Вижте кои 22 наши плажа и пристанище за яхти са със "Син флаг"

Те са покрили световния стандарт за екология
29 май 2024 09:27, Петър Бойчев
10
Вижте кои 22 наши плажа и пристанище за яхти са със "Син флаг"
Снимка БГНЕС

Плажовете на Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Хижа Черноморец-Юг, Бяла-Юг, Обзор-Централен, Свети Влас-Изток, Свети Влас-Централен, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг и Аркутино са отличени с престижния световен стандарт "син флаг" за 2024 година.

Единственото яхтено пристанище, отговаряща на изискванията, е "Марина Диневи". Това съобщават от Българско Движение "Син флаг“, което представлява Фондацията за екологично образование със седалище в Копенхаген, Дания, която определя стандартите.

Синият флаг е световна екологична награда, присъждана на операторите, които полагат специални усилия да управляват своята крайбрежна водна среда, яхтените пристанища и плажовете. За да се класират за тази висока награда, трябва да бъдат изпълнени и поддържани от тях поредица от строги критерии за околната среда, образованието, безопасността и достъпа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: яхтиплажовеСин флаг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Тия 100% са гледали небето в слънчев ден вместо морето за да дадат син флаг.... Тука освен кафяв флаг друго няма
9
0
 
2
 
! Отговори
хмм преди 1 месец
на всякъде ми е син флага само да има стегнати моми по монокини
8
0
 
3
 
! Отговори
GIV преди 1 месец
Това ми прилича на кампанията за сертификат от "Коректна фирма"
7
2
 
5
 
! Отговори
Изброени преди 1 месец
Са всички с отходни тръби - браво.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Намразих концесионерите защото карат спасителите при най-малката вълничка да свирят и да вадят хората от водата.
5
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Специално от плажа на Слънчев Ден миналата година цялата компания имаше разтройство. Предполагам защото е било чисто. Говорим си за 4ма човека, които по едно и също време имахме абсолютно еднакви симптоми, след като се махнахме от там проблема изчезна след един ден. Интересното е , че други плажуващи споделиха абсолютно същото с нас и разбира се не им повярвахме. Сега обаче мога да заявя, че плуването в кафяви води не го препоръчвам на никого. Пък било то и със син флаг.
4
0
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Да като гледам там където са наляти много пари там са сините флагове. Не им вярвам на тези. Как ги определиха тези плажове ? Взимани ли са проби от водата ? Кога през Април ли, когато няма никой по морето и водата е чиста.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво.Има напредък.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Другите концесионери не са си платили за да ги посочат със син флаг." - Така е. Обаче щом не са платили за "син флаг", значи най-вероятно не са платили и за разни други неща т.е. плажовете им най-вероятно са доста по-зле от тези, които са си платили.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другите концесионери не са си платили за да ги посочат със син флаг.