Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 1 седмица
Може да държите новината още 2 седмици на първа страница ...
421
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Просто Киро раздава само смърт Той се кефи когато с бълг оръжие се убиват млади мъже ,а той си пази кожата !
420
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аудито е на хармоника от джипа!
419
0
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 седмица
Киро е ял пица в колата и е карал шофьора да бърза.Убит е човек и съпругата му е ранена и ще е вдовица.Кики е оли.гофрен с власт и трябва да лежи в затвора. Лошото е , че има все още голям процент хора, които ще гласуват за Кики-то.Лошо!
418
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега, да ви обясня какъв е сценария нататък. Сержантчето-джигит тихомълком ще бъде преместен на друга служба, не в НСО. И то не защото е убил невинен човек, а защото по негова вина е имало инцидент с охраняемото лице. Няма да го уволнят, защото знае и може да се разприказва. Просто ще го покрият и предупредят да са затваря устата да не му се случи случка. Жабите ще покрякат малко, ще се води някакво следствено действие и след месец-два случая ще се забрави. Толкова!
417
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колите на НСО ИМАТ видеорегистратори, както и GPS мониторинг, показващ и скоростта. Не си мисли че нямат, просто не им изнася обективния контрол. Защото ще им лъснат гъзовете. Убитият е виновен и толкова.
416
0
 
3
 
! Отговори
Нареддба веднага! преди 1 седмица
Колите на НСО и като цяло служебните на всички политици задължително да имат видео регистратори. Струват 5$ на едро за над 1000 броя...
415
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пробата за дрога на Кики кога ще излезе?
414
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кирил Петков е фактическият убиец в тази катастрофа, защото най-вероятно е накарал шофьора на НСО да кара толкова бързо.
413
0
 
13
 
! Отговори
Предлагам преди 2 седмици
Предизборната кампания на всеки политик да е за собствена сметка и по време на кампанията да нямат право на охрана. За какво са ни политици, които се страхуват от народа.
412
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При спускане към Варна след радара метео РВД има ограничение за скорост 60км/ч, непрекъсната линия и посочена дължина на ограниченето 1900 метра. Това е точно до разклона за Аксаково.
411
1
 
7
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 2 седмици
Аз например може и да не съм прав, но кюфтетата без лук и предизборната кампания с подкрепата на НСО, не ги одобрявам ..
410
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в швейцария що няма такива главочи по пътищата? политиците що са по влаковете? за един приятел питам.
409
0
 
21
 
! Отговори
Крас преди 2 седмици
Справедливо е Кирил Петков да си е карал собствения автомобил, а като застрашен политик от любовта на народа до него да има охранител от НСО. Тръгнал на предизборна агитация със народни пари и служители. Айде стига де.
408
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-големите русофили са Кирето и Шороз Денков. Толкова направиха русофилството да крепне е българите да намразят кукловодите им от САЩ... тия от посолството въобще правят ли си равносметнка какви ни спускат и инсталират, че с тях изкъртиха дъното на дъната.Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2024/05/17/borislav-cekov-za-smyrtta-na-pytia-petkov-ne-prosto-e-bil-v-kolata-toi-e-syuchastnik.607658,2
407
0
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
едно е да охраняваш някого,дуго е да бъдещ ТЕРОРИСТ на пътя,каквито са ВСИЧКИ бронирани джипове,превозваще "най-важните" персони в републиката..Нали ги виждате?..-Превозват ли некое "велицие",то са сирени,сини лампи,бясни скорости,притесняване на другите участници в движението...Изобщо:-МУТРИНСКИ ТАБИЕТИ !!!...В Европата ходят на работа дори с велосипеди управляващите,нашите БАНДЮГИ ги е страх да слезнат от бронирания автомобил...
406
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
много лоша карма е погнала умнокрасивитетаприказка за стълбата" на Христо Смирненски се падна на тазгодишната матура по Български език и литература.соросоуруспиите падат от стълбата на властта с трясък... за народа остава да плаща милиардите за украйна и военопромишленвия комплекс на сащПрочети още на: https://dnes.bg/obrazovanie/2024/05/17/zrelostnicite-pishat-vyrhu-prikazka-za-stylbata-na-smirnenski.607712
405
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При такава скорост на колата по главния път и то при ограничение , няма какво да говорим път без предимство, за ограничена видимост и Т-образен завой. Очевидно е, кой кого е убил!
404
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Пробата на Киро кога ще излезне?
403
3
 
25
 
! Отговори
Висша наглост! преди 2 седмици
Вместо Гелосания пуяк да е в затвора, с държавни пари и слуги , пуякът се разхожда из България, сякаш му е бащиния и гази и убива без съд и присъда !!!!!!!! Подобна наглост не е виждана в никоя европейска държава !!!!!! Дори диктаторите уважават гражданите си , а тук инфантили от Хравард газат и убиват безнаказано !!!! Благодарете на избирателят ,който ги е избирал !!!