Монасите от "Зограф" срещу независимо Косово

Българското монашеско братство в Атон пише открито писмо до Първанов, Станишев и Пирински
7 мар 2008 14:09,
37
Монасите от "Зограф" срещу независимо Косово
Зографският манастир в Света Гора. Снимка: wikipedia.org

Монашеското братство на българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Света Гора е изпратило открито писмо до президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев и председателя на парламента Георги Пирински, в което се настоява България да не признава независимостта на Косово.

Монасите са на мнение, че “с признаването на независимостта на Косово България ще стане съучастник в историческа неправда, поради което със сигурност ще изпита Божия гняв”, съобщава сръбският вестник „Данас“.

В писмото, публикувано от информационната служба на Сръбската православна църква, монасите предупреждават, че “признаването на косовския суверенитет може да послужи като прецедент за подобни сепаратистки действия и в други страни, включително и България”.

„Обръщаме се към Вас като личности и институции, и смирено Ви призоваваме да покажете разум и мъдрост в тази ситуация. Нарушаването на Божията и човешката правда в такава степен неминуемо ще ни доведе до огромни трагедии“

„Молим се на Господа наш Исуса Христа, неговата пречиста Майка, на свети великомъченик Георги и на вси светии да помогнат и да просветлят нашите държавници да вземат праведно решение, следвайки съвестта си, истината и правдата, а не притиснати от лъжливи и временни интереси“, се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Точно днес прошка няма да получиш! Изчакай до неделя,днес е Св. седем свещеномъченици, пострадали в Херсон.
15
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
МОЛЯ (всеки един) ОТ ФОРУМЦИТЕ ЗА ПРОШКА!!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Монасите са написали всичко, както е. Няма какво повече да добавя. Дано се вслушат в гласа на разума държавните глави!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
прави са монасите, че то както се е почнало ..да дадем българия на ***.. и без тва след някоя година ще станат повече от нас.
12
0
 
0
 
! Отговори
azzzz преди 16 години
България се управлява от евреи и мисюлмани. Това едно на ръка, така, че е в интерес на правителството да признае Косово.Средностатистическия българин е концентриран изцяло върху оцеляването си и няма да се усвести преди да му се е изсипал огън и жупел върху главата.
11
0
 
0
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Dulgerski,писмото е било изпратено от БЪЛГАРСКИТЕ монаси,получено в България и скрито. Що да не го публикуват сърбите? Защо да се крие? Терористите и сепаратистите какво да ги правят? Компот ли да им отворят,бяло сладко ли да им намажат?Как мислиш,тази *** какво заслужава? А историята на конфликта го знаем всички,и МЯСТОТО е известно.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
сърбите са в калта и не е героизъм да ги хулим, утре пак ще са комшии, и гърци и румънци които не признават анклава, дето я ще го има я не
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе тия що не си гледат молитвите, ами са тръгнали да се бъркат в нещо които не им влизат в работата! Да си четат Евангелията и това е. И без това в Атон времето е спряло и те още си живеят в Средновековието, та назнам в какъв вид стигат новините до тях. Та не знам какво точно са разбрали за Косово.
8
0
 
0
 
! Отговори
Македонски преди 16 години
Каква църква може да е тази,която призова към война и насилие? Това с монасите е чиста проба сръбска пропаганда и не го вярвам!
7
0
 
0
 
! Отговори
Dulgeski преди 16 години
Bземете прочете историята на областта Косово,запознайте с това откъде започна конфликта, и не се изказвайте неподготвени. Няма място за сравнение между Косово и България, и много се ядосвам когато някой се опитва да убеждава,че ако признаем независимостта ще ни сплоти сепаратизъм, а ако не я признаем-няма.Сепаратизмът зависи само от нас,а не от това което се случва в Косово.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До там я докарахме българите. Монасите първи да заявят официално, че българското правителство не трябва да признава косово /малката буква е поради липса на уважение/. Като цяло и народът не желае, само дето няма по какъв начин да наложи волята си над управниците ни.
5
0
 
0
 
! Отговори
Антонио преди 16 години
Браво на монасите! Няма нормален българин който да иска признаването на една измислена мисюлманска държава от шиптъри.На всички е ясно че предателската тройна коалиция ще признае до седмици Косово - по заповед на САЩ, и ще изгуби много повече отколкото ще спечели (то и не виждам какво ще спечелим от това...)Питам се също - Защо САЩ веднага се обявиха против независимостта на Южна Осетия от Грузия, а в същото време твърдо подкрепят независимостта на Косово?На това му се казва двоен стандарт - тя е такава цялата американска политика по света.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
в косово разрушиха и опожариха стотици църкви, сега щели да са извор на сигурност и толеранс, църквата никога не е изоставяла народа си, и щом такава консервативна институция реагира е сериозно
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
hah kakvo bonjie nakazanie?! tova moje da se slu4i i v bg....spored men bulgaria ne triabva da priznava nezavisimostta!
2
0
 
0
 
! Отговори
Dulgerski преди 16 години
Писмото е публикувано от информационната служба на сръбската православна църква.Същата църква пропагандира война срещу всички мюсюлмани, а някои в Белград искат да пренесат своите проблеми навсякъде на Балканите. Не българи са убивали албанци и мюсюлмани. Да си сърбат сами попарата и да си преживяват своя "Ньойски договор!" НИКАКВА ПОДКРЕПА! Това, което днес се случва в Косово е божие наказание за сърбите !
1
0
 
0
 
! Отговори
дуче Михо преди 16 години
Глас в пустинята.Управляващата *** са безбожници и антихристи