Берачи на горски плодове и гъби готвят протест

Причината – по-голямата данъчна тежест
33
Берачи на горски плодове и гъби готвят протест
Снимка: Pixabay

Берачи и търговци на гъби и горски плодове подготвят общонационален протест в центъра на София. Причината са предвидените законови промени, които регламентират тяхната дейност, предаде Нова тв.

Предвижда се по-голяма данъчна тежест, а от около 200 лева такса, вече ще се заплащат 800 лева, освен това ще има и подаване на данъчна декларация.  Около 30 000 души в страната са търсачи на трюфели. Според търговец от Великотърновско се предвижда връщане на 10% корпоративен данък печалба, а отделно и осигуровки. В някои случаи това ще доведе до 1000 лева такса на месец, като зависи от количеството набрана стока. А данъчните декларации представляват допълнителна административна тежест за берачите и не се знае колко от тях изобщо ще го спазят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: протестгъби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
24
 
! Отговори
жалка държава сме преди 1 месец
За тези които се трудят като мравки ,законите са железни и плащат ,а за олигарсите с милиарди няма закони !!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не попълва данъчна декларация, значи не е човек и трябва да живее в зоологическата градина.
3
3
 
19
 
! Отговори
Как стотици преди 1 месец
Хиляди българи подават данъчна декларация,защото е задължително,а при тези не се знаело колко ще я спазват?А и има санкции за непродадена данъчна декларация.Тия пак извън закона ли искат да са?
2
0
 
30
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Заради команчите берачи на гъби човек една гъба не може да намери в гората, опоскали са всичко от корен още в ранни зори.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само така, протест и стачка! Да спрат да берат трюфели и гражданите като останат гладни, най-сетне ще разберат, че без берачи не могат!