Царят не бил агент на ДС, работил за благото ни

Лидерът на НДСВ казва, че съжалява клеветници като Яне Янев, които твърдят, че бил доносник; царят бесен и на медиите, че тиражирали лъжи
23 сеп 2007 12:31,
35
Царят не бил агент на ДС, работил за благото ни
Саксобургготски отрече твърденията на Яне Янев, че е доносничал за ДС. Снимка: БГНЕС

”Моята съвест е чиста и само мога да изпитвам съжаление към подобни жалки клеветници”. Това се посочва в изявление на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски по повод твърденията на Яне Янев, че царят имал агентурно минало.

Бившият премиер подчертава, че очевидно тази клеветническа кампания е свързана и с предстоящите местни избори и цели да уязви не само него, но и НДСВ като партия.

"През последните години "свикнах" да бъда обект на незаслужени обиди и клевети, но не очаквах някои хора да паднат толкова ниско и да станат автори на такава долнопробна кампания”,  казва лидерът на НДСВ

Сакскобургготски критикува и някои медии, които по думите му с лекота възпроизвеждали лъжи,
без да си дават сметка за професионалните стандарти и етика.

Според него имало няколко пичини за активната кампания срещу него

- „ хора с нечисто минало и с все още гузна съвест не могат да се примирят с факта, че аз, дългогодишният изгнаник, преследван от режима, преживял разстрела на чичо ми и на редица близки хора, погубени именно от агенти на чужда сила и идеология, съм запазил и достойнството си, и името на България във всеки миг от живота си”

- „определени среди у нас все още не искат да приемат факта, че живеем в други времена и се стараем да бъдем нормални европейски граждани. В тях има жалки личности, които търсят изява, ругаейки мен.

- „някои все още не разбират, че бъдещето не се гради с ретроградни компроматчета и жалки пасквилчета, а с уважение към истината, с идеали и принципи, които подпомагат развитието на едно съвременно общество”.

Царят допълва, че клеветническата кампания срещу него е свързана и с предстоящите местни избори.

„Тя цели да уязви не само мен, но и втората по големина партия в българския парламент – НДСВ. Не мога да не отбележа и обстоятелството, че с тези кампании се подценява интелектът на българските граждани, а най-вече се накърнява авторитетът на България и демократичните устои на обществото ни", заявява Симеон Сакскобургготски.

Пред БНР говорителят на НДСВ Станимир Илчев заяви, че срещу лидера на жълтите се разгръща брутален сценарий за оклеветяване

Според Илчев това е сценарий, който цели НДСВ да бъде неутрализирано в политическата надпревара на местните избори и унищожено като политическа сила.

„Може би някой иска в Съвета на коалицията Симеон да бъде пасивен и безучастен, може би някой иска НДСВ да бъде представено в светлината на излишния елемент в управлението на България”, предположи още говорителят на НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Докога ще го търпиме тоя алколик имошеник Тодор Живков бил крал ,а тоя червендалес *** какво направи Всичко което не е негово взе Всичко ще разпродаде и изиграе за това заспали народе дружно да изритаме тоя *** и никога да не се сети за България
33
0
 
0
 
! Отговори
wes@co преди 16 години
Вижте какво пише в Търновската конституция и дали царя има право на тези имоти, които му подариха някои царски гъзолижци и след като се оказа ,че и нотариален акт от 20-те години на ХХ век даже не е подписан.А това по долу е цитата от Търновската конституция:" Глава XI ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ 51. Дъpжaвнитe имoти пpинaдлeжaтъ нa Бългapcкoтo Княжecтвo и cъ тexъ нe мoгaтъ дa ce пoлзувaтъ нитo Князa, нитo нeгoвитe poднини. 52. Нaчинътъ, пo кoйтo щe ce oтcтъпвaтъ и зaлaгaтъ caмитe имoти, a тaкa cъщo и pacпopeждaниeтo cъ пpиxoдитe им, щe ce oпpeдeлятъ cъ зaкoнъ. 53. Дъpжaвнитe имoти ce упpaвлявaтъ oтъ нaдлeжний миниcтp." Е, какво ще кажете драги форумци?
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да го качиме на влака и бастаааааааааааа.Продаде на баща си и дядо си медалите Обра и без товаочуканата ни държавичка за да продаде след време това което не е негово Да проиграе тоя комарджия всичко негово било защо позволяваме народе докога ще го търпиме Да го изритаме дружно
31
0
 
