Неделчо Беронов иска повече правомощия за президента

Дали ще има втори тур на изборите зависи от броя на кандидатите, коментира десният кандидат в изборите
26 авг 2006 15:29,
Неделчо Беронов иска повече правомощия за президента
Беронов и кандидатът за вицепрезидент Юлияна Николова бяха представени в Бургас пред около 150 души. Снимка: Булфото
Президентът трябва да има законодателна инициатива и да предлага законопроекти, които смята, че са необходими на хората, каза в Бургас десният кандидат в президентските избори Неделчо Беронов.

Той добави, че не е за президентска република. Да се запази парламентарното управление, но да се дадат повече правомощия на президента с оглед на това, че се избира от народа, поясни той.

Беронов и кандидатът за вицепрезидент Юлияна Николова бяха представени в морския град пред около 150 души. За успеха им в предизборната кампания в Бургас ще работят 39 човека, които са в инициативния комитет.

 

В изказването си пред симпатизантите Беронов посочи, че Първанов си е позволил да се нарече социален президент, обещал е увеличение на заплати и пенсии. Десният кандидат нарече това популизъм, тъй като такива обещания не са в правомощията на президента.

Беронов добави, че Първанов не е взел отношение по скандалите в КАТ, Топлофикация - София и царските имоти. "Президентът е върховен арбитър на всички конфликти. Той не е в изпълнителната власт, но мнението му има своя авторитет и своето въздействие. Мълчанието е форма на подкрепа", обясни Беронов.

На въпрос дали ще има втори тур на изборите Неделчо Беронов отговори, че това зависи от броя на кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание