ѕроф. ƒенчев: »ма нишка на тежка престъпност, ко€то пресича цели€ преход

Ѕългарски€т народ е в състо€ние на амнези€, см€та д-р Ћюбомир  анов
ќбновена: 19 апр 2024 22:01 | 19 апр 2024 21:55, јниси€ »ванова
28

ƒържавата представл€ва един гол€м батак. ’ристо »ванов никога не е практикувал юридическа правоспособност, освен това да бъде министър на правосъдието, и изведнъж да предлага пром€на на  онституци€та. “ук са виновни и тези, които са се съгласили с него да прав€т тези промени, които вод€т до хаос в обществената система на Ѕългари€", коментира икономистът проф. —то€н ƒенчев в предаването "ƒен€т ON AIR".

ѕо думите на психолога д-р Ћюбомир  анов български€т народ се намира в състо€ние на индуцирана амнези€ за събити€та и цели€ ход на множество политически актове и грешки с престъпен характер.

"“ова е, когато атакуваш едно население с непрекъснат поток от новини до степен, че в съзнанието остават само фрагменти и не може да направи правилен извод от всичко, което става. Ћайтмотивът от десетилети€ е за наличие на тръба от престъпни хора, свързани с нелегален бизнес, който контролира цели€ процес", каза психологът пред Bulgaria ON AIR.

ѕо думите му, когато човек има по-дълга памет, вижда, че има нишка на тежка престъпност, ко€то пресича цели€ преход. “ой отбел€за, че има хора, които са недосегаеми, амалгама между престъпни€ и политически€ св€т, а народът е дълбоко обезверен и разбира, че изборите се използват само за камуфлаж и лична изгода.
"ƒържавата имаше нужда от редовно правителство, но не при тези услови€", подчерта проф. ƒенчев.

ƒ-р  анов уточни, че има системен проблем, включително с поправките в  онституци€та, има и установен клас от хора, които са недосегаеми - юридическата система заедно със службите. “ой е на мнение, че основната силова ос, ко€то държи чадър над т€х, стои между √≈–Ѕ и ƒѕ—.

"“ези, които сед€т на първи€ ред в Ќ—, са отговорни за състо€нието, в което се намира нашата държава", за€ви проф. ƒенчев.

Ќа въпрос защо младите хора не се вълнуват от това, което се случва по върховете на държавата, д-р  анов отговори, че те са отчуждени от процеса и не се идентифицират с него. Ќамират го за фалшив и за игра на политика. ƒенчев се съгласи и добави, че младите хора н€мат илюзи€та, че живе€т в реална държава - живе€т в имагинерна държава, където всеки си прави, каквото иска, без наказание и правосъдие.

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


28
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
23
1
 
4
 
! ќтговори
»¬јЌ ћјЌј‘ј преди 1 месец
 ќ…. —≈ƒЌјЋ. ƒј. ƒј¬ј ј ЏЋ, ѕ–ќ‘≈—ќ– —“ќяЌ ƒ≈Ќ„≈¬,‘»ЌјЌ—ќ¬»я“. ”„»“≈ЋЌј. ƒѕ—. ». Ћ»„Ќќ. Ќј —ќ ќЋј , ѕј–ƒќЌ --ј√≈Ќ“—ј¬ј. ј’ћ≈ƒ. ƒќ√јЌ.ѕќ –ј…. Ќ≈√ќ. —≈. »«”„» ». ƒ–”√»я. “ј–» ј“ ƒјЌ„ќ. ћ≈Ќ“ј“ј .¬»≈. ». √≈–Ѕ. ѕќƒ. –Џ ќ¬ќƒ—“¬ќ“ќ. Ќј ¬≈«ƒ≈—Џўќ“ќ. **ƒ—**. Ќј Ѕ ѕ. ќ“ –јƒЌј’“≈ ЅЏЋ√ј–»яќ“. ЅЏЋ√ј–»“≈.ƒЏ–∆»“≈. ¬—»„ ќ. ». —Ћ”∆Ѕ», ». —Џƒ. ». ѕ–ќ ”–ј“”–ј, ћ¬–, ƒјЌ—.¬ Ћё„»“≈ЋЌќ. —“≈. —»«ј ”ѕ»Ћ». ». 80%. ќ“ јƒћ»Ќ»—“–ј÷»я“ј .√јЌ№ќќќќ, ≈…. “»я. Ќ» ƒќ ј–ј’ј. «ј. 34 √ќƒ»Ќ»ƒќ. ћ»«≈–»я“ј.
22
1
 
6
 
! ќтговори
ќчевидец преди 1 месец
“огава след 1989 —јў подкреп€ха мафи€та, демек —ƒ—, за да са сигурни, че Ѕългари€ н€ма да се върне към социализма. ћафи€та наплаши хората и никой не смееше да гъкне. –езултатът е пълната загуба на перспектива за живот в Ѕългари€ и милиони изб€гаха от Ѕългари€, а останалите в Ѕългари€ българи спр€ха да създават деца. Ќ€ма амнези€, както твърди едини€, а €сно съзнание какво става в Ѕългари€, особено когато мутрите на √≈–Ѕ завзеха политическата власт
21
4
 
