Звезди от "Ало! Ало!" – отново в България, Мими с книга

Актьорите ще гостуват на театрален фестивал в Сливница
5 май 2017 09:52,
5
Звезди от "Ало! Ало!" – отново в България, Мими с книга
Снимка: Булфото, архив

Българската публика със сигурност си спомня дребничката чаровница Сю Ходж, която, заедно с още няколко звезди от британския сериал "Ало! Ало!" посети София преди три години.

Групата от водещи актьори включваше Сю Ходж (Мими Лабонг), Ким Хартман (Хелга), Артър Бострьом (Полицай Крабтрий), Ричард Гибсън (Хер Флик), Гай Сайнър (Лейтенант Грюбер) и Кийт Падингтън Ричардс, продуцент на групата, припомня БТА.

Сега, за участие в младия театрален фестивал - Сливнишкия международен театрален фестивал "Пътуващ театър" - на път да се върнат в България са Сю Ходж и Кийт Падингтън Ричардс. В третото издание на фестивала, под патронажа на кмета на Сливница Васко Стоилков и с артистичен директор актьорът, режисьор и драматург Николай Гундеров, Ходж и Ричардс ще бъдат почетни гости.

Кийт Падингтън Ричардс, бивш музикант от известната през 1970-те поп група "Уиски Мак" (името на алкохолен коктейл), и Сю Ходж създават пътуващ спектакъл - забавна смесица от хумор и музика, в който разказват какво се е случвало зад кулисите на "Ало, ало!" по време на снимки. Именно този спектакъл ще представят те в рамките на театралния фестивал в Сливница през октомври тази година.

Преди по-малко от месец (и по-малко от месец преди 60-ия си юбилей) Сю Ходж зарадва феновете си и с книга.

След мемоарите на покойния вече Гордън Кей ("Военните дневници на Рене Артоа", издадена и в България през 2004 г.), почитателите на сериала ще могат да се насладят и на спомените на Мими Лабонг. След като била "подръчквана" да разкаже за собствените си вълнения и приключения по време на снимките на сериала, Сю най-после се решила да посегне към писалката.

От книгата става ясно, че освен с искрящото си характерно чувство за хумор, което се проявява в участието й в сериала, Сю Ходж притежава и таланта на изключително забавен и сладкодумен разказвач.

"Приятно ми беше да си припомня преживяванията си от преди 35 години, когато снимахме "Ало! Ало!", разказва актрисата. "В книгата споделям неща, които човек няма как да знае, ако не е бил на снимачната площадка или в павилионите, както и по време на безкрайните ни турнета с "Ало! Ало!" във и извън Великобритания. Според критиката, мемоарната книга с истории, предадени от гледната точка на героинята ми, Мими Лабонг, са достойно четиво за един от най-великите телевизионни сериали на ВВС от миналия век."

В момента Ходж и Падингтън живеят в селцето Бъртън, североизточно от Нотингам, Сю продължава да работи като актриса и се включва в благотворителни каузи в защита на природата и животните. Една от организациите, на които активно помага, е "Нашата изчезваща планета". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се не 4 коментар а 5 и 6 са грешка
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се коментар 4 и 5 са грешка
7
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Толкова хубав сериал е Ало ало защо някоя телевизия отново не го завьрти
6
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Извинявайте исках да кажа защо някоя телевизия не завърти отново сериала Ако ало
5
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Толкова хубав сериал е защо някоя Тиви не го завзети пак този страхотен сериал
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Хелга, и Хелга още става...
3
3
 
8
 
! Отговори
Не като Слави преди 6 години
До Аз съм като Слави - Не съм като Слави, защото той прокарва интересите на сегасъществуващите системни партии. Много е видимо, поне за гледащите. За слепците е неразбираемо. Предпочитам Слави да си прави шоуто, а не политика.
2
19
 
6
 
! Отговори
Аз съм като Слави преди 6 години
Ново доказателство за липсата на единност - защо Слави е сам пред парламента!?Защо не се струпа цяла България? Защо всички го гледаме на фейсбук и пишем отзиви, къде в подкрепа, къде не? Искам плакат като на Слави и да отида пред нашето кметство, на улицата, пред полицията! Скъпи сънародници, А ВИЕ???
1
1
 
11
 
! Отговори
мда преди 6 години
Предния път като бяха тук беше толкова приятно да си поговори човек с тях...