Бербатов бил на разпит след негов сигнал за репресия над клубове

"Ситуацията е абсурдна в българския футбол, но ме амбицира"
28 мар 2022 16:10, Красимир Ангелов
4

Снимка: Lap.bg

Ситуацията е абсурдна в българския футбол, но това ме амбицира", заяви Димитър Бербатов, който посети палатковия лагер на феновете на ЦСКА в "Бояна".

Бившият централен нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм нарече изключването на клубове от изпълнителния комитет на БФС „крайни мерки“, а след това повтори думи на адвокат Георги Градев, че самите решения нямат правна тежест, тъй като Дисциплинарната комисия няма такива правомощия.

"Видно е на всички, че има проблеми. Но трябва да сме различни. Има много детски футболни академии, които са изключени. Ние се опитваме да ги направим футболисти и граждани тези деца, затова за мене подобно нещо е неприемливо, заяви Бербатов пред феновете на ЦСКА.

Още по темата
"Това, което се случи преди няколко дни е незаконно. Когато едни малки клубове са изключени, всеки има право да демонстрира несъгласието си в рамките на закона. Ние няма как да не сме съпричастни и да не изкажем подкрепа. Тука става дума големите клубове да подкрепят малките. Тогава големите стават големи“, посочи рекордьорът по голове за националния отбор.

Бербатов разясни защо е бил сутринта в Главна дирекция Национална полиция и отрече появилите се информации, че е заради конгреса на 18 март.

"Това е по наш сигнал, който сме подали преди време. Че има репресии върху клубовете, сега пак подадохме същия сигнал и ни извикаха. Не са ме викали за конгреса. Не съм вярвал, че ще бъда тука на палатков лагер. Щом се стига до тук, това са крайни мерки. Значи ситуацията не е добра. Това не е начин. Но системните нарушения, които се случват, и ние сме принудени да стигнем до тук. Но ако бездействаме, ще има още едни 16 години същото лошо управление. Това не е начина, но сме принудени“, посочи нападателят.

Бербатов отново заяви, че конгресът на 18-и март е напълно законен. „Клубовете, които присъстваха, са тези с подготвените документи. Други ако бяха, нямаше да е легитимно. Нашите документи са готови и ние ще ги внесем в Търговския регистър. Те могат да обжалват, но ще влезем в един нов порочен кръг“.

"Ситуацията напомня като тази в Гърция, когато ФИФА сложи служебно ръководство и то проведе изборите. Надяваме се ФИФА да вземе решение и за нас след като прочете кореспонденцията на министъра на спорта.

Всичко това ме амбицира, но ме натъжава. Ситуацията е абсурдна. Чудя се как да представя нещата в чужбина така, че да не ставаме за смях. Но нямаме такъв ъгъл", завърши Бербатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
bfs преди 2 години
Хърватия е двойно по-малка държава от България! Знаете ли защо Хърватия има футбол, а ние нямаме? Техния Футболен съюз се интересува и развива спорта там, а нашето БФС мисли само за пиене, чалга, корупция и фалшификации. На нашето БФС футбола не му е приоритет, имат си барче!
3
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да не забрави да остави по 100лв във всяка палатка,че те червените фенове са си на надник при Гришата,
2
4
 
2
 
! Отговори
Eдин Българин преди 2 години
Дългонос, необразован, нагъл, досаден!
1
3
 
3
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Егати клоуна, крие се, макар че никой не го търси.