4
 
! ќтговори
ќчевидец преди 1 месец
«а който не знае. —лед 1989 година —ƒ— осъществи масирана атака за овлад€ване на всички обществени структури - парламент, правителство, съд, прокуратура, ћ¬–, ƒјЌ— в он€ му вид, но и всичко останало - читалища, клубове от вс€какъв вид, синдикати, училища, детски €сли и градини, ЅјЌ и вузовете, болниците и поликлиниките музеи и т.н. и т.н. ќсвен това —ƒ— се срасна с криминалните престъпници, които освободи от затворите и така —ƒ— създаде мафи€та.
20
3
 
4
 
! ќтговори
€сно като 2+2 преди 1 месец
Ќяћј ѕ–ќ‘≈—ќ– който де не е сътрудник на комунистическот гестапо ƒ—.»Ќј„≈ Ќ≈ √ќ ƒќѕ”— ј“ ƒќ  ќЌ ”–— затова всичмки конумистически професи -в пенси€! а не да дават акъл по телевизи€та.
19
4
 
3
 
! ќтговори
’”Ѕј¬ќ преди 1 месец
Ѕ» Ѕ»Ћќ Ќ» ќ… ƒј Ќ≈ √Ћј—”¬ј-ƒј —≈ »«Ѕ»–ј“ —јћ»
18
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ўом народът си преизбира все същите, значи му харесва!!!
17
4
 
6
 
! ќтговори
√Џƒё преди 1 месец
“о€ денчев е нагъл като он€ къси€ от кремъл/малките букви са умишлено поставени/.“ой ще ми дава акъл...јло...ќсновна причина за тези Ѕ√ дивотии е липсата на всеобхватен лустрационен закон- остов и —то€нов все още дължат точен отговор по въпроса!!!!!!!
16
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕорисов пред ≈вропрокуратурата: "Ќикой не знае, че съм лежал в ѕанкрац! » вие не знаете!"
15
2
 
9
 
! ќтговори
”шефѕедераст преди 1 месец
ѕрикрива убиеца на Ќотариуса който е от службите казаха че е убит с снайпер но на близо до комплекса √лори€ ѕалас н€ма достатъчно висока сграда от ко€то да стрел€ н€кой с снайпер.ƒъщер€та на ”бити€ каза че н€кой от комплекса € е заплашвал работата смърди на ” р в и от ƒ—.
14
3
 
11
 
! ќтговори
јлхимикът преди 1 месец
 ефи ме ’ристо »ванов ћаджото никога не е влизал в съда а е адвокат и после министър на правосъдието след това конституци€ писа на хартии от мазна баничка с имитиращ продукт и палмова мазнина.
13
0
 
9
 
! ќтговори
јнгелина преди 1 месец
Ќай- гол€ма е "нишката на тежка престъпност" в институциите и то тези ,в чиито правомощи€ са "уж защита" правата на гражданите в правораздавателните и правоохратителните органи. ѕрестъпници убийци ,н€ма как да се бор€т с престъпността и още по-малко да търс€т истината и отсто€ват справедливостта. ѕричината за всичко е изродената скотска същност и алчност на хората. ƒори животните -хищници убиват ,за да се нахран€т,а хората- хищници само заради удоволствието.
12
2
 
4
 
! ќтговори
добри хора преди 1 месец
и гарелов и кеворк€н мисл€т същото, значи тр€бва и т€х да чуем отново. и колко много нови патриотични партии с оригинални идеи.
11
0
 
6
 
! ќтговори
добри хора преди 1 месец
денчев и негови€ колега гестапото, добър при€тел на дел€н п, доган и бойко, са най-надеждни, както и всеки съди€, прокурор и ушев, който ги познава от дълги години. нека изберем т€х.
10
0
 
11
 
! ќтговори
бг смешки 2 преди 1 месец
" народа " не само че имј амнези€ ами изобщо Ќ≈ ћ»—Ћ» ! јћј »«ќЅўќ !
9
6
 
8
 
! ќтговори
баба мара преди 1 месец
народът н€ма амнези€ помним как сдс съсипа българи€ след 30 години хоратапродължават да гласуват без да се замисл€т и вкарват хора в нс с престъпнинамерени€ едни и същи депутати 30 години в нс от всички партии и сега ни успиват с цирковете докато н€кои раздава порциите и когато се осъзнаем ще разберемче сме обрулени тотално
8
3
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒокато “иквата и ѕрас ето са в политиката и ежедневно по медиите, а не в затвора, където им е м€стото, ѕром€на н€ма да има и Ѕългари€ ще продължи да копае дъното. Ќещо, което прави вече 15 години.
7
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈дна част от "народа" е съучастник. «атова продължава!
6
9
 
6
 
! ќтговори
бг смешки 2 преди 1 месец
ƒо јнонименкомунизъм ќ“ƒј¬Ќј Ќяћј ! мн си изостанал във времто ....причината е че българсдки€т народ е про***—т ,мързелив и завистлив ....за това не е виновен  ќћ”Ќ«ћј !
5
8
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 омунизмът тежко осакати български€ народ. ултивира в него най-гнусните си черти. ѕодлост,завист,посредственост ,мързел,инертност,овчедушие,затъп€ване.ѕреходът бе осъществен под диктовката и според разбирани€та на комунистите и ƒ—.—ега имаме  омунистическа пазарна икономика,което е нонсенс.“р€бва н€кой да се нагърби да изрине јвгиевите обори.јко през 1989г б€ха зачислени 1000-2000 от€влени *** н€маше днес да е така.»зтървахме ги...
4
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа, има.  азва се имунитет. ¬секи един от ти€ 240 има какво да каже по въпроса, но като ц€ло не са там за парите, а за новите шансове за лапане без наказание и достъп до договори и далавери, щото са депутати.