Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Значи, има пробив на фронта! Сега Макрон е на ход ! Дали има то пки, или е поредният небинарен швейцарец ?
187
37
 
16
 
! Отговори
Руски мародери преди 1 месец
Aрмия от крепостни и пандизчии чиито войници в 21 век крадат oт окупираните села тоaлетни чинии като военни трофей .
186
7
 
39
 
! Отговори
Русофил Путинофил преди 1 месец
Ах, какъв смешен плач! Русофобството се опитва да ни убеди, че руснаците понасят големи и тежки загуби! В Русия веднъж мобилизираха 300 000 и туй то! В украйната мобилизацията от 2 г. не е спирала. Направо орвличат хората от улиците да ги пратят на фронта. Официално признават че вече мъже нямат. Е с кого воюват тогава??? Да живее братският руски народ, че трепе фашистите, нацистите и терористите.
185
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напред с освобождението! Успех на Русия
184
4
 
11
 
! Отговори
До New Z преди 1 месец
Сега, разбирам, че Гьобелс е казал, че една лъжа, повторена 100 пъти, се превръща в истина.Разбирам, че и на вас ви плащат да лъжете по Гьобеловски, ама не сме в началото на 20-ти век!А сега вземи отвори Интернето и виж кой първи е нападнал - Русия - Грузия или обратното. Тоя Интернет не е само Фейсбук, да знаИш!Другите ти плоски "разсъждения" няма смисъл да ги коментирам, дано си изкарал надника, че скоро ще затварят лавката...
183
38
 
30
 
! Отговори
руски башибозук преди 1 месец
Всеки руснак с няколко мозъчни клетки в кратуната отдавна си би камшика, емигрира в цивилизована страна и не отиде да се бие в окопите заради болните имперски мераци на кремълският фашизиран запъртак !
182
2
 
25
 
! Отговори
Даа преди 1 месец
Проблемът на всяка пропаганда е, че в някакъв момент хората започват да сравняват това което виждат, с това което чуват. Тогава глупостите на Гьобелс губят значение. Западните елити ще имат радостта да разберат тази истина от първа ръка. Освен ако не се спрат навреме, но ми се струва че нямат толкова разум.
181
31
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кое е слабото място на Украйна ? :))) Това че рашките са слаби го знаем отдавна :)
180
2
 
11
 
! Отговори
До187 преди 1 месец
Ама си неправоверен,как може да не вярваш на онова гнездо на оси-наглосаксиците?
179
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как Украйна нямала войска за 1000км, а Русия има? Нали уж според Зеленски украинските загуби са 31 хиляди, а руските 600 хиляди? Нали руснаците били хвърляли войниците си без милост в месомлачки? Проблемът на пропагандата с която се опитват да ни лъжат, е че въобще не се вързва.
178
4
 
29
 
! Отговори
Всъщност... преди 1 месец
Украйна няма войска дори и за ДВА километра фронт. Професионалните и войници все повече намаляват а новобранците, събирани с ритници и шамари от улиците на украинските градове при първия гърмеж и бягат в обратна посока. На Украйна и останаха само едни чуждестранни наемници чиито услуги стават все по-скъпи и по-скъпи и поделението с дроновете, предоставено от Пентагона.Чудно как укро армията с толкова малко докладвани жертви няма войска за 1000км фронт а руската с "милионите" загинали ИМА...
177
15
 
28
 
! Отговори
До NEW Z Fашизъм преди 1 месец
Представи си че Русия и Китай почнат да се заиграват в Мексико,като курдисат свои марионетки за управляващи там и същите почнат да провокират САЩ,имаш ли на идея какво би се случило с бедните мексиканци?
176
1
 
12
 
! Отговори
? преди 1 месец
Ко тана ба? Нерде са нацовците, да влезнат в боя?
175
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До фашиста и нациста който си мечтае за 4тия райх-Марш в окопите *** загубена там ти е мястото !
174
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не бъде затрито за назидание онова мъгляво островче,войните и жертвите от тях ще бъдат ще бъда песто срещани явление!
173
32
 
29
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 1 месец
Rусия напада Грузия (защото "потискали руснаците там"), напада и Чечня (защото "потискали руснаците там"), окупира Приднестровието (защото "потискали руснаците там"), окупира Донбас (защото "потискали руснаците там"), анексира Крим (защото "потискали руснаците там"), напада цяла Украйна (защото "потискали руснаците там"). Защо ли ми напомня на Хитлер и началото на ВСВ с нападението срещу Судатенланд (защото "потискали германците там")?
172
25
 
37
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 месец
До NEW Z Fашизъм: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
171
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко още украински животи трябва да бъдат похабени,колко още разрушения трябва да изтърпят украинците за да им дойде акъла в главата и да рязнат чепките на тия ренегати майцепродавци начело с наркозависимото?
170
33
 
31
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 1 месец
Путин е безспорно най-великия Държавник... Я каквa хубава война направи. За чудо и приказ. Два славянски народа ги вкара в безумието на унищожението. Хитлер доволно потрива ръце от отвъдното, виждайки какъв достоен наследник има в кремълския бункер.
169
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Златната орда настъпва. Татари и монголи газят всичко наред подкарани на от монгoлоидният Пyтин, а къде бяха 91-година като се правеше границата. Та чак сега се сетиха да си върнат границата от 12 век.