Вълчев не бил венчан за просветата, готов за сблъсъка с царя

Даниел Вълчев обяви, че не се занимава с интригите, който свързват името му с бъдещите планове на царя да поиска оставката му
4 фев 2008 13:04,
17
Вълчев не бил венчан за просветата, готов за сблъсъка с царя
Снимка: БГНЕС

„С интриги не се занимавам. Ако има някакъв факт, който да коментирам, с удоволствие бих го направил", така образователният Даниел Вълчев отговори на въпроса дали очаква да му бъде поискана оставката до средата на месеца.

Той отбеляза, че има пълна програма за месеца, тъй като смята, че всеки министър или всеки човек, който се занимава с управление в страната, трябва да се държи така, сякаш на този пост ще бъде вечно. „Да прави нещата трайно, без прекъсване, с континуитет, и с оглед да се постигнат по-дългосрочни цели“, каза Вълчев.

Попитан дали е имал разговори по този въпрос с премиера Сергей Станишев или със Симеон Сакскобургготски, Даниел Вълчев каза, че ако има такива разговори, това ще се разбере веднага.

На въпрос дали очаква политическото ръководство на НДСВ да заяви ясно подкрепата си за министрите от кабинета, министър Вълчев посочи, че според него правилно би било, ако се очаква от един министър да прави сериозни преобразувания в сектора си и да поема отговорности - да чувства ясната политическа подкрепа.

Министър Вълчев отбеляза още, че неговата оставка се коментира от девет месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
val4ev tebe pa koyte izlaga i ubedi 4e stava6 za ministir ta ot tebe i politik ne stava ta nay dobre si virvi bez date izgonim na sila
15
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Няма начин да не я помня. Ама то наистина си беше "седянка". Защото учителите си седяха на групички докато синдикатите бяха пратени да "оправят нещата". И какво се получи? Синдикатите си оправиха своите неща. Учителите нямат по-големи заплати, а хиляди ученици ще плащат за това, че два месеца не бяха в класните стаи заради стачката. Колкото до почтенните хора....у нас такива трудно се намират по етажите на властта. Но не можем да си позволим докато чакаме някой по-почтен да се яви образованието съвсем да се нокаутира. Вълчев може да има много кусури, но има и положителни качества. Нека му дадат шанс на човека да опита да въведе реформите, които е планувал. Защото нали знаете приказката "Ела зло, че без теб по-зло"? Кое ни дава гаранция, че следващия министър на образованието ще е по-кадърен? Ние имаме горчив опит в обещанията на куп управляваща пасмина, която ни залъгва, че те са по-добри и ще оправят всичко сега и на момента. Така че не вярвам, че смяната на Вълчев ще доведе до нещо по-добро за българското образование. По-скоро смяната на синдикалните лидери на учителите може да доведе до нещо положително по отношение на заплащането им. :))) Иначе наистина заплатите им са ниски.
14
0
 
