Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от Общество
Радев поздрави българските гимнастички в Будапеща
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
1
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 седмици
ЕС и по-точно УРСУЛА сервилно се"наведе да угоди на краварите за разоръжаване да не би "случайно"ЕВРОПА да се противопостави на фалирала АМЕРИКА.С избиването на мъжкото население се цели да няма раждаемост и съпротива,а войната допринася за повече смъртност и намаляване населението на земята.Кръволоците жадуват за световен ядрен конфликт в предсмъртната си агония и не могат да се помирят,че хегемонията и терора им приключват.ДА ГОРЯТ В АДА,КОЙТО СЪЗДАДОХА !!!
302
1
 
1
 
! Отговори
руския трол преди 2 седмици
По-долу се загрижил ,че много инструктури щели да загинат-- за тяг не се притеснявай-- едно че са професионалисти второ и парите им са ,като за война ! И да умрът те са го осъзнали отдавна! Плачи за русначетата който ще попаднат във капаните на инструктурите .
301
0
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 седмици
Говеждите смешници могат да подпалят само собствените си тлъсти ***
300
3
 
10
 
! Отговори
Киро преди 2 седмици
Ако изпратят войски на НАТО употребата на ядрено оръжие е напълно възможно, Украйна започна война а друг да я довършва, Столтенберг даде съгласие за оръжията,до като си пиеше коктейли,
299
5
 
14
 
! Отговори
Скот Ритър преди 2 седмици
АХАХАХАХАП..ЗЕМЯТА УКРАИНСКА БИЛА НА УКРАИНСКИЯТ НАРОД! КОЙ НАРОД ...КЪДЕТО СЕ ИЗНЕСЕ ПО ЕВРОПА И СВЕТА ЛИ И ОСТАНАХА ЕДНИ 20 000 000 .НА УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯЗАЩОТО ТЕ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ НЯМАТ.А СКОРО НЯМА И ТОЛКОВА НАРОД ДА ИМАТ АКО ПРОДЪЛЖАВА ЗАПАДА ДА РАЗПАЛВА ВОЙНАТА.КАКТО СЕ КАЗВА :ДО ХОСЛЕДНИЯТ УКРАИНЕЦ!
298
4
 
18
 
! Отговори
Скот Ритър преди 2 седмици
Горките Янки.Дали са наясно че ще си останат там!Путин постоянно им говори и въобще не го послушват! Жалко за момчетата!Вашингтон не може да прегрътне че господството им в световен мащаб ПРИКЛЮЧИ!
297
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да
296
10
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 2 седмици
,руската мечка е доста разкървавена,а иначе положителното за нас е че военнопромишления комплекс печели много, както и че май после се размърдаха политиците и започна по модерното въоръжаване на армията но с многото руски проксита в България ще бъде по бавно.
295
3
 
16
 
! Отговори
Американ преди 2 седмици
До Румяна Господинова: Що Дeмeнтът, kpeтeнитe в ЕС са повече, по-близо и по-ентусиазирани от него.
294
3
 
17
 
! Отговори
Румяна Господинова преди 2 седмици
До като Тръмп спечели изборите, Байдън ще подпали третата световна война.
293
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За интересно споразумение с Москва си фантазира "запада". Хем да прати в украйна натовски войски или "инструктори", които да обучават украинците да убиват руснаци, хем руснаците да не ги закачат и да не ги убиват. А бе тия ненормални ли са ?
292
5
 
21
 
! Отговори
Ехо преди 2 седмици
"издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин"Вие нормални ли сте? Как може да говорите така за най-великия съвремен лидер? Каква е тази простотия?
291
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Палете, във вас ни е надеждата.
290
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НАТО е военно-търговски съюз.
289
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Само да попитам НАТО е нещо, дето обслужва военнопромишления комплекс на ШАШ
288
4
 
54
 
! Отговори
Само да попитам преди 2 седмици
За един приятел, че не разбрал. НАТО отбранителен съюз ли е или само така се води по документи?
287
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 275. А хората имат ли някакъв друг избор? Всичко друго е забранено, санкционирано и канцелирано.
286
3
 
73
 
! Отговори
$$$€€€ провалил преди 3 седмици
Отново се правят провокации. Пратете и ще протече река от нова кръв и пушечно месо. Докога ще се натяга тази война? Стига вече се толерира един ПРЕЗИДЕНТ С ИЗТЕКЪЛ МАНДАТ И НЕ ЛЕГИТИМНО ПРАВИТЕЛСТВО НА УКРАЙНА. Време да се събудят всички тези който говорят за демокрация и Европа да стада заради един клоун които доведе Украйна до пълна разруха.
285
66
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дедушката в Кремъл, пишман завоевател, разпали войната, сега си скубе косите, че две години и три месеца, сто хиляди руски *** загинаха, а земята Украинска все си е на Украинския Народ.
284
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат" - със статиите тук драскачите имплицитно признават, че са nyтuнouдu