Тикат репортерите в парламентарната кошара

След като ограничиха достъпа, днес председателският съвет на парламента ще обсъжда къде да бъдат натикани репортерите
16 яну 2008 09:15,
23
Тикат репортерите в парламентарната кошара
Снимка: БГНЕС
Председателският съвет на Народното събрание ще обсъди въпроса с достъпа на журналистите до парламента.

Dnes.bg припомня, че с ограничителна заповед председателя Георги Пирински натири журналистите в десния кулоар на парламента.

В левия достъпът им е забранен, там се помещават стаите на Георги Пирински, на БСП и на НДСВ, в десния са на опозицията и на ДПС.

Трибунката, от която депутатите даваха изявления, също бе преместена от левия в десния кулоар.

Пирински закова и вратите на клуба на народния представител и така ограничи достъпа на медиите до „депутатското кафене”.  

"Стремежът ми е да създам спокойна, работеща обстановка за депутатите", обяви парламентарния шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
А *** ти наистина ли вярваш , че става на въпрос за ефтините депутатски кюфтета...Честно казано никога не съм правил сметка , кое колко струва...просто отивам и си го поръчвам, защото ми е гот ...Но не виждам защо нашите народни представители трябвало да ядат ефтини кюфтета , а народа СКЪПИ и ПРЕСКЪПИ....*** ти явно не четеш както трябва...не се изненадвам с твоето QI:))))
21
0
 
17
 
! Отговори
kyky преди 16 години
тва хубаво, ама ми обясни каква връзка има правото на журналистите да лапат ефтини депутатски кюфтета - това, срещу което е реално пушилката тук - със заплатите на депутатите?
20
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Комунистите се самозабравиха!Вместо да ограничават достъпа , да вземат по-често да посещават парламента и да участват в дискусиите , за да си заслугат заплатите ...При днешна дата за час работа един депутат получава 2000лв , поне така е фиксирано без другите комисионни ....Колко ли ще поиска ако стои по 6ч на ден в Парламента?
19
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Той не е виновен. Виновните сме всички ние, тъпите Български Избиратели и Данакоплатци. В продължение на 17 години, това малоумно и нахално комунистическо синче, отказва да върне на Българската Държава къщата в Ню Йорк, купена от тогавашното Българско Правителство за "нуждите" на Българското Посолство, под предлог, че ако върне ключовете и документите за нея, някой ще злоупотреби със собствеността и. И до ден днешен никой не го е попитал за каква цел се използува тя, кой прибира наемите и кога другаря Пирински ще благоволи да я върне на Българската Държава. И вследствие на това че всъщност никой не се интересува от почтенността на този другар, той получи огромно самочувствие и пренебрегвайки Конституционните права на Българските граждани, реши че може еднолично да ограничи правото на журналистите да снимат, свободно да отразяват и да информират Бългаския Народ за това, което реално се случва в тъй наречения " Български" Парламент.
18
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
ако питате мене- тази неграмотна журналистическа *** трябва да бъде въобще изгонена от парламента заедно с една голяма част от депутатите!бай тошо си беше прав дето не ги събираше всеки ден да ядат кюфтета и да ни обясняват как се богатее от неизядени банички!
17
0
 
17
 
! Отговори
гошо преди 16 години
на народните пр.. ъъ изедници - смърт
16
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Дали пък стремежът не е намаляване на снимковия материал и репортажите, в които се наблюдава гласуване с чужди карти или депутати с цигара под табела "забранено за пушенето"
15
0
 
17
 
! Отговори
Томов преди 16 години
Може да се забрани пропусквателния режим за журналисти, но да се вкарат навсякъде камери по работните помещения, и да видим ние, дето плащаме заплатите на тия *** каква работа вършат. Навсякъде работодателите снимат с камери подчинените си и следят как работят. Нека и в парламента да е така.
14
0
 