0
 
! Отговори
pozdrav преди 16 години
Promeni trabva da ima,no te trabva da se pravjat opotcheni hora.Spomni si za Valcev i sedenkata
13
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Кой направи кашата с матурите господине? Че матури ще има от тази учебна година не се знае от месец, а от поне 1 календарна година. Месеци наред се мотаехте по площадите и си купонясвахте, а после що има "каша"? Ами ще има при положение, че никой не може да навакса работа за 2 месеца. Сега децата галопират из преподавания материал, скапани са от взимане на по няколко урока на час, не могат да наваксат и са принудени да ходят на частни уроци, които такива като Вас вече преподават за по 20-40 лв. на час.....Та министъра ли е виновен за матурите, а? Вече има делегирани бюджети. Има възможност за увеличение на заплатите, но при положение, че се намали раздутия щат. Ето за това сте недоволни. Искате хем да няма съкращения, хем да има 100%-во увеличение на заплатите. Е, слезте на земята. По белия свят е така - имаш по-малко работа - следват съкращения на персонала. Стига сте се правили на жертви. Не че оправдавам правителството....даже хич не съм им фен, но смятам, че Вълчев поне опита да въведе някакви промени по времето, в което е министър на образованието. А Вие, ако имате поне грам почтенност ще си признаете, че нарочно опитахте да саботирате матурите. Защото с тях ще лъснат кои учители са кадърни и кои не. Но като цяло учителското съсловие няма полза от това. Докато в образованието е хаос винаги некадърните ще минават незабелязани, сливайки се в общата маса. А има толкова знаещи, можещи и добри учители....хора, които наистина заслужават да бъдат възнаградени заради труда си. Така че спрете с тия простотии. Ако искате добро заплащане първо самите Вие, учителите, трябва да се отървете от некадърните си колеги. И да престанете с правенето "напук". Образованието ни е под всякаква критика, но само би повярвал и поддържал тезата, че след 15 години опити да се съсипе може да се оправи за 1 година. Не ме разбирайте неправилно господине. Не искам да принизя професията Ви. Но не мога и да се съглася, че трябва само заради това, че принадлежиш към някаква професионална група да взимаш наравно с всички в нея. Вие бихте ли се съгласил да получите еднакво възнаграждение с някой, който работи примерно по 2 часа на ден? Само защото той също е учител? Директорите Ви бяха наясно с това, че от тази година влизат делегираните бюджети. Не беше ли това един от поводите стачката да стане точно преди това? Искате модерно образование. Ами ето Ви го. Директорът ще стане мениджър. Ако рейтингът на учебното заведение е добър, то и спонсори ще се привлекат, и допълнителни средства ще се отпуснат......и най-вече и високи заплати ще вземате. Какво пан не харесвате на идеята? Защо не спрете да се опъвате и не дадете шанс на новото.....още повече, че самите Вие все упреквате, че няма реформи в образователната система. Ето, сега има.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
все тая- всичко съсипа! фирмите на блозките му обраха парите- фондове,заеми и какво ли още не! доразсипа всичко- вижте как започва проблемът - още с детските градини. какво да кажем за следващите нива- духовна простота!
11
0
 
0
 
! Отговори
оставиии преди 16 години
на образованите не е за всеко седалище лъжица. Даниелчо, батка, оставка не може да се по-иска. Оставка може само да се по-дава. Искането на оставка по настояване на шефа се нарича едностранно уволнение, с предписание да бъде по взаимно съгласие. Континуитета от работодателски инициативи за колективна оставка на непрофесионалнопригодните екипи и служители се нарича персонално екипно съкращение на бадева заемащите щата , а по отношение на министрите се нарича още и програмно и конкретно решаване на правителствената криза.
10
0
 
0
 
! Отговори
anti преди 16 години
Moge li da si s komunisti zaedno i da si varsis rabotata cesno.Vreme e tozi umnik i vsenaroden lubimec da hodi po sedenkite.
9
0
 
0
 
! Отговори
anti преди 16 години
tozi ministar e kato komunistite s koito paboti- krade i laze. Ako imase dostojnstvo stese da si podade ostavkata po vreme na stackata zaradi cinicnoto otnosenie kam ucitelite.I az misla ce e vreme za sedenka.
8
0
 
0
 
! Отговори
nikoj преди 16 години
Вълчев е комплексар и е време да ходи по седенките
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Tozi ministyr si vyrsi rabotata. Tezi koito go sravniavat s negramotnik da idat i si napishat domashnite. Tezi koito go zaburkwat s Maturite sa nai-golemite myrzelivci vyv foruma.Ministyr Вълчев kogato se praveshe na T Jifkov predi povece ot godina dve se e promenil zancitelno. I togava si gledashe rabotata i sega si ia gleda. Samos Matorute moje da se turi krai na idiotskite castni uroci za vlizane w universitetite. Sega e vreme i zaplatite na daskalite da idat na kino
6
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 16 години
Oставка на цялото корумпирано комунистическо правителство.Просто не става:НОВ БЪРДАК СЪС СТАРИ ***...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Заплатата ми е с около 20-30 лв по-малка заради плоския данък,а и увеличение не сме получавали!
4
0
 
0
 
! Отговори
geri преди 16 години
Когато Вълчев остане без рабата, ще му дам моята нова учителска заплата. Да се опита да живее по-добре, защото аз не желая повече да се занимавам с простотията в образованието.
3
0
 
0
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 16 години
КЪДЕ СА НОВИТЕ ЗАПЛАТИ? АМИ КАШАТА С МАТУРИТЕ?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Смятам,че този човек трябва да си отиде възможно по най-бързия начин!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вълчев ще си отиде - нали трябва да има с кого да се оправдаят политиците за всички грешки, които допуснаха в образованието. А пък и финансовите им идеи за заплати на учителите се провалиха...Само не ми е ясно сега ли управляващите разбраха, че образованието е в тотална криза, или умишлено заложиха нещата по този начи?