И Станишев се изказа за Косово

„Естествено е българската позиция да е в синхрон с преобладаващата част от държавите-членки на ЕС“
52
И Станишев се изказа за Косово
Снимка: БСП

След като президентът Георги Първанов обвърза признаването на Косово с определени условия, които трябва да бъдат спазени, днес премиерът Сергей Станишев също направи изказване по въпроса.

За условия и фактори вече не става дума. Както и предвиждахме, министър-председателят настоява за хармонизиране на позицията на нашата страна с тази на ЕС.

„Ние винаги сме настоявали позицията на ЕС за Косово да се базира на плана “Ахтисаари” и е естествено българската позиция да е в синхрон с преобладаващата част от държавите членки на ЕС“, заяви Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

По неговите думи, България щяла да направи всичко, което зависи от нея за защитата на мира и сигурността в региона. Премиерът обаче не пожела да уточни какво точно зависи от нашата страна.

Народното събрание също трябвало да вземе отношение към декларацията за независимост на Косово, смята Станишев, който, както и цялото ИБ на БСП, подкрепя позицията на министъра на външните работи Ивайло Калфин.
 


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Искам политическо убежище! Ще допринасям за брутния вътрешен продукт както мога - акъл и образование имам в излишък, яка гърбина също! Имам само две молби: 1. Да забраниш телевизията, радиото и вестниците 2. Не пия ракия
10
0
 
0
 
! Отговори
СерГей преди 13 години
СерГей, да те синхронизират трима шиптъри отзад.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
и естествено нашите ГЪЗОЛИЗЦИ ще признаят всичко . Браво на нашите управници те са "най-добрите". Ние всички сме с вас :)))))
8
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 13 години
Това което е казал ШЕФА на БГ е за оправдание или пак от водената политика да се угоди на големите страни в ЕУ.чиито представител е и гн,Ахтисаари финландец бивш президент в миналото на Република Финландия .който се оттегли миналата година от помирителната си мисия в Косово след голям скандал за присвоени подкупи давани му от албанците.Какво мислят финландците по този въпрос за Косово?Като представител на дем.Финландия Ахтисари залита в техен си стар проблем с Путин по повод войната от миналото и отнетата им Карелия.Това си настроение е демонстрирал многократно като върл противник на Русия.Грешката е ,че това са си лични исторически събития между Финландия и Русия и този дива ненавист не трябва да се пренася на балканите .Да си мразят Путин и да си оправят отношенията ,да действат срещу него на негова територия ,а не на Балканите.Днес във финландският печат има много мнения по въпроса с Косово Много от обикновенните хора отчитат грешката на Ахтисаари и повече от глупост е ,че нашият ШЕФ Я СЛЕДВА ЧЕ И ПАРАДИРА С НЕЯ С ПОЗИЦИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА КОСОВО
7
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 13 години
Най-добре червените *** да обяват , че дават и нашата територия на албанците и без това вече ни оголиха задника.
Тези не трябва да стоят повече във властта!
6
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 13 години
2, oтбележи, че независимостта я обявяваш едностранно! И вземи повече муниции за данъчните, че нали знаеш - те последни ще разберат, но първи ще те навестят :D
5
0
 
0
 
! Отговори
ralica преди 13 години
Горките ни политици, ОБЕДИНЕНА Европа не можа да излезе със единно становище и си изми ръцете като остави всяка държава сама да се спасява - те сега как ще вземат решение миличките, на кого по напред да угодят. Какво ли щеше да стане ако щатите също бяха оставили всеки щат сам да си решава - голям СМЯХ, браво на ОБЕДИНЕНА Европа. Хайде наще!!! Вие сте на ход!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
...и е естествено българската позиция да е в синхрон с преобладаващата част от държавите членки на ЕС“.... какво му е естественото, ние нямаме ли си собствено мнение? винаги ще се съобразяваме с този и онзи. ..
3
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 13 години
a ve bai stanyo... ne razbra li, che nyama bulgarin, koito "izgarya ot zhelanie" da priznae kosovo
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Имам около 1800 квадрата имот на село. През последните 7 години ми рабиват къщата два пъти и два пъти ми крадат кабела за елктрозахранването.. Властта в лицето на полицията е абсолютно неадекватна.
СТИГА ВЕЧЕ!!!
От днес обявявам независимост на територията на градината си, пристъпвам към изграждане на отбранителна система (ровове с вода и крокодили, капани за мечки и др.), установяване на дипломатически отношения с братските косовски, приднестровски, баски, осетински, корсикански и каквито още там решат да стават независими народи.
Знамето ще е с цвят на лютеница и изобразен буркан с лютика. Девиз нямам, но довечера на масата ще се сетя нещо. Национална валута - буркан туршия. 10 буркана = литър гроздова.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
серго да внимава кво приказва, че ...