Станишев уволнил Петков, ама с голям зор

Според Атанас Атанасов, ако зависело от Петков, той никога нямало да подаде оставка
13 апр 2008 14:10,
37
Станишев уволнил Петков, ама с голям зор
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

„Оставката на Румен Петков е едно събитие, което трябваше много отдавна да се случи, но, за съжаление, беше употребена страшно много обществена енергия и в страната, и извън нея, за да бъде принуден Станишев да вземе това решение“.

Така коментира случващото се депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

„Това е решение на Станишев и малкият кръг от хора, на които той има доверие“, заяви Атанасов.

"Ако зависеше от Петков, той никога нямаше да подаде оставка. Това е решение на министър-председателя, но той трябваше да бъде принуден да го вземе с много натиск“, допълни Атанасов. 

„Ако Станишев смени един човек на “Монтерей” с друг човек на “Монтерей”, може и да си изкара мандата, но това ще е финалът на политическата му кариера“, каза още  той.

Според Атанасов премиерът е направил отчаян опит неговата партия да участва в следващ мандат.

По думите му, още в петък, при гласуването на вота на недоверие към правителството, е станало ясно, че въпросът със смяната на Петков е решен, след като Станишев е "изплюл фразата" за структурни и персонални промени в кабинета.

„ДПС през цялото време заявяваха лоялност, но отдавна са казали на Станишев, че сам трябва да вземе решение. Доган се интересува от постъпленията в неговата партийна каса, а не от съдбата на Петков“, заяви Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Давидков преди 16 години
Р.Петков е една гнусна гнида в образа на България не само зад граница - колкото по-скоро си отиде това нищожество, толкова по-добре за всички ни - нищо че ще бъде заменено от друго подобно нищожество. Принципът е който се е провалил да слиза от кораба, а този който се качи, ако желае нека се докаже ...
15
0
 
0
 
! Отговори
Селянина с голямото преди 16 години
Иван Костов и този му ортак са същите крадливи *** като комунистите.Никога повече няма да гласувам за политик който вече е бил във властта нито пък за мутресата Бойко.Той и Гоце феса мълчаха като *** и покриваха коиловската *** Румко алкохолика.
14
0
 
0
 
! Отговори
pensaka преди 16 години
Румен Петков-слабоумен които въобще не заслужаваше този пост в шибаното комунистическо правителство-винаги когато те са били на власт ние сме тънели в разруха и мизерия-no coment
13
0
 
0
 
! Отговори
АСЯ преди 16 години
Време е и Атанасов да си иде. Пълен некадърник.
12
0
 
0
 
! Отговори
атанасова преди 16 години
господин АТАНАСОВ ТАКА И ТАКА СИ ГИ ПОЧНАЛ ИСКАМ НЕЩО ДАТИ КАЖА .НЕСЪМ ПОЛИТИК АМА СЛЕДВАЩИЯ НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ,СЕРГЕЙЧО ГО ОСТАВЕТЕ ДА СИ ДОУБИЕ ПАРТИЙКАТА ,ТОЙ Е МЛАД ЗЕЛЕН С НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ПЪК... И ВИЕ СТЕ БИЛИ ПРОКУРОР ДОКОЛКОТО ЧЕТА ,АБЕ ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ПО СВЕСТЕН ПРОКУРОР ,КОЙТО ДА ИЗЖИВЕЕ КАТАРЗИС КАТО В.ТАНОВ ИЛИ СЕ СТРАХУВАТЕ ДА ПИПАТЕ ТАМ СЕРГЕЙЧО ВИ Е ПО УДОБЕН СЛЕДВАЩАТА ОСТАВКА ,ЗА ДА ИДЕ РУМЧО/ А НЕ ИЛИЕВ ПРИ ИВАНОВ/ ,ТРЯБВА ДА Е НА КОНТЕТО ГОЦЕВО -БОРИС.ВЕЛЧЕВ ТА ТОЙ САМО ЛЕКЦИИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ В В.ТЪРНОВО ТОЯ ГАДЕН ПЪЗЛЬО ТА ГОСПОДИН АТАНАСОВ КАТО СТЕ КАЗАЛИ А/Б.БОНЕ/, Б- /Р.ПЕТКОВ/ СЛЕДВАЩАТА Е В -ВЕЛЧЕВ ТА ДАНО СТИГНЕТЕ ПОНЕ ДО Г-ГОЦЕ ДО Д- ДОГАН ДО С НЯМА НУЖДА ДА СТИГАТЕ.....
11
0
 
0
 
! Отговори
nona преди 16 години
точно така е взе ми думите...от един дол дренки се всички
10
0
 
0
 
! Отговори
Александър Иванов преди 16 години
Атанасов е наи-корумпираният политик в европа!Да не говорим,че по негово време мафията разцъфтя...явно иска да стане министър...и вади компромати...абе Атанасов...Има един формуляр който си подписал...когато си започнал работа в министерството на вътршните работи дет гласи че и след напускане на поста не трябва а изнасяш информация ...или не можеш да четеш?
9
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 16 години
Браво на тоя, браво и на оя.Браво на Дуган,че си пълни потурите.Браво на Хасан,че сече 100 год. гори и ни прави на тупани .Браво и на бат Бойко дето гони селяните и че прати Гоце да си оди у Сирищник.Браво и на мене що неси пием ракията а съм седнал да се занимавам с глупости.Браво!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ako toi ne beshe iznesul faktite za R.Petkov, pikaeshtiyat i negovite fenove oshte shtyaha da leyat pomiya po forumite i televiziyata.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ot koga napuskaneto ili uvolnenieto ti iztriva prestapleniüta
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Атанасе и теб те знаем ..... не си с по-малко връзки от Петков
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
oshte li si vyarvate? verno e che udavnikut se hvashta i za slamka!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Значи нищо ново няма да се случи в МВР, мафията си прави квото си иска, тя е по-силна от правителството и парламента!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Atanaske, s frazi ne se uvolniava.Kyde e zapovedtta.Atanska pak si igrae na Naska Interaska
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Верваме ти...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
...aaa ti premiera....sigurno s lokum go e prikotkal