Калфин: Не искаме Косово да е черна дупка

Според външния министър страната ни трябва да работи за налагане на европейски ценности на Балканите
24 фев 2008 11:03,
33
Калфин: Не искаме Косово да е черна дупка
Калфин иска европейски Балкани. Снимка: Булфото

„Ние не избираме между Белград и Прищина. Такъв избор никога не е стоял пред нас“.

Това заяви пред БНР министърът на външните работи Ивайло Калфин.

Ние сме в конкретна ситуация, в която има два пътя – или Косово остава една черна дупка на Балканите, с която никой не общува и никой не я мотивира да върви в конструктивна посока, или се опитваме да постигнем сътрудничество, което да гарантира спазването на основните принципи и подготовката на целия регион за членство в ЕС, смята Калфин.

Икономическите отношения на България със Сърбия и Косово никога не са спирали, каза министърът, като уточни, че икономическите връзки с Косово са главно свързани с износ на стоки.

Седмица след като Косово обяви независимост, нашата страна още не е излязла с твърда позиция по въпроса.

Според премиера Сергей Станишев, България ще се съобрази с преобладаващото мнение в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
observer преди 16 години
Калфин и неговата седерастко-либерал-монархоидна клика за пореден път обявиха война на българския народ и неговата убеденост в правотата на сръбската кауза, това е пределно ясно и достойно за национал-социалистическо правораздаване, но друго не ми е ясно. Защо се чува гласът на Калфиновци, Соломоновци, Симеоновци и Желюжелевци, защо когато отгърнеш вестник и включиш телевизор ти навират в очите предателството като един вид официална политика, а нашият глас макар и всеобщ никъде не е представен? Не е ли крайно време да се съберем заедно и просто да *** тази гнусна ***, която играе на официална власт и народно представителство? Нека гласуваме с физическа сила след като не можем да гласуваме с бюлетини!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз избирам България,но тя не ме избира!...
30
0
 
0
 
! Отговори
smehh преди 16 години
4e i gurcite,romuncite,ispancite i o6te mn durjavi sa izbrali su6toto-no ne priznavat kosovo!!!kato doide vreme da prizneme Kurdjalistan-togava 6te te pitam za rakiikata na 4i4o ti!dano e vse taka sladi4ka....:)REFERENDUM ZA KOSOVO!!!!!!!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
вижте, проблема на седерастчетата и костомолчетата е че те не приеман никаква друга позиция освен яко нагъзена спрямо каквото и да поиска сащ.....и всеки момент, в който някой се опита да прави нещо различно от *** на американски се започва едно яко оплюване и хвърляне на по глобуса.....че каква е разликата от американското гъзолизане, към което призовават сега, и съветското гъзолизане, което прилагахме преди 20 години? никаква......само дето руснаците даваха почти без пари нефт, въглища, и газ, а американците искат да си плащаме дори патроните, дет дават на нащите войници за да стрелят във техните войни срещу техните врагове.....и след като същите гия костомолци и *** твърдят, че съветското гъзолизане е престъпление, не мога да ги разбера що твърдят че американското гъзолизане е нещо, което е напълно естествено, и да надигат вой до небесата когато гъзолизането се забави малко във времето....ндаааа......
28
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 16 години
Кои сте вие бе ***.... ние пък не искаме такава п***тка като теб да е външен министър. Юдеина Калфин и Станишев- срам за България.., Кунева- също... за Паси да не говорим
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Abe toia pederast Kalfin may niama tarpenie za riazani 6iptarski pu6ki ...
26
0
 
0
 
! Отговори
GEORGI преди 16 години
TI G-N KALFIN MNOGO DOBRE RAZBIRASH , CHE IZBIRASH MEJDU SARBIA I KOSOVO , T.E. MEJDU TOVA , KAK E PRAVILNO DA SE POSTAPI I TOVA DA OSTANESH VEREN NA GOSPODARITE SI . IZBORA E TRUDEN I ZATOVA SI TAKA POSARNAL . GRESHKATA TI E , CHE V RESHENIETO SI SE RAKOVODISH OT TOVA KOE E IZGODNO ZA TEB , A NE KOE E PRAVILNO . AKO SE RAKOVODISH OT SAVESTTA SI , DORI I DA VZEMESH NAJ-TRUDNOTO RESHENIE , SHTE BADESH VATRESHNO DOVOLEN OT SEBE SI , SAS ZAPAZENO CHUVSTVO ZA CHEST I DOBLEST . IZBIRAJKI KOSOVO , TI PRAVISH BALGARIA VRAG NA SARBIA . ZA ZAPADA E ESTESTVENO DA BADE VRAG NA SARBIA , ZASHTOTO SARBITE SA PRAVOSLAVNI SLAVJANI I PRIJATELI NA RUSIA. NO ZA BALGARIA E ESTESTVENO TOCHNO OBRATNOTO - DA PODADEM RAKA NA SARBITE V MNOGO TRUDEN ZA TJAH MOMENT . S POSTAPKATA SI TI PRAVISH TOVA NEVAZMOJNO. MNOGO , MNOGO JALKO CHE SE NARICHASH SOCIALIST . TI SI PROSTO LAKEJ NA IMPERIALIZMA .
25
0
 
