Дузпи решиха турнира в памет на Теди

Министър Красен Кралев и легендата Пламен Марков уважиха събитието
Обновена: 6 юни 2015 15:27 | 6 юни 2015 14:50, Красимир Ангелов
1

Спортният министър Красен Кралев откри второто издание на турнира "Теди Къп". Снимка: Dnes.bg

Столичното 81 СОУ "Виктор Юго" спечели турнира в памет на Теди (Теодор Желев), който се проведе на спортните игрища Bauhaus Arena в кв. "Дружба“. Турнирът бе открит лично от спортния министър Красен Кралев и бащата на Теди - Златко Желев.

На финала шампионите победиха Левски-Раковски след 0:0 в редовното време и изпълнения на дузпи – 3:1. Преди това 81 училище се справи с Футболна Академия "Миньор 2013” с категоричното 7:0, докато талантите на "сините" надделяха над школата на легендата Пламен Марков – ДАФ, с 2:0 след много оспорван и равностоен мач.

Момчетата на последния селекционер, класирал България на голям форум, пък се окичиха с бронзовите медали, благодарение на успеха с 4:2 над перничани.

Турнирът беше изпълнен с много емоции, а освен Пламен Марков, специален гост беше и спортният министър Красен Кралев.

Братът на Теди - Калоян, връчи медалите на всички участници в надпреварата. Освен това отборите получиха множество награди – купи и медали, а след това на всяко едно от тях му беше раздадено и пликче с подаръци.

Кристиян Сотиров от 81 СОУ беше избран за най-добър вратар на турнира, след като на финала хвана две дузпи, Стефан Илиев от Левски-Раковски получи приза за най-добър защитник, а Дарин Асенов от ДАФ стана нападател №1. Храбрите малчугани от Миньор пък взеха наградата за феърплей.

Накрая всички се събраха заедно и похапнаха вкусна торта, а Пламен Марков пожела на първо място на участниците да бъдат живи и здрави и да успеят да сбъднат мечтата си – да станат професионални футболисти.

”Въпреки повода, сме доволни, защото във всички деца, които участваха, имаше радост и ентусиазъм. Даваме им възможност да се развиват”, каза Марков специално за Gol.bg.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари