БСП зарови глава в пясъка за 10 дни, Петков остава

Петков ще пише цялостен доклад как функционират звената в МВР
1 апр 2008 14:55,
61
БСП зарови глава в пясъка за 10 дни, Петков остава
Петков ще пише цялостен доклад как функционират звената в МВР. Снимка: БГНЕС

До десет дни министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да изготви цялостен доклад за дейността на МВР за последните 18 години, за проблемите в системата, кадровото израстване и функциите на отделните звена, съобщи премиерът и председател на ВС на БСП Сергей Станишев след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

Той посочи, че докладът трябва да бъде разгледан и от Политическия съвет на управляващата коалиция.

Изпълнителното бюро на БСП препоръча на вътрешния министър да се намери подходяща форма за периода на проверката на прокуратурата и на ДАНС главният секретар на МВР Валентин Петров да не изпълнява задълженията си, каза Станишев.

В отговор на въпрос дали министър Петков също трябва да излезе в отпуск, премиерът посочи, че този вариант не е обсъждан и не мисли, че министърът може да затрудни проверката.

Очакваме да видим задълбочен анализ и волята на вътрешния министър да реализира нужните промени в системата на МВР, това за мен в по-голяма степен е фактор за неговото бъдеще като министър, отколкото едно или друго обвинение, което се хвърля в публичното пространство, каза Сергей Станишев.

Министър Румен Петков заяви готовност да носи цялата политическа отговорност за положението в МВР, каза премиерът след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Станишев допълни, че в крайното си решение ръководството на БСП ще се съобрази с резултатите от проверката на прокуратурата и на ДАНС.

Той посочи, че неговите решения и решенията на Изпълнителното бюро и на управляващата коалиция ще се основават на факти.

От Федерация "Открит форум" в БСП ще предадат в ДАНС документ, който удостоверява, че информация за четири оперативни разработки на една от регионалните служби за сигурност, е предадена на политическо лице в държавна структура.

Тази структура няма нищо общо със структурите за сигурност, обяви Тихомир Стойчев от „Открит форум“.

Стойчев е бил ръководител в ГДБОП при създаването на службата.

По думите му, документът се отнася за края на 90-те години В него става дума за корупция и контрабанда и нанесените щети на държавата са за милиони левове, подчерта Стойчев.

Той не уточни за коя от 2 -те регионални служби за сигурност става въпрос.

Преди време пощенската кутия на Атанас Атанасов роди автентичен документ на службите. Днес и моята пощенска кутия също роди автентичен документ, обясни Стойчев произхода на справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами не се у4удвам 4е външния дълг на българия достигна 40 милиарда да бягаме от тук докато е време да си останат само пенсионерите и бюджетните.......
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За да се гръмнеш освен че се иска мъжество и кураж, трябва да имаш и чест! СРАМММММММММММММММММММММММ СРАММММММММММММ
38
0
 
0
 
! Отговори
AB преди 16 години
Румене,що не вземеш да се гръмнеш,както колегите ти от Плевен-дъге?!Но поне тези момчета имат чест,доблест и достойство дори посягайки на живота си,да алармират този "заспал *** народ с биволско търпение",че става непоносимо в МВР!!!Но ти румене,десен соло-*** на ЛУКАНОВ,НЕ ПОЗНАВАШ ТАКИВА ДУМИ,затова сигурно може да те гръмнат тези на които до сега си служил!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
кой е този който наивно вярва, че комунистическа муцуна като тази може да подаде оставка в името на някаква заговорила съвест ?тази комунистическа *** може да бъде единствено премахната така както се постъпвас *** - силна отрова и после в чувала на ***
36
0
 
0
 
! Отговори
Vanko преди 16 години
Е за това няма да останат млади хора в БГ, включително и аз в това число, докато тия мазняри продължават да си правят квото си поискат с България. Да си внасят африканци и квито искат да им вършат работата и да им увеличават БВП.
35
0
 
