Кабил се смили, помилва Янев

Земеделският министър няма да сезира прокуратурата за обвиненията на арх. Янев за корупция във ведомството
6 фев 2008 10:53,
38
Кабил се смили, помилва Янев
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Нихат Кабил обяви, че няма да сезира прокуратурата за обвиненията на арх. Георги Янев в корупция във ведомството, след като Янев се извини за "необмислени и недоказуеми твърдения".

Кабил приел извинението на арх. Георги Янев за обвиненията в корупция, съобщават от пресцентъра му.

Министърът подчертал, че при следващи подобни обвинения отново ще изисква доказателства и ако ги получа, ще ги огласи публично и ще предприеме строги административни мерки.

„Корупцията е сред най-уродливите явления в съвременния свят и борбата с нея е сред най-важните ни задачи“, допълва министърът.

Според него не бива да се допускат недоказани твърдения, с които да бъде накърняван авторитетът на институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
33 преди 16 години
33 ти сигурно си имал добри обляги от *** Костов, защото той и след него Царя сасипаха държавата, те бяха основоположниците на сегашното ни положение!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз не съм чул досега институциите да имат какъвто и да било авторитет а пък Жорката много бързо клекна,май са му свили сърмите.
35
0
 
0
 
! Отговори
една ме4та преди 16 години
Няма такова престъпление, разбира се, но на всеки могат да извият ръцете поединично, когата зад честността не стои никаква сила - няма съд и адвокат в една безправова държава. Но няма и гражданска сила в една държава без народ - която да защити един честен човек - ето с масови протести например. Защото сме ***, затова натиснаха човека. Ами да ставаме народ, тогава няма да ни подритват. http://edname4ta.blogspot.com
34
0
 
0
 
! Отговори
един от батак преди 16 години
.......... долу предателите пускомафиози от комунистическата чума ! долу крадливото комарджиско от мадрит и техните лакеи ! конфискация на всичко над 50 000 лева !
33
0
 
0
 
! Отговори
buntar преди 16 години
ИСКАМЕ СИ КОСТОВ ! СТИГА ТУРСКО И РУСКОМАФИОТСКО ИГО !
32
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
Така като се замисля, при теб, анонимни "разбирачо", вариантите са два.При първия вариант, ти от право си нямаш хал хабер. С други думи, ти си един от многото наши сънародници, дето разбират винаги и от всичко, независимо откъде са изпълзяли.При втория вариант, имаш известни правни познания, но явно недостатъчни. С други думи, ти си един именно от онези пишман - юристи, за които говориш.Но в действителност нито те знам, нито ме интересува кой си и какъв си, защото и В ДВАТА СЛУЧАЯ СИ ПРОСТО ЕДИН ДИЛЕТАНТ. А да водиш професионален спор с дилетант, е като да си приказваш сам. Аз пък, от своя страна, не съм от онези, дето си говорят сами - и следователно те оставям да тържествуваш в собственото си невежество.Насила на човек можеш само да му вземеш - не и да му дадеш.
31
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИ преди 16 години
но какво правиме ние ! викаме неволята да ни поправи колата ! докато стоим със скръстени ръце мафиозокомунягите ще ни клатат и през пантолоните ! я да излеземе поне 50 000 на площада и да ревнеме БСП Е МАФИЯ И ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО , ДА ВИДИТЕ КАКВО МОЖЕ НАРОДНИЯ ГНЯВ !
30
0
 
