да бутнеш някой пешеходец инда видим какво те чака? Затвор за поне 10 г. и глоби в химяди евра и без лиценз... А тука- кеф ти дете, кеф ти майка, кеф ти баба-буташ и бегаш брат. И после нищо! СВОБОДА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
28
0
 
10
 
! Отговори
Евала преди 2 седмици
Две нарушения.... А това, че ги блъсна не нарушение, така ли? Иначе катаджиите глобяват за несветеща лампичка на номера, а за удара с колата - нищо. Нема гювеч за тях.
27
13
 
2
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 2 седмици
Грешната и преценка на двамата са се срещнали.Ще ми пресича пред неспряла кола с дете?Може и да не я е блъснал нарочно - на пътя пред него има дупка и той няма начин да не я знае и е свил рязко,за да я избегне и ако си е палил цигара не е и забелязал,че ги е бутнал.А и да види в огледалото,че да паднали си е помислил,че са се спънали,а той е бързал за повикване вероятно и си е казал,че други ще им помогнат.
26
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 2 седмици
200 лева глоба. У нас най евтин е ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. За неиздаване на касова бележка за дъвка глобата е от 1000 до 10000 лева... да не давам други примери
25
1
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 2 седмици
Сега ще жулнат застрахователя на бакшиша по 20 000 лева, и после бакшиша ще трябва да ги връща на застрахователя. Честито. А с тези голоби да плащат гаргите.
24
1
 
21
 
! Отговори
чичо Спас преди 2 седмици
На видеото всички виждаме,че ги блъска.Но,късмета е с тях.Отървават се на боя разстояние.Нахалника разчита на бързината,че няма да е запомнен както в много от случаите.Но...греда!Преживяния ужас струва скъпо.Съд до дупка.Никаква милост към бакшиша.
23
1
 
15
 
! Отговори
ДААА преди 2 седмици
Бойкот на всички гадни бакшиши да умират от глад............Само като му видя грозната физономия и отказвам таксито.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
стъпила на платното или не, независимо от това какъв е закона, ако е човек що да не ги пусне да минат, особено като е с дете и вече почти са преминали? Случвало ми се е доста често деца и хора на всякакви възрасти да пресичат неправилно или пък шофьори да бъркат кой е с предимство и какво да направим, да ги блъскаме щото са в грешка ли? То и от лек удар може да се почупиш...
21
1
 
23
 
! Отговори
Бай Анастас преди 2 седмици
За затвора е тоя бакшиш, следващия път вече ще сгази някой.
20
29
 
2
 
! Отговори
Дарк преди 2 седмици
И как е стигнала до извода,че шофьорът ги е пуснал да минат при липса на знак с ръка,премигване с фарове.И на пешеходна пътека винаги изчаквам до пълно спиране преди да тръгна.Нервакът я блъска нарочно и затова не е спрял.Тази не знае ли колко народ бе е на себе си!Явно не кара кола Иначе щеше да знае,че при завой скоростта се намаля и това не е "пускане да минеш",а този с реакцията си е "черешката на тортата".
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
вай далее!! 100лв глоба !!?? Как ще плати бакшиша !! Поне 100 дена трябва да полежи в паделата ! защото следващите можем да бъдем ние !!!!!! Ама нали депутатите не ходят пеша.......
18
4
 
13
 
! Отговори
дупеДат преди 2 седмици
Всички в един глас пищят,че в България нямало ред!Като им кажеш да въведат западните закони,и изчезват моментално!
17
0
 
33
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 2 седмици
Полицаят дава пример за въпиюща професионална некомпетентност - шофьорът не просто не изчака пешеходците да преминат, но и съвсем съзнателно скъси завоя, увеличи скоростта, за да ги блъсне!Това е чиста проба опит за убийство!
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За такситата правила няма. Тия минават на червено, през пешеходни пътеки, качват се на бордюрите, движат с превишена скорост, а ако им направиш забележка вадят цял боен арсенал изпод седалката и скачат на бой.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато се возиш в бг такси, бакшишите ти надуват главата с всевъзможни глупости или си преразказват мемоарите или те гледат лошо и ти ръмжат все едно насила те возят. Любимите ми са онези, които те разпитват за неща от личния живот, че и акъл ти дават, че и се сърдят, ако им спориш. :)))
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 13 - А ти посети офталмолог, очила ти трябват. Не жената е кокошка, а ти си с кокоша слепота. Не видя ли, че жената вече бешеи пресякла с детето, когато оня и***ДеОт ги избута.
13
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За коментиралите по долу бакшиши. Жената е вече стъпила на платното и е с предимство. Бакшиша и колегите му дето се вихрят в коментарите са за много бой, еване и малтретиране като цяло.

Спонсорирани публикации