0
 
! Отговори
непознат преди 16 години
Не му обръшай много-много внимание на Караславов. Той освен да се мазни и да изчаква друго едва ли може. цял живот чака от умрял писмо, а сега - от комунисти - здрав разум.
34
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
но е автентино с българската реалност"МВР, наследникът на зловещата репресивна комунистическа машина, отдавна е доказало своето съучастие и с раздадените милиарди, със създаването и въоръжаването на групировките, с контрола на наркотрафика и контрабандата, с митническитепрестъпления, валутните измами, прикриването на организираната престъпност, с други думи МВР е една голяма престъпна организирана банда, която върши безчинства от името на закона, а десетки хиляди охранени ,нагли корумпирани нейни служители и след излизането си от системата се включват директно в престъпния бизнес, ползват служебната информация и прикриват престъпления, замитат следи, вършат мокри поръчки. МВР остана докрай верен комунистически страж, репресивен тумор, злоупотребата със сила ,убийствата, ако щете най-много да се накажат с глоба или уволнение. Спомнете си убитото момиче от пияния милиционер, убийството на петолъчката край Сливен, ювелирните убийства в Белите брези, дядото уцелен от забавляващи се полицаи, Чората и пр., и пр. Спомнете си как "преоблечени" полицаи рекетираха чужденци и как после никой никога не ги хвана, за КАТ, най-голямата рекетьорска банда пък вече дори и не се говори, за табелките, за документните измами и съучастничество при прикриване на измами, за пристигането след три часа при спешен сигнал за помощ от МВР, за неразкритите грабежи на апартаментите в пропищелите градове, за пълчищата охранени униформени дембели, "охраняващи" протестните метенги, за стотиците хиляди лапачи от "службите", за тези работи , уважаеми недругарки и недругари, никой не говори. МВР е престъпна организация. Това е истината. При гигантската престъпност у нас за последните двайсет години, кажете що за мизерни резултати дори само за убийствата се отчитат. Да сте видели полицай с палка на всеки ъгъл вечер, който да бди за ред и сигурност, да сте видели полицаи като в САЩ и Англия да следят за спокойствието с открито денонощно дежурство в квартала ви?..."
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
***, Некомпетентни и Упорити! - ей това е вечния образ на социалистите!
32
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 16 години
Др. Караславов, що не вземеш да си го начукаш! К'во да чакаме още, бе????? "Светлото бъдеще ли???? Пак ли??? Щото ми се изч ака чакането вече! Чу ли??..Заради такива "чакачи" като тебе сме на това дередже. *** гърчав!!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 16 години
Ами какво да кажа, за пореден път се убедих че комунистите са си комунисти, на каквито и да се правят захапат ли кокала няма изпускане.В Япония при такъв скандал сигурно министърът би си направил и харакири, но тук даже иска още да работи /така де ,да краде/.Но всъщност говорим за различни култури и морал....
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мисля, че закъсняваме с национлната стачка с искания за премахването на подобен вид "управление".
29
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
да започнем със създаването на клуб " Чисти ръце" .Нека за миг да се замислим и да потърсим ВИНАТА. Но не оная вина, дето е на "политиците", а и онази, която е в нас. Защото ние сме ги избрали тези там.... Защото ние им дадохме да бъркат в кацата с мед. Да именно ние с нашето презрение не отидохме да гласуваме, защото бяхме сърдити или просто от инат. Или гласувахме, но не за когото трябва.... Мнозина от българите се възхищават на мутренското поведение и се стремятда му подражават. ..То е издигнато в култ, стил, начин на живот.. (избираме такива и за политици и кметове, вкл. и в столицата). Хайде трябва да се започне от някаде!ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО НЕ САМО УТРЕ НО И ДНЕС
28
0
 
0
 
! Отговори
бззз преди 16 години
То вече е измислено-вота на Иван Костов!Народа ще" захапе"вота и ще "пусне" Шадравана.А след вота-любимата партия отново към сияйни върхове!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 16 години
Какво ли не е видяла горката ни Родина България, та Вие сте за един скандал в МВР! Нали знаете, че "със стари к..ви нов бардак не става"!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
25 ти май си от тях. След като имаш толкова много време за прахосване ЧАКАЙ КОЛКОТО ИСКАШ.
25
0
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 16 години
Това Първоаприлска шага ли е ?
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Станишев ти си най голямото недуразомение , можели 3 години постоянно да се дупиш на подлите турци само и само да си премиер , а сега когато е ясно че един от другарите ти е изобщо за затвора му възлагаш за 10 дни да открие проблемите който той самия е създал.Нямаш ли очи или някой е седнал в/у тях.Кога България ще застане рамо до рамо със Европейските си партньори с такива управленци като теб без цел , без посока само интересуващи се за личните си инетереси. Срам ме е че сте такива всичките политици .
23
0
 
0
 
! Отговори
Караславов преди 16 години
Нека да изчакаме доклада и да не се подвеждаме по компроматите които изникнаха напоследък, а да видим данните и фактите. Реално, няма никакви реални факти сочещи че е имало някакви нарушения, но нека да изчакаме доклада.С времето всичко ще се изясни и ще видим защо и кой е пуснал компроматите срещу МВР. Дотогава трябва да имаме повече търпение.
22
0
 
0
 
! Отговори
chess player преди 16 години
Ще си премести ли Р.ПЕТКОВ добре пешките, ще си развие ли добре конете и офицерите или трябва да играе Цар на I 9.Защото сицилианската защита почва така:e2-e4, c7-c5после варианти бол Сицилианска защита, Вариант Найдорф 2. Kf3 d6 3. d4 c:d4 4. K:d4 Kf6 5. Kc3 a6 и по нататък зависи само от това кой е по-настъпателен.
21
0
 
0
 
! Отговори
Нема така държава преди 16 години
Нема така държава като БГ ! Абе хора финландският външен министър изгоря заради секс-скандал за това че пратил около 200 SMS на еротична танцьорка - 29-годишната Йоанна Тукиайнен. По обясненията му те били във връзка с нейно изпълнение на шейсетия му рожден ден !!! Виж линк от новината : http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1181199Нали разбирате за к'во става въпрос - човека просто и пратил СМС а те го сменили ! Ай-сектир в нашата татковина нямаше министър който да не се осрал и пак те не били виновни, ама те в полза роду и т. н. измишльотини !!! Ако бяхте там - във Финландия господа/другари дупедати до сега да сте овиснали на бесликата !