Политиците лъскат имидж с великденските добавки

Според експерти това е призив да отидат и да гласуват
12 апр 2024 11:29, Инна Ангелова
6
Политиците лъскат имидж с великденските добавки
Снимка: БГНЕС

Парите, които ще получат пенсионерите като добавки за Великден, е опит политиците да се харесат на гласуващите. Икономистът Красен Станчев поясни, че бюджетът на НОИ няма да пострада от великденските добавки, но въпросът е в стабилността на цялата система. „В момента се казва „Ние ви обичаме, елате да гласувате“, коментира Станчев в ефира на Нова Нюз.

Бившият социален министър Христина Христовас допълни, че харченето на пари трябва да е разумно. „Това, че държавата прави жест към хората в пенсионна възраст, не е лошо, но то се свързва с пенсионната система. Бих попитала обаче какво се случва с хората, които нямат пенсия?“, коментира Христова.

Христова бе категорична, че грижата за инвестициите ще повиши доходите на хората. Според Станчев доходите растат по-бързо от икономиката и инвестициите са по-малко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: НОИпенсиидобавки
Още от Общество
Гласуваха великденски 100 лв. за пенсионерите под линията на бедност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Знаем какво ще каже либертарианецът-сектант Станчев: Разхищаваме пари за пенсии и заплати, които трябва да се спестят и дадат на нуждаещия се бизнес. Защото нуждаещият се бизнес предпочита да взема директно тези пари от държавата, защото е некадърен да ги вземе чрез пазара, да произведе нещо качествено и да бъде полезен. Който бизнес е полезен за хората, ще вземе парите.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да преди изборите добавки по сто лева а четири години обслужват бизнеса като по милиони за бизнеса, но бизнеса не връща тези пари а иска още и още и още...
4
0
 
1
 
! Отговори
лъскат имидж преди 2 седмици
ама смешното даже тъжното бая народ от тези ощетени пенсионери скоро яак ще си ги преизберат по навик тея втръснали до болка дето са против великденските добавки за "богатите" пенционери за да има за чекмеджетата за някои си и изглежда си го заслужават дереджето да са най бедни в европа
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
герб-дпс ореваха всичко, че Асен Василев оставил дефицит милиарди в бюджета, та от къде идват парите, които ще се раздават за великден, за да подкупват пенсионерите? и това не чупи ли бюджета като не са били предвидени, а защо не са били предвидени като точно популистите от герб-дпс са го гласували?
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На 9 юни демокрацията отново ще победи приватизаторите и бандидтите!Костов вече го е преживявал, ама тия на новите ще им дойде в повече.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лошо ли е да се гласува?Очевидно т нар демократи мразят гласуването и се страхуват от гласа на народа.Подлеци!

Спонсорирани публикации