17
 
! Отговори
shihan преди 16 години
излиза начело... Че така и с наште баш депутатчета. Въшки на челото на България.
13
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Много ясно, че трябва да има ред и дисциплина и пропускателен режим в парламента. То беше станало като селски хан-който иска-влиза. И журналята да не реват-да не да са богопомазани като държат микрофони и фотоапарати!? Те пускат ли в домовете си всеки на който му хрумне да им тропне на вратата?! Голям праз станало-ами ще се съобразяват с правилата. Те като ходят разгащени и миризливи и чорлави по институциите някой да не би да ги връща?!
12
0
 
17
 
! Отговори
ati преди 16 години
Какво очаквате от зетя на началника на УБО,Пирински,освен страх от журналисти и обикновени хора.Те богоизбраните не бива да бъдат смущавани и притеснявани.В този смисъл нищо ново"приьомите" на УБО са живи.
11
0
 
17
 
! Отговори
karies преди 16 години
zanimavali s KARASLAVOV-ne vijdate li 4e i toi lije ne4ii....!ako ne sum prav,to togava edva li toi jivee v bg!ei-karaslavovrabotnata sreda se suzdava kogato ima RABOTA!!!A V SLU4AQ 99.999999% ot bulgarite ne q vijdat(razbirat go po djoba si)!!!MOLQ VSI4KI DA PRESTANAT DA OBRU6TAT VNIMANIE NA DURJANKATA KARASLAVOV!!!
10
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
бееееее бечи бе4и айде в кошарата хахахахаа
9
0
 
17
 
! Отговори
БАЩА преди 16 години
Не знам защо стенат, вчера бях там, ми вярно има нов пропускателен режим, ама това за левия коридор просто не е вярно. Първо почнаха да пускат с един пропуск ЖУРНАЛИСТ, ОПЕРАТОР И ФОТОГРАФ, но после ги персонализираха.а в кулоарите така се бяха омешали. В крайна сметка трябва да има ред, не можеш да се вреш на всякъде, да буташ микрофони в носа на човек, да щракаш като изоглавен кво требва и кво не и после да стенеш че ти дали неколко полезни съвета за държанието ти и да ревеш, че трябва да си недосегаем!!:)
8
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Ще си седи празна залата. Така или иначе депутатите ги няма, а сега и журналисти като не се мотат ще е пустуш. Време е тия да си ходят от там. Избрали сме неподходящите хора, тези не гледат за народа, а за джоба. Щом ние българския народ сме ги назначили на работа, значи ние трябва да ги уволним. Не ходят на работа, нямат морал и човешки облик така, че давайте да им подпишем уволнението. Нямаме нужда от такива.
7
0
 
17
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
кажи,има ли нещо което да те натъжава?То бива розово,розово,*** чак пък толкова...Ти оределено носиш свежест на този форум!
6
0
 
17
 
! Отговори
wania преди 16 години
журналистите започнаха много да показват кой ходи на работа,кой чете вестник,кой гласува с чужда карта и предполагам затова по надалеч и по навън
5
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
караславов как реши че тази простотия е в защита на свободата на словото?
4
0
 
17
 
! Отговори
Караславов преди 16 години
Трябва да правим граница между работата на народния представител и тази на журналиста. Както народния представител не отива в редакцията и да обикаля навсякъде, така не бива и журналистите да имат пълен и неограничен достъп до помещенията на Народното събрание. Важно е да се създаде добра работна среда, в която всеки да върши своята работа - журналистите да отразяват събитията, а депутатите да приемат новите закони. Затова е правилно и уместно решението на председателя на НС - то не е насочено против свободата на словото, а в негова защита и целесъобразност, за да може всеки да върши своето, без да пречи на другия.
3
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Щом и в левия ъгъл им е забранено, нещо става в БСП! Дали са се събудли някои нейни членове, дали са останали истински българи все още в тази партия? Бъдещето ще покаже! Но и не бива, както досега, журналистите да гадаят по телепатия! Трябва да се борят за истината!!! Айде, дигайте се да защитите честта на перото!