БНБ пуска златна монета "Св. св. Петър и Павел"

Цената на монетата при пускане в обращение е 1757 лева
24 юни 2024 08:34, Александър Попов
9
БНБ пуска златна монета "Св. св. Петър и Павел"
Снимка: БГНЕС

От 24 юни Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Св. св. Петър и Павел“ от серията „Българска иконография“.

Цената на монетата при пускане в обращение е 1757 лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. „Михаил Тенев“ № 10.

Всеки клиент ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е необходимо представянето на нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета.

Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на БНБ, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 24 юни 2024 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ на „Инвестбанк“ АД, „Първа инвестиционна банка“ АД, „Тексим Банк“ АД, „Токуда Банк“ АД и „Централна кооперативна банка“ АД за продажба в техните офиси и клонове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БНБзлатна монета
Още от Общество
Пияният англичанин не е починал заради спречкването с охраната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Лагрестин преди 4 седмици
Парите нямат място в религията.Не може да печелиш по този начин.
3
2
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 седмици
Трябваше да пуснат златни камъни , защото Петър означава камък и може да забележите , че не ви " върви" по време или след среща с хора които носят това име - Петър . Като добавка и не всеки обикновен човек може да си купи нещо златно или още по-малко златен камък.
2
1
 
2
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Ако си работил работил -сега е момента да легализираш кеша в злато
1
1
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 4 седмици
Свети боце кога - все пак той е светията на златото на имането