Оптимизъм: Влизаме в Шенген по суша до края на 2024 г.?

Това прогнозира еврокомисарят Илва Йохансон
13 юни 2024 10:47, Александър Попов
104
Оптимизъм: Влизаме в Шенген по суша до края на 2024 г.?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване за отпадане на вътрешните сухопътни шенгенски граници на България и Румъния до края на годината.

Днес Йохансон участва в двудневното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, което се провежда в Люксембург.

"България и Румъния вече са част от Шенген. Остава да премахнем проверките по вътрешните граници. Предвиждам това да се случи още тази година", каза Йохансон пред журналисти.

Еврокомисарят посети България през месец април. Тя посочи, че България и Румъния са по-добре подготвени от други държави да приложат напълно правилата на Шенген.

„Външните граници на ЕС се охраняват много добре. Виждам, че има много добро сътрудничество на България и Румъния с трети страни, например с Турция има много добро полицейско сътрудничество“, каза тогава Йохансон.

По думите ѝ България и Румъния се справят по-добре от други държави-членки, благодарение на своите усилия, които определи като „внушителни“.

„За Комисията, а и за мен лично е изключително важно България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство и това да стане следващото решение на Съвета и докато все още аз съм на поста европейски комисар“, подчерта Йохансон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много добри неща се случват- край на огромните опашки от ТИР ове пред КПП
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те така си прогнозират вече 10г.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОЙ НИ УСПОКОЯВА,ЧЕ НЯМА ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН ПРЕДИ 2028г???...
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако нашите сървули по границата работеха, а не си бъркаха в носа, не ми пука че за няколко минути ще ми проверят документите. Сега обаче умишлено не работят и карат хората да полудяват. Затова няма гласуване.
75
0
 
12
 
! Отговори
друг е въпроса преди 4 месеца
Ще има ли газ за Австрия през България тая зима? Искам да го видя тоя кики дето ще пусне газ за австрийските расисти през България и ще се хили тъпо по битивитата на цветанките!
74
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилчета, вместо по цял ден да мислите, как на другите да им е по-зле, вземете помислете, как на вас да ви стане по-добре. Знам, че злобата и завистта не се изкореняват толкова лесно от мислите на хората, но всеки опит приближава човек до целта. Вие нямате желание хората (включително и вие) да живеят по-добре, а имате желание да видите как някой живее по-зле. Ето затова животът ви не е това, което ви се иска и си мислите, че ЕС и НАТО са ви виновни хахах Не, мислите и желанията ви са виновни!
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"За какво? Този милиард дето сме губели от сухопътния шенген да не мислите, че ще е за хората?" - Ще е за Бг-икономиката, която пък е за хората. Ако аз имам повече пари, защото съм спечелил повече от бизнеса си, понеже сме в Шенген, ще харча повече пари, а ако ти имаш магазин и аз харча повече, ще си купя повече неща от магазина ти т.е. и ти ще спечелиш повече. Знам, че описаното от мен надхвърля мисловните ти способности, но поне опитай да го проумееш. Благодаря предварително.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"И каква полза от сухопътния ви Шенген?" - Ползи много, но някои нямате акъл, за да ги проумеете хахаха Давам пример - Ако имаш печеливш бизнес (с такива въпроси от твоя страна естествено това граничи с невъзможното), който изнася стоки в други ЕС-държави, тогава ще спестиш доста парички от забавяне на доставката на стоките и висене на шофьорите по границите. Нали, това е най-еле_ментарния пример, но като ти гледам въпроса, по-сложен няма как да ти дам...
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какво? Този милиард дето сме губели от сухопътния шенген да не мислите, че ще е за хората? И в момента купуваме стоки на веригите много по-скъпи и много по-некачествени. Промоциите са смешни и то срещу клиентска карта - като купони през соца. Като влезем тези дето са лапали ще лапат повече, а другите ще трябва да доказваме с карти с чипове и всякакви тестове,че не сме мигриращи маййймуни!
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Влизането в Шенген по въздух не е кой знае каква печалба. Много по-важно е превозвачите по земя да имат свободен достъп, тогава ще се усети доста по-голям стокообмен, по-голяма конкуренция, по-лесна търговия, което винаги е от полза за потребителя.
69
3
 
9
 
! Отговори
1 РУБЛА=2 СТОТИНКИ преди 4 месеца
ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОЛАРИ И ЕВРО РУСКАТА БОРСА В МОСКВА СПРЯ ТЪРГОВИЯТА.. РУБЛАТА СЕ СРИНА С ОЩЕ 25 %....... РУСИЯ Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ...
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-вероятно преди да взимат решения тамбукту вождовете на планетата да си съберат версиите от всякъде да си превъзпитат и образоват племето. Да си оправят вътрешния двор пък да мислят чак тогава за външния двор и някакъв вид взаймоотношения.
67
4
 
10
 
! Отговори
ПРОРУСКИ АКТИВИСТ преди 4 месеца
Д-р Костадинов - премиер! Полк. Марков - президент, след като настоящият президент Румен Радев прокара пътя за президентска република от руски твърд тип! Да осъществим повелята на Кремъл!!! Да живее България като едно неделимо цяло с Руската федерация!
66
3
 
3
 
! Отговори
vs преди 4 месеца
Само т***иквоча остава извън! Той каза, че не му трябва! Кво толкова като на 6 000 000 им трябва! Важното е не***грамотния селянин какво мисли!
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А според *** не трябва да влизаме никъде а да излизаме за да може колхозниците пак да ни окупират и да стане същата мизерия като в пРосията? Кога всички са еднакво мизерни те се чувстват добре, иначе завиждат
64
0
 
5
 
! Отговори
май май преди 4 месеца
Явно Украина ще спира до края на годината руската газ през територията си и България остава единствен вариант за газ на поносима цена. Сега брюкселианците просто търсят вариант някак австрийските мошеници да не бъдат много унизени в крайна сметка и все едно няма да го направят заради газа...
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цъ,цъ,цъ, ***?
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И как точно ще стане това, като в Австрия на власт вече са още по-радикални?
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, как няма да има опашки по границите? Все едно по околовръстното да няма опашки. Пък и нали все трябва да има проверки за наркотици и мигранти. Нещо не е така. Или колите с наркотици и мигранти ще си минават спокойно, щото са от Шенген, без проверки?
60
11
 
10
 
! Отговори
Пич преди 4 месеца
"На никой не му пука за здравна система, за унищожената образователна система, за това че има 11 милиарда дефицит в пенсионната система, за счупената администрация" - избери си Киро Брейка, Поковника и Костя Копейкин, те ще оправят нещата. Еййй, 30 години не разбрахте, че с про-руските агенти няма да видите нормален живот. 30 години не ви увря акъла.