Анжелик Кербер. Коя е новата кралица на тениса?

Ще стане ли германката новата Щефи Граф?
17

Снимка: Reuters

От понеделник женския тенис няма да е същият, след като след 186 седмици на върха Серина Уилямс ще сдаде първото място в женската ранглиста. Американката с впечатляващи мускули, на които би завидял всеки мъж, се качи на трона на 18 февруари 2013 година.

Още по темата

Всъщност на Серина й трябваше само седмица, за да подобри рекорда на Щефи Граф за последователни седмици на върха на WTA. Но по ирония на съдбата друга германка спаси рекорда на Щефи.

Анжелик Кербер се класира за финала на US Open и каквото и да стане там, от понеделник тя ще бъде №1 в женския тенис. И ще стане първата германка след Щефи Граф, оглавявала женския тенис.

И след като толкова пъти споменахме Граф и нейната наследничка, логично идва въпросът: Ще стане ли Анжелик Кербер новата Щефи Граф? С оглед на годините на Кербер, която вече е на 28, по-скоро времето едва ли ще й стигне да направи всичко, което стори нейната знаменита сънародничка по кортовете. По пък нищо не пречи да подобри рекорда на Щефи за поредни седмици на върха на женския тенис, нали?

Коя е Анжелик Кербер?

Родена в Бремен на 18 януари 1988 година тя започва да тренира тенис още на 3-годишна възраст. Макар да е родена в Германия, на практика тя е половин полякиня, след като баща й Славомир е поляк, а самата Анжелик е посочила като място, на което живее (колкото и това да е условно за един тенисист), малкото полско градче Пущиково.

Кербер дебютира в професионалния тенис през 2003 година, като до този момент има 9 титли от WTA турнири и титли от 11 ITF. Настоящата 2016-та обаче е най-запомнящата се в нейната кариера, след като спечели първия си турнир от Големия шлем - Australian Open, игра финал на Уимбълдън, а сега ще играе финал и на US Оpen.

Отделно от това Кербер спечели и сребърен медал от Олимпийските игри в Рио, където малко изненадващо загуби финала от Моника Пуиг от Пуерто Рико.

А в събота остава да разберем дали Анжелик Кербер, след като стана №1 в света, ще добави и своята втора титла от турнирите от Големия шлем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
mary7 преди 7 години
IMA 10 TURNIRA POVE4E OT SERENA ,ZATOVA KEMBER E NUMBER ONE. SERENA 8-KERBER 18
13
3
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Като си тръгнал да ми цитираш Паисий поне го направи като хората: "О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречиш болгарин и не четеш и не говориш но своя език?"
12
0
 
3
 
! Отговори
относно12 пост ( мой преди 7 години
Паисий! Техн. грешка!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Гришунгера, който при последната му победа, въпреки поканата от взимащия интервюто да поздрави на български групата българи, подкрепяща го на корта и развяваща бг знамена и се радваше на победата му, обаче нашия герой го досрамя от родния си език и не поздрави на български ами продължи на английски! След тая случка за мен тоя вече не е българин! За такива като него Пайсий е на написал: "О юруде, поради что се срамиш да говориш на български..."!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер си е даже германката, браво, браво!
9
0
 
10
 
! Отговори
кекекекек преди 7 години
ХАХАХАХ траверса загуби титлата ! *** бе *** ! Колко женски титли искаше да окрадеш, а ?
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всъщност на Серина й трябваше само седмица, за да подобри рекорда на Щефи Граф за последователни седмици на върха на WTA."Леле тая сега ще си изяде топките от яд!
7
1
 
16
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Не чак толкова отдавна Пиронкова спука от бой същата тази Кербер, и то не случайно, а с игра . Жалко че Кербер си има треньор, а нашата няма - сега тя щеше да е оглавила ранглистата ако имаше :)
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те тава е куцуз186 седмици да чекаш и на последната права, некой да те лъзне
5
10
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
на този родоотстъпник забранявам даже да му се споменава името
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на мен ли ми Кербер ми мяза на Цербер. Макай Гришо ! Сред женките може и да си в *** 20!
3
9
 
18
 
! Отговори
Пацо преди 7 години
А къде е Григор ?
2
1
 
37
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Всичко е по-добре от онова добиче Серена!
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симпатична е. Честито! Хубаво е първата в женския тенис да прилича на жена :)