Да си рестартираме държавата?

Евгени Дайнов и Антони Тодоров коментират последиците от скандала в МВР
1 апр 2008 10:08,
33
Да си рестартираме държавата?
Снимка: hribar.info

"Да се рестартира държавата". Това е решението, считат политолозите Евгени Дайнов и Антони Тодоров в коментар за политическите последици от скандала в МВР.

"Това, което се случва, е нов епизод в дълго протичащ сериал", посочи пред БНТ Антони Тодоров и припомни случая с вътрешния министър Богомил Бонев и доклада, който тогавашният президент Петър Стоянов извади срещу него за връзки с престъпни групировки.

"Трябва да се постави по нов начин отношението на държавата към престъпния свят, въпросът е стратегически и трябва да се мисли стратегически", отбеляза политологът.

"Създаването на ДАНС е нещо положително, но не е достатъчно, нужен е пакет от мерки. Може да се окаже, че кучето е заровено другаде. Проблемът може да не е в бившия главен секретар Илия Илиев, а във военната прокуратура например или може да се окаже, че ГДБОП не е точно това, за което е създадена"

"Действията за пълно разкриване на проблемите трябва да дойдат от политическата класа, от политиците, които гледат сериозно на процесите и не искат да бъдат еднодневки", смята още Тодоров.

Колегата му Евгени Дайнов акцентира върху отговорността на премиера в случая.

"С поемането на мандата да прави правителство той еднолично носи отговорността и трябваше отдавна да предприеме нещо. Липсата на оставки е един мръсен сценарий",  счита Дайнов, според когото единствената констатация, която може да се направи, е за пълен провал на сегашните управляващи.

"Политиците, включително и държавният глава като че ли не са разчели алармата от последните избори: че партийната система се разпада и партиите стават заложници на частни интереси", отбеляза Антони Тодоров.

"Сега не е толкова важно кой е започнал скандала - при един структурен проблем рано или късно това щеше да се случи. По-лошото е, че който и да оглави МВР ще бъде под подозрението, че е изразител на нечии интереси. Самата оставка, ако бъде подадена, само ще засили убеждението, че едно лоби е надделяло над друго лоби за контрола над МВР", завършва Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 16 години
А да изхвърлим целия морално остарял политически хардуер и софтуер.:))
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И всичко да се повтори ? Мерси няма нужда стига с реформи по добре да се закрие и да ни управляват от Брюксел и когато сгафят поне ще си плащат
10
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 16 години
... а формат :)
9
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
format c: - това е онова, което ще ни оправи!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
и да го кажа, на кой преди 16 години
хи, хи , весело звучи това !
7
0
 
0
 
! Отговори
lpguard преди 16 години
tova minesterestvo koeto trqbva da e institucia nomer 1 v stranata ni ot 18 godini ima nujda ot restart i daje ot defragmentacia :):):)kato se po4ne ot 4ista4ite do do gore-kakto kazva6e edin futbolen deqtel predi vreme!!!ГДБОП si e dobre ama qvno ima hora koito s to4nost ne znaqt zakonovite ramki v koito tq trqbva da raboti ,abe ob6to vzeto :).........nepriatno
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Лесно ще я рестартираме, ама май след това май няма да я стартираме
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами ето, Румен Петков пусна антивирусната програма и тя започна да пречи на досега инсталираните програми, кво да се прави?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
то трябва и сериозен ъпгрейд на държавата, не само рестарт!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
dA gi obesim pred prezidentstvoto
2
0
 
0
 
! Отговори
Rem преди 16 години
Мисля че нямя нужда от рестарт, вече ни mount-наха към други операционни системи - НАТО, ЕС и т.н., а така рестарта ще прецака клъстъра.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Добре - ще рестартираме държавата, ама вирусите пак ще си останат, така че май трябва да е преинсталираме - чисто нова версия да и сложим :)