0
 
! Отговори
Сокола преди 16 години
Симе, Симе! Изложи се като кифладжия.... Срам!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Stranger преди 16 години
Не му ли писна на тоя масон да лъже?!
29
0
 
0
 
! Отговори
USA преди 16 години
Симеон работи единствено и само за благото на многобройните си деца и внуци. Дай Боже всекиму! Наследство да им осигури човекът = най-високият връх на Балканския полуостров, гори, земи и квото още дадат тези будали българите.
28
0
 
0
 
! Отговори
Кинсли преди 16 години
ОК, ***:-)
27
0
 
0
 
! Отговори
dimitrova преди 16 години
Симеон Сакскобурготски е един от малкото почтени хора, участвали в управлението на България. Но ние не го заслужаваме. Ние не сме народ, а ***, както казва големият Поет. На такъв народ, *** като Станишев му се падат.
26
0
 
0
 
! Отговори
Naivnik преди 16 години
Боже, Боже...колко много омраза има по този свят :(
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Дърт параноик !!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Никито преди 16 години
Ми иска да цица дрътото.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Царят може да си лае колкото си иска. Дърт мошеник! Дойде тука да се прави на интересен, ама вече така или иначе никой не питае интерес към него и глупостите му.
22
0
 
0
 
! Отговори
Питащ преди 16 години
Защо този дядка не е пенсионер? Защо трябваше да му раздават имоти? Защо не е нежелана персона, както всички изгонени бивши монарси? Защо излага публично монархическата институция като републикански Премиер, шеф на партия и долнопробен политикан? Защо Комисията не му извади досиетата? Защо децата и внуците му не знаят дума български? Защо кръсти внукът си, синът на *** с арабско-турското име Хасан? За какво достойнство може да претендира, след като не е внесъл и една стотинка в България, само изнася? Защо претендира, че е българин, като единственото българско в него е името което петни, и имотите които успя да заграби? И т. н., до 1001:(
21
0
 
0
 
! Отговори
Само аз ли забелязах преди 16 години
Според него имало няколко пичини за активната кампания срещу негоПИЧИНИ :))))) Някой май е бързал
20
0
 
0
 
! Отговори
Paur преди 16 години
най- богатият реститут в европа, братя!наглец, отгоре на това!
19
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Не се изумявай , ами си събери малкото ум , за да помислиш . Той , като голям финансист , обеща за 800 дни ,,рязко и несимволично " да вдигне стандарта на живот . Вдигна го на Миленчовците , на него си , и на мутраците ( за *** се подразбира , те за това си го доведоха ) . Не мога да разбера , как може човек да уважава управник , който го е излъгал най-дебелашки , и го е ограбил . Ако е бил паралия , защо продаде ордените на дядо си , бе , тъпчо ?
18
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
НЯКОИ СЪВСЕМ ПРЕСОЛИХА МАНДЖАТА С НАГЛОСТТА СИ!КОМУНИСТИТЕ ГОЛЯМО ЩАСТИЕ ДОНЕСОХА НА НАРОДА СИ,ЦЕЛИТЕ В БЯЛО,ИМОТИ НЯМАТ,ПАРИ-ХИЧ,А ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА КАК-ЗА НЕГО СЕ ИСКА МОЗЪЧЕН КАПАЦИТЕТ.А ТЕ НИКОГА НЕ СА ГО ИМАЛИ,ЛИПСВА ИМ ПО НАСЛЕДСТВО!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
баи тошо преди 16 години
и да се защитава и да не се защитава,умря марко.шутовете до границата,са наи малкото,което трябва да го споходи.него и крадливата му англииска пасмина
16
0
 
0
 
! Отговори
izumen преди 16 години
Ama ste ne6tastnici, Nomer 12 viziram. Ako moje6 da si sluji6 s neta, osven za ogra i ***, 6te6e da potursi6 i da widia6, che Cariat si e zavarshil "serjantskoto u4ili6te", abe prosti ljude, kude se e vidialo chowek ot monarhi4eska familia bez obrazovanie i pari be? Tust mu go bil izdurjal, a che upravliava parit ena niakolko arabski emira i 6aiha?Abe ne znam, kakwo ste go narafali caria....
15
0
 
0
 
! Отговори
историк преди 16 години
са донесли само нещастие на България.Тоя е копие на дядо си.