Черната сянка на ужаса на червените кхмери

Музей на геноцида в Камбоджа напомня за кървавия терор
33

Стотици черепи на избити от режима на червените кхмери са поставени зад стъклата на голяма костница в Музея на геноцида. Снимка: Reuters

 

Близо 35 години след кървавото управление на Пол Пот в Камбоджа един музей като тъмна сянка напомня за кървавото управление на червените кхмери. Музеят на геноцида край столицата Пном Пен разказва на своите посетители за един мрачен период в историята не само на азиатската страна, но и на човечеството.

Още по темата


Днес двамата най-високопоставени живи лидери на червените кхмери бяха осъдени от трибунал в столицата на Камбоджа Пном Пен, под егидата на ООН, на доживотен затвор за извършване на престъпления срещу човечеството.

Присъдата на идеолога на режима Нуон Чеа, на 88 години, и на държавния глава на "Демократична Кампучия" Киеу Сампан, на 83 години, е първата емблематична присъда срещу режима, довел до смъртта на близо два милиона души в Камбоджа между 1975 и 1979 г.

В следващата галерия може да разгледате експонатите в Музея на геноцида в Камбоджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
смок преди 9 години
До Стар комунистТи добре ли си? Или просто се правиш на луд?
24
0
 
1
 
! Отговори
*** преди 9 години
Четете Черната Книга на Комунизма, там всичко си го пише с документи секретни архиви и т.н..
23
3
 
2
 
! Отговори
*** преди 9 години
100 млн. (Сто Милиона) са жертвите на комунизма в световен мащаб! Войните, които САЩ водиха и водят действително отнеха твърде много невинни животи, но нищо не може да се сравни с Червената Чума! Нищо в историята на човечеството до ден днешен!
22
0
 
4
 
! Отговори
Рая преди 9 години
Има ли значение точната цифра?! Убивали са хора! И не просто са ги убивали , а са зверствали с тях! Смъртта е била проява на милост, край на ада!И какви комунисти, какви американци! Вижте как лесно се затрива хуманността. Това е огледало, в което може да видим другото си лице на (не)човеци.
21
1
 
2
 
! Отговори
buehue преди 9 години
От тези така неусетно преувеличени 2 милиона, а всъщност се цитира че жертвите са от 750 000 до 1.5 милиона от които хамериканците освободители с бомбандировките са избили доста голяма част тези хора. За периода 70-75 са изсипали приблизително 320 хиляди тона бомби. Направете си сметката.
20
4
 
2
 
! Отговори
Стар комунист преди 9 години
Избили са два милиона лихвари, прекупчици, адвокати, спекуланти на лекарства, свободата само с кръв се постига!
19
3
 
6
 
! Отговори
Пол Пот Изрода! преди 9 години
Ето за това винаги съм говорил ! Това е което получаваш когато избирш комунистически човекоподобен индивид да те води ! Ей точно това! Долна *** *** ....същото беше и тук в България само, че децата на партиините секретари живееха в разкош а сега само те останаха в БГ защото са мързеливи и не можещи лиглювци и никаде не ги искат ..за това държавата ни е на такова дередже ..защото все още се управлява от деца на бивши масови убийци на невинни хора и изнасилвачи на невинни женици !
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има още болни мозъчета, които да оправдават най голямата чума за човечеството - комунизма!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червенита кхмера Станишев е затрил къде-къде повече животи !!!
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 милиона жертви. Не са малко.Но не могат да се сравнят с признатия от цял свят геноцид над украинците т.нар. Голодомор. Руснаците убиват от глад над 5 милиона човека. За да може руснаците да са наядени, а украинците да гладуват.
15
2
 
3
 
! Отговори
!@#$% преди 9 години
До анонимен 17Не искам да влизам в излишни спорове,но в голямата си част поредицата"Знакът на българите" е една измислица!Аз лично не бих се доверил на написаното вътре,но пък дано си прав.Дано религиите...или по-скоро народите постигнат така желания световен мир и защо да не го сключат в България!Но да се върна отново в реалността...Да-този роман в голямата си част е измислица...
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали знете,убиваш един,това е убийство.Убиваш сто,това е масово убийство.Минеш ли милион,това е статистика.
13
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха - червените кхмери. Бой ядохте в Афганистан, бой в Сирия, оня малкия в Северна Корея ви се зъби и ви прави за смях, Иран не ви бръсне за слива а Путин ви прави луди. И сега червените кхмери изровили горките - смях! В Ирак и Либия разпалихте война, умират хора, там е АД. Израел е нахлул в чужда дуржава и извършва етническо прочистване и геноцид над населението. Какви чеврени кхмери от 60те години на миналия век!
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русосифилистиците подкрепят или обвиняват САЩ и Европа.Нека не се забравя-Мао Дзе Дунг-68 000 000 избити,Джуга швили-Сталин 13-45 000 000.Колко точно не ще се разбере дори от сайта Най-жестоките диктатори в Историята.
11
5
 
10
 
! Отговори
къде е държaвaтa преди 9 години
Близнaшки: Комунизмът е един крaсив идеaл!Зaщо избирaме все комунистически утaйки кaто тоя, Плевнелиев, Спинишеф и Борисов и Куневa!Когa Бългaрите ще имaт нaродно бългaрско упрaвление?
10
8
 
16
 
! Отговори
6 преди 9 години
Комунизъм в действие
9
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Историята е интересна именно заради такива събития. Ако нямаше реки от кръв и планини от огън миналото щеше да е поредица от скучновати законодателни промени и административни актове.
8
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е било по времето на комунизма, а?
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците избиват около 10 милиона души българи, арменци, гърци, руснаци и т.н. но сега са в НАТО в съюз със САЩ и демокраите в България.
6
4
 
8
 
! Отговори
!@#$% преди 9 години
До 6-тиМного разумен и уместен коментар!Сто плюса от мен!