Невероятен Гришо детронира Мъри на Уимбълдън

Нашето момче е на исторически 1/2-финал в Лондон
Обновена: 2 юли 2014 17:43 | 2 юли 2014 17:27, Красимир Ангелов
147

Снимка: Reuters

Григор Димитров продължава да изумява с представянето си на "Уимбълдън" и да чупи рекорди на турнира. Първата ни ракета достигна до 1/2-финалите на надпреварата, след като детронира миналогодишния шампион Анди Мъри след 6:1, 7:6(5), 6:2.

Това е и втората победа на нашето момче над британеца в общо петте мача между двамата. Мачът бе и първият им двубой на този турнир и изобщо на тревна настилка.

В играта на Гришо всичко се получаваше и успехът му бе съвсем резонен. Ако канадецът Милош Раонич отпадне преди него от турнира, тогава нашето момче ще го измести от 9-ата позиция, след като още вчера българинът си гарантира 10-ата позиция в ранглистата заради отпадането на Кеи Нишикори.

Следващият противник на българина ще се определи от мача между Марин Чилич и Новак Джокович.

Подробности за триумфа на Григор Димитров четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
аожо преди 9 години
2008г. Григор стана шампион в Уимбълдън при юношите.Пожелавам му тази година да стане шампион и при мъжете!На първо време да изпълни за пореден път мечтата на всеки българин - да победи Сърбия!
84
0
 
19
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Физиономиите на принца и принцесата след загубата са безценни :)
83
0
 
57
 
! Отговори
Баща преди 9 години
Гришо, искам да ти благодаря, че дъщеря ми се вдъхновява да тренира тенис от теб. Да си жив и здрав, да спечелиш мног титли, да станеш номер 1. И на края да се върнеш и да учиш децата да побеждават. Има много какво да дадеш на нашите деца и ще е тъпо да не им го предадеш. Успех!
82
1
 
19
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Браво на нашето момче. Поредна стъпка към величието. Днес той е върха на вълната, цяла България говори за него. Надявам се, когато Гришо загуби в първи кръг някъде, да има също толкова хора да го подкрепят.
81
1
 
5
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Bravi na Grisho , da prodaljva vse taka ! Drugta ni gordost tazi godina bqha ansambala po hud.gimnastika s evropeiska titla
80
0
 
11
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Баш-българин!
79
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУУУ ГЕРББ
78
0
 
31
 
! Отговори
неразбиращ преди 9 години
Страхотен тенис от Григор, голямо Браво за нашето момче е слабо казано - просто беше почти ПЕРФЕКТЕН! Желая му от все сърце успех в полуфинала, макар че за мен изхода от мача е 60 към 40 в полза на Джокович... Ако бие сърбина, ще спечели турнира - УСПЕХ И КЪСМЕТ, ГРИГОР!
77
42
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Хората на полето кауни и капузи таковат, сва нашто с хилката ми халосва. Марш на къра!!!
76
6
 
12
 
! Отговори
До 64 преди 9 години
Помощ на *** ли бе ? Никаква помощ за тях ....те трябва да гният в помията която сами създават !
75
1
 
18
 
! Отговори
denis преди 9 години
bravo mom4e ti si nashta gordost.
74
29
 
5
 
! Отговори
Фен преди 9 години
МАЧКАЙ ДРИШОООООО!!!!!!!!
73
1
 
26
 
! Отговори
ДО 63 преди 9 години
Ти си ***! Вместо да критикуваш наизуст и пишеш глупости... Замисли се... Ти какво постигна, ти какво създаде, ти какво направи в твоя живот. Сигурно нищо! Кой знае за теб...За Гришо, само суперлативи! Продължавай все така и само напред. Сега имаш още два мача и победа на финала на Уимбълдън. Дано! Желаем ти от сърце победата. Много успехи и късмет на корта и в живота.
72
1
 
38
 
! Отговори
Хайтов преди 9 години
Браво Гришо! Благодарим Ти, че прославяш България. Бъди щастлив, и продължавай да побеждаваш.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
drishlovcite ne stavat shampioni, a neshastni trolove na minimalna zaplata kato vas.Mejdu drugoto, pitaite Sharapova dali e drushlio !
70
3
 
49
 
! Отговори
Вики преди 9 години
Доколкото знам през 1985г Мануела Малеева постига най -високата позиция за българският тенис - 3 място в световната ранглиста. Явно дойде време българската звезда пак да изгрее след 29 години в лицето на Гришо. Грей момче озари всички с таланта си!
69
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бравоооооооо!!! :)))
68
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kaun-maun, ne moje da my stapite na malkiq prast. Grigor ima celi za razlika ot vas, koito sw chudite v koi sait da vlezete , za da pluete. Za sajalenie takiva kato vas i se razmojavat sazdavaiki malki debilcheta kato vas.Skoto shte e Nomer 1. Togava shte vidim koi e kauna , vie zad komputrite ili toi - n 1 v tenisa.
67
3
 
46
 
! Отговори
Турче преди 9 години
Ашколсун на това момче!Няма да казвам, че се гордея с него, защото би следвало да се гордее сам със себе си, а не аз с него. Това си е негова заслуга, не моя, че да се гордея. Радвам се обаче, че имаме такова талантливо момче. Надявах се да победи, но бях почти убеден, че ще загуби. За щастие ме опроверга. Не спира да ме изненандва.Да е жив и здрав и успехите да го следват неотлъчно през живота му както на корта, така и в живота!
66
2
 
44
 
! Отговори
Диди преди 9 години
Още един българин взе работата на англичаните ;) БРАВО!!!! ГОРДОСТ НАША!!!