0
 
! Отговори
tomi преди 16 години
Извинете но министър Калфин на фотото е по друг повод и събитие. Вашият намек е свързан с несериозното отношение на държавата към проблемас Косово. Просто е тъпо и непохватно. Напротив, България е адекватна за случая с независимостта на Косово. Можем да имаме доверие на управляващите.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Според премиера Сергей Станишев, България ще се съобрази с преобладаващото мнение в Европейския съюз"Ей,няма да доживея,за да видя поне веднъж" Българското" правителство да има собствено мнение!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin преди 16 години
to4no taka nie kakto vinagi 6te popadnem mejdu 6amarite,lijem gaza na velikite sili,onq den gledah slavi i toi mn to4no kaza da prieznam kosovo samo ako tq priznaem na6te bulgari tam,da pe4elim i nie ot tova de
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
zaradi tezi podlogi balgaria 6te zagubi miliardi . kakav ES kato ispania, Rumania i garcia sa protiv za6to nie vinagi sme merodiata . Kakvo 6te spe4elim ot kosovo ni6to samo problemi sas Sarbia i to sas paravo se sardiat horata .
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Слушай бе фитил,още онзи ден ти казах: Ако ти е мокър фитила -изсуши го,ако нямаш кибрит -ще ти дам ,драскай клечката и гледай тротила да е повечко и да не забравиш да вземеш динамото.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
4ifutin....6te ima pak Buhenvald za vas!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
То голяма поезия,голямо прозрение,но не това е основата за върха.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Жоре, защо е необходимо да се поставям на каквото и да било място? Ситуацията е съвсем проста и няма какво да се дискутира. Избрали сме да следваме политиката на ЕС и това е. Не знам защо българите винаги трябва да коментираме чуждите проблеми, а не си гледаме нашите... Иначе ракийката все си е сладка, особенно ако е от на чича ми :) Ако ти пратя една бутилка ще забравиш и Косово и всичко... :)))))
17
0
 
0
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Виж к'во,приятелю,въпросът е принципен.Опитай се да се издигнеш над еснафските си въжделения и да погледнеш отвисоко.Или поне се опитай да се поставиш на мястото и на двете страни. Как е сега ракийката? Лучецът в салатката май е повечко,а?
16
0
 
0
 
! Отговори
Петьо Димитров преди 16 години
Калфин : Черна дупка е в главата ти !!!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво ви боли за Косово бе хора. Това не е наш проблем и никой няма да допусне в България да се случи същото. Спокойно си пийте ракията и си боцкайте салатка :) Няма страшно. Единственото което трябва да правим ние, българите е да работим и то много! Когато американци, руснаци и европейци инвестират в България, всички те ще си пазят инвестицийти следователно ще ни пазят и нас. Трябва да създадем възможно най-добрите условия за бизнес за да се инвестира в България. И оттам който си гледа работата добре ще живее добре, отлично бих казал. Така че това е, работа му е майката. Престанете да се занимавате с другите. Проблемът на България са мързеливите хора. Нито корупцията е проблем, нито депутатите. Проблемът е, че не се работи!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Калфин Калфи-и-и-н никога няма да станеш майстор! Вземи си вазелин и се отправяй към Прищина да разбереш откъде идва името и.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Демокрация - думата е превод на старогръцката ДЕМОС (народ). Или демокрация се превежда като народо-крация, т.е.с за всичко питаш народа си! Колко партии се кипрят, като имат демокрация в името си и нито една не го заслужава, защото никоя от тях не пита народа -СУВЕРЕНА. За Косово народа трябва да си каже думата иначе всички да забравят думата демокрация - референдум за Косово трябва!!!