0
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 16 години
Не ни прави чест да коментираме смелият архитект ! Човека се отрича от всичко и надига глава , за да даде своя дан срещу корупцията ! Не виждате ли , че е притеснен и не на себе си ! Съгласно закона може да даде писмени показания като свидетел x , да бъде сменена самоличността му и да се разхожда спокоино краи женевското езеро ! Но управляващите се гаврят вече с него и това още веднъж потвърждава уродливата му същност !
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всеки може да осъди всекиго за всяко нещо. Въпроса е какво (колко) би дал за това. Специално пък за слабоумното пиянстващо същество Жорката дори и ефективна присъда може да му се издейства.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти да не си от тези завършили ,за които се вика " като знам какъв юрист съм,ме е страх да отида на лекар"?Много лошо говори това за теб!Един юрист да не знае,че даден човек може да бъде осъден за клевета,при условие,че не може да докаже твърденията си?Но не се учудвам,за това съдебната ни система е в това положение,заради такива голи юристчета като теб!
27
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
аз действително много разбирам. Поне по две причини: първо, защото съм дипломиран юрист и второ, защото (за щастие или не дотам) се занимавам именно с наказателноправна материя.А ти, преди да започнеш да подхвърляш ей - така, небрежно, мнения, касаещи уменията и познанията на другите, можеше да попрочетеш малко. Например чл.146 - 148а от Наказателния кодекс.Впрочем, който не ми вярва, това си е негова работа. Но едно е да кажеш "В министерството Х се шири кошмарна корупция", а съвсем друго "Х(например Министърът на съответното министерство) е корумпиран". Във втория случай със сигурност няма да ти се размине съд, докато първото е проявление на правото на мнение, уредено в чл.39 от Конституцията. И никой няма право да те преследва за мнението ти, още повече, когато с изказването на мнението не осъществяваш конкретен престъпен състав, заложен в НК.Та така, моето момче. Адвокатите наистина са полезни в подобни ситуации!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хайде бе,много разбираш,как да не може да го осъди?Явно не си много наясно с нещата?Клеветата ,както и уронването на честта и унижаването на достойнството ,го има в закона и подлежи на наказателна отговорност!Пък като знам какви санкции са имали хора,които не бяха обидили министри,не знам какви щяха да последствията за г-н Янев ?
25
0
 
0
 
! Отговори
Pazoo преди 16 години
В случая няма значение дали ДПС са турци или българи!По-важното е че това е най-корумпираната и крадлива партия в БГ!Ама народа кат е *** ся ще пати!
24
0
 
0
 
! Отговори
nihat kabil преди 16 години
sa v gazeca
23
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 16 години
Ха Ха не разбираш ли че правителствената мафия го е консултирала да не плямпа много понеже бизнесът и живота му са преброени ,Дали са му малко подаръче .и хайде стига толкова --по живо поздраво.
22
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
Колко е хубаво човек да се консултира с адвокати!Ето например този човечец Г. Янев. Ако беше прежалил парите за една адвокатска консултация, щеше да научи нещо много полезно: за това, че бил казал някъде някога, че в Земеделското министерство се шири "кошмарна" корупция, НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА КОЕТО ДА МОГАТ ДА ГО ПОДВЕДАТ ПОД ОТГОВОРНОСТ.Така че оня пульо, който се заканва с Главния прокурор, ако ще може да сезира и арменския поп - който, от своя страна ще го уведоми най - културно да ходи на мама си в ... познайте къде.Та да се върна на мисълта си - ако Г. Янев се беше консултирал, нямаше да се налага да се прави на *** и да мънка невнятни мъгляви обяснения какво и защо бил казал. Получи се малко смешно, да не кажа - жалко. И за съжаление, като че ли от ситуацията победител излиза някакъв там Нихат Кабил ли, *** ли, не знам. Как впрочем му беше името на тоя?
21
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 16 години
ne znam dali Kabil ima obrazUvanie nyakade,no e mnoooogo po-obrazOvan ot teb piklyo.koyto ne moje da krade,obijda turcite hahahahahaako byahte vie na tyahno myasto dosega nyama6e da ima baalgariya.kradliv narod ste vie bulgarite u tva e.
20
0
 
0
 
! Отговори
гювеч преди 16 години
хайде стига приказки- някой да казва какво да ги правиме тия гадове от ДПС
19
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 16 години
kakvo ste se razmrunkali.kato nemate majko dupe i ga6ti turcite 6te vi opraviat.stegnete se i daite otpor,a to taka ku4etata si laiat a kervana na tatarina dogan si ope4e rabotata.sega kakvo 4akate da stane TATO da vi pravi vtori vazroditelen proces.e,nema..TATO si otide .lo6,dobar ama be6e ku4e deto pazi stadoto,a sega sme razgradeno selo.stado bez ku4eta,zatova ve4e i *** i turci dignaha glava i viat na umrelo.na6ta krav iskat da izpiat....a vie si laite,kato ne znaete kakvo da pravite.biha vi ne fizi4eski,a intelektualno e,tova ve4e e rezil.
18
0
 
0
 
! Отговори
edin bulgarin преди 16 години
Az ne moga da razbera do koga shte si cheshem ezicite samo po razni forumcheta, a ne stanem i otidem na ploshtada da svalim tova korumpirano pravitelstvo? Koi chakame da doide i da go svurshi vmesto nas? Rusia li? EC li? USA li? KOI?