Президентът Радев се срещна с протестиращите енергетици

Той призова за отхвърляне на либерализацията на пазара на ток
25 апр 2024 15:42, Елка Василева
17
Президентът Радев се срещна с протестиращите енергетици
Снимка: БГНЕС

На среща с протестиращите енергетици президентът Румен Радев призова парламента да отхвърли либерализацията на пазара на електроенергия, дори да се наложи да бъдат използвани мотивите от ветото на държавния глава, което той наложи миналата година.

Още по темата
Президентът обяви, че застава зад исканията на енергетиците и настоява за съхраняване на българската енергийна автономност.

Той добави, че в момента няма приета стратегия, въпреки че има изработена такава от служебния кабинет на Гълъб Донев, предаде БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Общество
Бивш министър: Пенсионната система е консервативна, но трябват промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По лошо от сега е еврото и Еврозоната и войната. Аз съм против еврото. То ще ни обезличи. Защо Чехия Полша Унгария Румъния Сърбия Турция не искат еврото. Също така Дания Швеция Великобритания.
15
1
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 1 седмица
Служебното правителство е на ГЕРБ,ДПС и Радев.Енергийният министър е от служебното на Гълъб и Радев ,и е един от подписалите договора с Боташ.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А случайно Путин не е свързан с бъдещия български президент Ердоган? Или и това е пропаганда? Не ги разбирам, само питам.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По вашата американска логика и Главчев е премиер на Радев. Нали той го локани и подписа указа? Сега ако се на,ака, а, той вече се, пак Радев ще е виновен, нали. А къде е лойната топка от Банкя дето иска само по 40% от всеки бизнес? Той да не би да не знае, че случайно Главчев е станал премиер? А за изборите подготовката добре ли върви? Колко машини са повредени,колко бюлетини са подговени? Флашката с резултатите взеха ли от Козяк???
12
2
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 1 седмица
Боташ беше подписан от служебното на Радев.И 13 години ще плащаме по милион на ден заради договора МУ.А зависимостта на Борисов от Путин е ясна,но не е свързана с турците.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев не е подписвал договори, зщото няма такива правомощия. Пропагандата ти куца, ама така като кажат от посолството и вие бързате за по-големи надници. "Боташ" си е лично отроче на вашия бащица Бойко Борисов от Банкя! При него като идете за заработката, питайте го. Питайте го той ли подари кученцето на Путин или беше Радев? И да гласувате пак за него иначе нема украинска помощ! За Бойко казвам.
10
0
 
5
 
! Отговори
Видяхме я преди 1 седмица
Стратегията на служебния кабинет на Гълъб .Подписаха адски корупционния договор с "Боташ" и подписаха да изнасяме ток за Северна Македония.Радев е баш шарлатанин.
9
0
 
5
 
! Отговори
С договорът преди 1 седмица
"Боташ" Радев ни загроби с 13 милиарда .С Тея пари на еле да се модернизират всички мини.Но заради чекмеджетата ние ще ги дадем на "Боташ".Радев е лицемер.
8
0
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 1 седмица
Гърция и Румъния от вносители, заради инвестициите във ВЕИ, станаха износители. Открадената от политиците българска енергетика е неконкурентно способна, и затова и слагат чадър срещу либерализацията. Като се отмени либерализацията сметките ще станат двойни, а сметките ще плащат битовите потребители. Радев вече се доказа като капацитет в енергетиката с договора с Боташ, където плащаме по 1 млн. на ден срещу нищо.
7
1
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 седмица
Супер! Ще плащаме двойни сметки за ток, заради това, че политиците ни се занимават само с популизъм.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва края на българската въглищна мафия. Търсете си друго поприще на изява.
5
3
 
8
 
! Отговори
Либерализацията на преди 1 седмица
енергетиката съвсем ще забие средностатистическия българин. Това не трябва да се допуска. Трябва да се работи в посока да се строи АЕЦ "Белене" и новите реактори на Козлодуй, пък ако ще и да са скъпи и от САЩ. Когато имаш собствена електроцентрала и съвсем друга работа. Енергетиката е въпрос на национална сигурност и не трябва да се "либерализира", даже, преносната мрежа трябва да се вземе обратно от държавата.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ох машшалах, 1 милион на ден на турците следващите 13 години . Напразно. Резидента колко кинти е гътнал аджаба.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А нещо за милиончето?
2
10
 
3
 
! Отговори
Супер! преди 1 седмица
Ами като няма въглища и ток, ще внасяме ток от румънските АЕЦ. И от износители ще станем вносители на ток за евро и долари. А режимът ще бъде 1 час светло, три часа тъмно. Освен това хората с климатици ще стоят на студено през зимата по три часа, докато пуснат тока.
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак ли ПП-ДБ виновни? Рундьо каза ли нещо за милиончето лева на ден които ще платим напразно следващите 13 години.