Кобрата: Ще се изправя срещу много сериозен противник

Пулев обеща да даде всичко от себе си, за да стане България световен шампион по бокс
22 фев 2024 14:39, Нели Христова
28
Кобрата: Ще се изправя срещу много сериозен противник
Снимка: БГНЕС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ще се изправя срещу много сериозен противник, който също има много опит като мен. Той има немалко срещи, които са тежки битки, през които той е минал. Подхождам с абсолютен респект и уважение в тренировъчния процес, бъдете сигурни, че ще изляза в супер форма и вече каквото Господ е отредил. Аз ще дам всичко от себе си, за да постигна тази победа и да направим България световен шампион по бокс". Това обяви Кубрат Пулев при официалното обявяване на битката с Махмуд Чар за регулярната световна титла на WBA, която ще се проведе в София на 30 март, предаде БГНЕС.

"Предпочитам да се концентрирам повече в линия на срещата и галавечерта, защото това е едно невероятно събитие, което наистина имаме привилегията да се състои в България. Много трудни решения, правим невероятното и невъзможност, за да се случи в София пред родна публика. Аз съм благодарен на хората, които прегърнаха тази идея и се стремят да помагат. Опитваме се да направим нещата така, че да има невероятна гала вечер, която да остане в историята", допълни Кобрата.

На въпрос на БГНЕС дали в договора има клауза за реванш, Пулев отговори: "За какво да му даваме реванш, при условие, че ще го бия хубаво. Не смятам, че Мануел ще желае след това, защото ще бъде убеден, че просто няма шанс да ме победи".

"Бях в България за мача Пулев - Фюри. Градът е красив, хората са много приятелски настроени. Щастлив съм, че ще се бия тук. Пулев е велик шампион, велик боксьор, има много опит, бе страхотен в аматьорския бокс. Щастлив съм, че ще се бия с българския воин Кубрат Пулев", каза Чар, който не пропусна да се заяде с Кобрата: "Братко, понякога мечтите не се сбъдват, но не се притеснявай, приятелю, след това може да работиш за мен".

"Той се има за диамант, но тук става въпрос за бокс, за подготовка, за възможностите на всеки един от нас. Много ще му е трудно. Смятам, че го превъзхождам в много неща и качества, и в технически аспект. Някои се мислят за диамант, но след проверка се оказват киви", отговори му Пулев, след което напрежението между двамата се покачи и заваляха закани, в които по-активен бе Чар.

Преди това роденият в Ливан боксьор разказа трудния си път до върха в професионалния бокс.

"Роден съм в Ливан, загубих баща си във войната през 1986. След това се преместих в Германия като бежанец. Тогава Германия не подкрепяше бежанците, както днес, бяха много тежки времена. Трябваше да се бия на улицата, за да се защитавам, след това на 16 години започнах да тренирам бокс, кикбокс, станах номер 1 в К1. Бях в затвора два пъти, бях прострелян в корема, претърпях смяна и на двете тазобедрени стави. Никога не се предадох, никога не пия, никога не пиша, днес съм тук, за да се бия с един от най-добрите в тежка категория, Кубрат Пулев. Ще ви покажа на 30 март в София, че не трябва да се отказвате, работете здраво и се молете".

В галавечерта ще участва и Тервел Пулев, за когото предстои да научи името на своя съперник. "Тази галавечер със сигурност ще влезе в историята, радвам се, че ще бъда част от нея. Впечатлявам се от упоритостта на Кубрат, тя е пример за мен, в много случаи вървя по неговите стъпки. Ние всички станахме свидетели на неговата кариера, перипетии, но това бяха уроци, както за него, така и за мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Ако тоя го накоатира,ще се пенсионира с кеф......
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя "сериозен" противник беше нокаутиран преди години от Майрис Брейдис от по ниската категория. Брейдис не е случаен боксьор но все пак е с 20-тина кила по лек
23
0
 
5
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Кобрата е професионална боксова круша.*** ама е и на пружина и се изправя и продължава напред.Вечен претендент за титлата,който яде бой от шампионите.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Tova ste e poslednia maz na kobrata da se sastrahova hubavo ze goljm boi ste go biat
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КоФрети трупа актив за рекламно лице на Лидъл-Билла и т.н.Иде глад Когретиии!Кинти нема брат. Излизаш да те гърбят за жълти стотинки. Аз с толкова на дискотека не отивам че ще ме е срам.
20
0
 
5
 
! Отговори
Успех Кобра преди 2 месеца
една молба - не рекламирай хазарт и тъпотии на търговските вериги, когато се оттеглиш! запази името си!
19
3
 
4
 
! Отговори
ИВАН преди 2 месеца
КОБ-РЕДИ, ТОЗИ ЧАР Е ГОЛА ВОДА! ГЛЕДАХ МАЧА МУ СРЕЩУ ПОВЕТКИН, ТИ ТАКИВА КАТО ТОЗИ ГИ ВИКАШ НА ТЕРИТОРИЯТА, НИКОЙ СЕРИОЗЕН НЕ ДОЙДЕ, ЧЕ ЩЕ ЯДЕШ ПЕРДАХ!
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Сериозният му противник" е осакатен след стрелба, и професионалната му кариера е общо взето приключила. Иначе е бил добър, някога. Кобрети си е уредил инвалид за момче за бой, а това е долно. Надявам се да загуби и да умра от смях.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тва отдавна не е спорт.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този още ли се има за боксьор?
15
0
 
2
 
! Отговори
До 14: преди 2 месеца
Гледах един от последните мачове на Шпилка. Не е успял да се възстанови от този нокаут толкова години, едва ли ще успее да се възстанови някога. Боксът е опасен спорт.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 12 Да бе с Уайлдър? Искаш да погребваме без време Пулев ли? Нека си живее човека. Помниш ли мача на Уайлдър с поляка Шпилка. Много бърз и нахъсан поляк. И както си бяха равностойни даже след средата на мача и Уайлдър като го изтрещя оня падна и не мръдна. Жена му на Шпилка се разрева, помисли си че е умрял.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 11 Братушката такова яко дясно кроше му заби на тоя Чар, че го изхвърли наполовина през въжетата в нокаут. :)))
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не хейтвам, но Пулев отдавна е свършил като боксьор на високо ниво. За последният си мач в САЩ получи $5000, от които над $1200 за данъци - това по официални данни за него и съперника му. Същите пари взе и брат му. Сега да се разтягат локуми колко добър е бил е нелепо. Който иска да си направи шоу на вечерта, нека да ходи там - може да види тупаници, но не и бокс. Пулев можеше да направи един мач с Уайлдър за да се докаже, щеше да спечели повече пари но това е друг въпрос.
11
0
 
9
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 месеца
Помня как Саша Поветкин щеше да му откачи главата на тоя Чар
10
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Тоя преди време не се ли казваше Мануел?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
маке си ? :)))
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е пародия на боксов мач.Махмут е със сменени стави.Кобрат по добре е да се бие с просяците по Витошка
7
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Време му е за пенсия и по спокойни занимания-фитнес инструктор,тренировки на деца и т.н.
6
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Не се научи този човек да говори по-малко, а повече да действа. Но дано да му провърви този път, че годините си вървят. Няма да има много повече шансове за професионални битки, особено на родна земя - трябва да се бие като за последно. Успех му желая!