Je suis Paris година по-късно. Франция си спомня за ада

Отбелязаха годишнината от атентатите, отнели живота на 130 души
14 ное 2016 20:07,
7

Париж и цяла Франция отбелязаха тъжната годишнина от кървавите атентати на 13 ноември миналата година, когато бяха убити 130 души.

Френският президент Франсоа Оланд откри паметни плочи за жертвите на атаките, предаде Франс прес.

На първата възпоменателна церемония Оланд, придружаван от кметицата на Париж Ан Идалго, откри мемориална плоча на Стад дьо Франс в северната част на Париж. Там преди година трима терористи се самовзривиха и убиха един човек.

Бяха открити плочи и пред ресторантите, които преди година атакуваха терористите и убиха там общо 39 души, както и пред концертната зала Батаклан, в която терористи отнеха живота на 90 души по време на концерта на американската банда Eagles of Death Metal, предаде Асошиейтед прес.

Последната церемония се състоя пред Батаклан. Имената на убитите 90 души бяха прочетени и после беше запазена минута мълчание.

На всички церемонии Оланд не произнесе реч. Бяха поднесени венци и цветя. Бяха прочетени и имената на убитите.

По време на една от церемониите в небето на Париж бяха пуснати множество балони, символизиращи убитите, допълва телевизия Франс енфо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Понеже това ще е начин на живот за тях време е да учредят нов данък за погремебия и паметни плочи на убити в терористични атаки.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще има още. С тая идиотска политика, наистина им излиза по-евтино на богатите. Вечно има проблеми които техни приближени и фирми да решават. Нормалните хора в Европа са изчезващ вид. Скоро ще видим с кого ще заместят самите европейци, защото тези които пристигат са безкрайно мързливи.
3
1
 
4
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Жалко за жертвите както винаги невинни хора, но като разбъркаха гнездото на осите е така що им трЕбваше на политиците да сеят "демокрация" без никой да ги е молил дано не става по-лошо .
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжалявам за жертвите. Но тези случаи трябва да послужат за горчив урок на всички европейски политици и злощастната им и крайно недалновидна имигрантска политика. В желанието си да се покажат добри, те предизвикаха необратим демографски, политически, социален и какъв ли не още катаклизъм в Европа. Положението няма да стане по-добро в следващите 50-60 години, дори ако сега се опомнят и започнат да поправят тази грешка.
1
3
 
5
 
! Отговори
Славин преди 7 години
Да почиват в мир, стотици жертви на уродлива религия