ПП-ДБ иска ново извънредно заседание на НС

Искнето е заради два казуса
30 май 2024 20:37, Стела Стоянова
138
ПП-ДБ иска ново извънредно заседание на НС
Снимка БГНЕС, архив

Днес събрахме подписи с искане за още едно извънредно заседание на Народното събрание за следващата седмица, тъй като имаме два казуса. Единият е свързан с, бих казал, грандиозния гаф по отношение на тази грама, която е изпратена в последния момент с искане за гласуване, което не съответства на позицията на България.

Това заяви Николай Денков от "Продължаваме промяната – Демократична България", предаде БГНЕС.

Денков подчерта, че искането, изпратено до представителство ни в ООН, е от служебния премиер и външен министър Димитър Главчев.

"Този, който разбира от дипломация, знае, че ако това беше изпълнено, това щеше да бъде огромно петно върху България, което години наред щеше да се използва срещу нас. Добре е, че посланикът, всъщност, не е свършил това. Аз бях изключително изненадан днес да видя буквално някакви лъжи, че това не е последен документ", каза той и добави, че истината се знае и може да те проследи документът.

Втората тема, заради, която от ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента, поясни Денков, е свързана със заплатите на лекарите и медицинските сестри. "Всъщност, при увеличението на бюджета за тази година на Здравната каса бяха предвидени средства, така че да има за минимални заплати за медицинските сестри поне 1500 лева и за лекарите стартова заплата поне 2000 лева", отбеляза той.

Денков посочи, че това е борба, която "ПП-ДБ водят от две години", и сега отново виждат опит да бъде отложено с още една година. "Вместо да търсят решения, защо непрекъснато се опитват да измислят някакви доводи, с които да се отлагат такива изключително важни решения за България", каза още той и допълни, че като заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови болници да се отворят, на която и да е частна верига, няма да има кой да работи в тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: НСПП - ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Дано на изборите се отървем от тези навлеци един път завинаги!
124
0
 
3
 
! Отговори
Милко преди 1 месец
Евтини предизборни маневри
123
0
 
3
 
! Отговори
С И С преди 1 месец
мишлето Денков се прави на интересен!?Тъкмо ги забравим и те се ОТВИВАТ 🤣
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия не могат да искат нищо с техните 5 %на предстоящите избори,бегом към Украйна крадци мушеници
121
0
 
3
 
! Отговори
дидко преди 1 месец
Докато си държат в листата тощя мишок и *** дето не може един шофьор да накара да спазва закона, тия не трябва да имат власт в тая държава.
120
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
На Пеевски това не му е истинската фамилия но името Да. Всички от фамилията Пееви да се пазят. Зад фамилията Пееви в исторически план се крие възловата победата над Шипка, и така като си променя фамилията иска да покаже кръвни заслуги към държавата.
119
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Да не забравяме, че една болница се отваря от към родилното, а всички от родилните мед сестри които са пенсионирани вече са в чужбина със семействата си за да оцеляват, нямам в предвид тези на които сте им дали от НСС скимиращи устройства но и те не са цъфнали и вързали
118
0
 
4
 
! Отговори
рефер преди 1 месец
изънреден червен картон ще получат те на 9ти
117
0
 
7
 
! Отговори
Юлия преди 1 месец
Те вече се чудят какво да правят
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безпомощните некадърници се чудят как да приковат малко внимание ! Денков се изложи тотално ! Какъв академик е този жалък нагаждач Денков,съюзил се с тези изпечени измамници !???????
115
0
 
7
 
! Отговори
Бест преди 1 месец
Мрънкачи
114
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 117 "Аз се притеснявам, че на стари години няма да има кой да ме лекува." - евроатлантизмът ще те лекува. Нали за него гласувате?
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само се чудят как да предизвикат внимание.Като бяха на власт защо не го направиха,Денков прекара половината от времето си като премиер в Украйна,сега се сетили за лекарите
112
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Какво са тия нечленоразделен и брътвежи на този "ПП академик"?! Няма ли редактор да му оправи глу'по'стите?
111
1
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
А бе Денков, докато беше премиер, защо не направи поне една десета от това, което искаш сега? Ще кажеш - пречеха ти. Министър-председателят има достатъчно власт въпреки всичко. Можеше поне малко до направиш в тази посока. Ама ти не направи АБСОЛЮТНО НИЩО, а сега ревеш, че нещата стоят по този начин! Лекари, сестри - всички виждаме, че са с недостатъчни заплати. Ами ще бягат хората и ще търсят по-добри условия, веднъж се живее. Аз се притеснявам, че на стари години няма да има кой да ме лекува.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 112 Малейййй , къде бе се раждате толкова плит ко мозъ чни ?
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 107 Ти си чалдисан от масовата пропаганда бе! Лагерите са приложени в България от правителството на Стамболийски, тоест земеделците, тоест дясната ръка на СДС, които заедно ни будалкаха, че са уж демократи. Най-много затвори и затворници на глава от населението има в САЩ. Текущите правителства марионетки на посолството мачкат България не по-малко от правителството на Стамболийски и монархо-фашистките власти. Обстановката в България сега е сходна с тази от 1941 -1943 г
108
0
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Анонимен 107 === Ицо Хазарта навремето много го уважавах. Но сега ми падна много в очите. Влезе първо в политиката с партията на Славуца ИТН. После като не съставиха правителство и отидоха на нови избори мина в ПП/ДБ. Преди имаше талант, редеше страхотни рими, но явно с възрастта си е загубил това качество и стана политик. Сега се кандидатира за евродепутат, Копейката и той, нищо че обича уж Мордор и мрази Запада. Знаеш ли колко взима един евродепутат? Само за консумативи в офиса му се дават по 5 000 евро месечно. Заплатата отделно
107
1
 
23
 
! Отговори
Чудя се преди 1 месец
Тия момчета с кеша, брои ли ги още някой за живи в политиката
106
1
 
10
 
! Отговори
УЖАС преди 1 месец
Да не би да гласуват промяна в Изборният кодекс,че се избира от народа и премиер като им гледам билборда,какво като остават дни до изборите.За тях това проблем ли е?