Възрастни без преки наследници са жертви на имотните измамници в Русе

Началото на схемата е поставено през ноември 2020 г.
17 апр 2024 19:52, Анисия Иванова
13
Възрастни без преки наследници са жертви на имотните измамници в Русе
Снимка: БГНЕС

Възрастни хора без преки наследници са жертвите на организираната престъпна група за имотни измами, разбита от полицията в Русе. Един от задържаните е служител на МВР и се проверява съпричасността на още трима униформени към схемата.

Началото на имотните измами е поставено през ноември 2020 г., когато беше първата вълна от висока смъртност от Covid-19 в страната. Тогава трима русенци, единият от които полицай, започват реализирането на схема за имотни измами, като използват фалшиви документи. Жертви са възрастни самотни хора, без преки наследници, съобщава БНР.

Как точно са действали, разказа наблюдаващият прокурор Радослав Градев.

Още по темата

"След изготвянето на това неистинско завещание се е посещавал нотариус. Искам да кажа, че са различни нотариуси при всички сделки, които според правилата на Закона за наследството са обявявали саморъчните завещания. Впоследствие лицата, на които са завещани имотите - тях ще ги нарека бушони или мулета - продават имотите на трети добросъвестни лица"

Имотите, които са били обект на престъпленията, са земеделски земи в Силистренско, Двемогилско, както и апартамент в Русе.

Тъй като в схемата има замесен полицай, по случая работи и отдел "Вътрешна сигурност" в МВР. Проверяват се още трима униформени за съпричасност към организираната престъпна група. На задържаните са повдигнати обвинения и са задържани за срок от 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Темида
Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Те,хората като умрат са само жертви на природата.
11
2
 
16
 
! Отговори
Бандитска преди 1 седмица
Държава корупирани държавни служители и най лошото е че няма кой да те защити хвърлят ли ти око на имота.На един познат така му взеха еднна виличка със земя имаики я от 40години ходи по садилища разправии и нищо не стана , така бяха исфабрикували дукоментите че все едно никога не я е имал
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А инвестицията в имоти била сигурна.
9
0
 
15
 
! Отговори
Веднъж вече писах -2 преди 1 седмица
- Аргументът е, че никой не може да знае дали в момента не отнемат имота му чрез фалшифицирани документи, но онзи, който купува, може и трябва да се поинтересува от историята на този имот. Ще разбере, че апартаментът е бил продаден на някого преди 2-3 дена и сега купувачът изведнъж го продава. Това би трябвало да послужи на като сигнал, че нещо не е наред и добросъвестният би могъл да доизясни ситуацията. Питам се, защо у нас законът е по-друг и не защитава хората от измами чрез фалшификации?
8
0
 
9
 
! Отговори
Веднъж вече писах -1 преди 1 седмица
Случайно попаднах на руски тв канал, показваха оцелял след опит да бъде убит от хора, които са част от огромна схема за измами с имоти, в която били замесени длъжностни лица. Те издирвали хора, които имат имоти, но нямат роднини (оказва се, че има и такива). От това предаване разбрах, че в Русия имотът веднага се връща на притежателя си, а така нареченият добросъвестен купувач трябва да съди измамниците за да си вземе парите. Аргументът е, че - Продължавам -
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да си на работа в Топлофикация се изисква едно единствено нещо. А това е връзкарството по партиина или общинско лице
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стотици имоти са необитаеми апартаменти свързани с топлофикация. . Собствениците им въпреки , че не консумират услугата им . С уплаха и срам им плащат сградна инсталация на година от 500 до 800 лв годишно за нищо консумирано .. От страх да не са на съд . Така дружеството се обогатява чрез рекет под протекцията на Държавата . С помощта на сбъркано Тони правораздаване. Тези суми се прибират в партии и каси или с.хеми на мафиоти.
5
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 седмица
"Имотите, които са били обект на престъпленията, са земеделски земи в Силистренско, Двемогилско, както и апартамент в Русе." ----- ----- ------ Тези са някакви кокошкари. Става въпрос за един апартамент. Нотариуса беше направил далавери с няколко СТОТИН, ако не и хиляди имота в София.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако се бръкне в регистъра на Топлофикация София. Ще разберете колко схеми за присвояване с измама имоти. На набедени недействителни длъжници. Те стават по схемата , че не са платили сградна инсталация . Тъй като счита , че като нямат отоплителни тела ,нямат водомера връзка за гореща вода . Не са клиенти на дружеството . Да ама дружеството си ги брой за клиенти с протекцията на страната ни . Този спорт продължава с години . За сега е с нулев успех на дружеството
3
4
 
11
 
! Отговори
2020 - РАДЕВ+ ПП БСП преди 1 седмица
ВИДЯХТЕ ЛИ ЗАЩО ВИ ЛЪГАХА ЧЕ ПРАВЯТ ПРОМЯНА.....
2
3
 
17
 
! Отговори
Да се изправят преди 1 седмица
Пред народния съд 2.0 на стадиона и да цъдат разтреляни всички в схемата.
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все повече се убеждавам,че ако в България няма полиция, престъпността ще изчезне. Неоспорим факт е че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им. Да не говорим че преките разходи за хрантутенето на тези престъпници са над три милиарда лева годишно.

Спонсорирани публикации