Ангел Кунчев: Няма риск за децата, родени от имунизирани майки

Коклюшът няма взривподобен характер
12 май 2024 22:40, Стела Стоянова
21
Ангел Кунчев: Няма риск за децата, родени от имунизирани майки
Снимка БГНЕС, архив
"Няма риск за бременните жени, децата родени от имунизирани майки са напълно защитени", каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Коклюшът няма взривоподобен характер, какъвто има грипът. Виждаме пълзящо повишаване, което ще продължи. Той е по-скоро лятна инфекция. Сезонът му е сега и ще има случаи до края на годината. Въпросът е колко ще са интензивни те. На базата на не лошото ни имунизационно покритие няма да е от най-интензивните. Това, което се случва при нас в момента, Европа го изживява от година и половина. Само за първото тримесечие на годината, по данни на европейския център по контрол на заболяванията, случаите са 32 000. Това коментира в ефира на Нова д-р Ангел Кунчев.

По думите му най-рисковата група са децата до 2 месеца. Кунчев добави, че ваксинационното покритие за коклюш, в най-ниските възрасти, е близо 93%. „Развитието на заболяването ще продължи. С мерките, които взехме ще намалим риска за най-малките", каза той .

По отношение на заболеваемостта от морбили главният държавният здравен инспектор каза, че с покритието, което има в страната, няма да се стигне до масово разпространение.

„Морбили е доста по-сериозен медицински проблем, отколкото коклюш. Там е въпрос на имунизационно покритие", каза Кунчев.

Според него дългият COVID 19 е едно от най-неприятните усложнения от болестта. „Зад това се крият много състояния. Последствията се появяват там, където болният е имал слабости. Те са много разнообразни. Много научни центрове работят по това, но няма напредък в тази област", каза Ангел Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След такова изказване от държавен инспектор всички, наложили наслствено използване на тези ваксини, било български държавни служители, било европейски бюрократи, трябва да влязат до живот в затворите, а имуществото им и на семействата им да бъде конфискувано. На наследниците им да се забрани да заемат обществени и държавни постове за следващите 200 години в цяла Европа, а на членовете на домакинствата им да им се отрнеме гражданството и да се пратят в третия свят.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя нали умре по Ковид що зъчвате умрели
15
1
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 3 седмици
Да не го държат с некви коН.промати завалията...на тъй неистово бута народа към модерните еликсири?! Чак странно вече! Муню,вече знаем за нанотека в иглотерапията ве,знаем за графена и принтираните геноми вътре,въпроса е дали ти го знаеш или още верваш на сатанягите?!
14
3
 
5
 
! Отговори
ами разбира се преди 3 седмици
Как да има развитие!?С тоя сакат вирус Ковид-19,дето е правен в час по ръчен труд и се държи като извънземно оръжие нормално е да няма разбиране и предвиждане на последиците!И щото това е малко набоцкахте хората с тези измислени тримесечни бози,дето стават само за беля!После-олеле,кой ми с.а в гащите!?И вие,и тези дето измислиха това вирусно недоразумение сте за трепане!Едеоти сбъркани!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този май вече не знае с какво точно да ни плаши
12
2
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 седмици
Обаче има риск да се подхлъзнеш на сапунчето под душовете и да се хванеш за моя шлаух , Г-н КукунчеФ ТретоиглениЙ ПетобустерниЙ... Предстои ти следващия бустер!!! В ЦСЗ заедно с останалите ти дружки - платените ковидя$$Али специали33ти и радиоточки! Скоро,КукунчеФ,скоро...
11
4
 
9
 
! Отговори
Внимавайте! преди 3 седмици
Пак ли снимка с ИНЖЕКЦИИ? Много внимавайте. Особено с принудата да се прави нещо от хората, което те не искат да правят! Мноооого внимавайте този път!
10
3
 
7
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 3 седмици
Има Кунчак, но ти няма да си жив до тогава, за да го разбереш, затова сега говориш като завит презглава.
9
2
 
12
 
! Отговори
Име преди 3 седмици
Куньо иглата пак се е изходил!
8
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Ама как бре Кунчев, то който е ваксан поне веднъж, ами той си е вече готов безсмъртен бре, същински Дънкан Маклауд! Само главите да си пазят!
7
2
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Има риск за ликвидаторите на невинни души.Не сме забравили.
6
2
 
16
 
! Отговори
трибунал преди 3 седмици
Кунчев, въжето те чака! #Нюрнберг2
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
лабораториите на цРУ от украйна ги преместиха у нас. пред година или две гербаджиите им дадоха зелена светлина. сега се започва с екзотиките. ще има и още и още. вижте в украйна за какви болести ставаше въпрос преди войната. българската журналистка добре го разследва.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нарочно ли го пускат тоя да се изказва, та да му се смеят хората? Никой вече не му се връзва на приказките след онова, което му се случи с "безопасните и сигурни" екпериментални течности за ковид.
3
2
 
22
 
! Отговори
Знаем, знаем, преди 3 седмици
Тествани и безопасни....хи хи хи
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ццц
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кунча пак се появи. А новите бустери за Ковид кога?