Петков ще дава акъл кой да го замести

БСП е сформирала работна група, която да води консултациите за промени в кабинета
15 апр 2008 14:50,
42
Петков ще дава акъл кой да го замести
Снимка: БГНЕС

БСП е сформирала работна група, която да води консултациите за промени в кабинета. В нея влизат Румен Петков, Евгени Узунов, и Ивелин Николов.

Това съобщи премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Станишев е изрази надежда, че консултациите с коалиционните партньори ще започнат още утре.

Премиерът изтъкна, че политическото разпределение в правителството не е самоцел на БСП и подчерта, че се надява това да е така и за коалиционните партньори. "Самата формула може да е всякаква, няма смисъл да се наказваме самоцелно. Който не споделя управленските приоритети, няма място в това управление", заяви Сергей Станишев.

Той подчерта, че са възможни всякакви промени във всички структури на изпълнителната власт и конкретизира с пример за инспекцията по труда. Станишев посочи, че не е доволен от нейната работа и конкретно от ръководителя й Тотю Младенов, избран за кмет на Враца от ГЕРБ.

Министър-председателят изтъкна, че по отношение на изразходването на еврофондовете в България има много празноти и е необходима по-силна координация между всички звена. Най-вероятно ще има отделен министър, който ще бъде натоварен с контрола за изразходването на европарите.

На въпрос как си представя образа на новия министър на вътрешните работи Станишев каза: "По образ - сигурно като Ален Делон". "За мен най-важното е той да е човек, който е наясно с проблемите в МВР и който ще има политическата подкрепа за реформите във вътрешното ведомство", каза Сергей Станишев.

Той призна, че е разтревожен от някои сигнали за съпротива срещу реформата в МВР, като посочи, че има хора, които си мислят, че с отстраняването на Румен Петков реформата ще спре.

Премиерът информира, че основната тема на днешното заседание на изпълнителното бюро на БСП е било политическата ситуация след неуспешния вот на недоверие към правителството. Тази ситуация не е задоволителна за неговата партия, защото "е необходимо стабилно и предсказуемо парламентарно мнозинство".

Станишев отново посочи, че всички промени в правителството трябва да станат ясни до Великден, като те ще се извършат на основата на задачите за продължаване на модернизирането на страната, съчетано с отчетливо изведена лява социална политика.

Премиерът призна, че в социалната сфера правителството е все още длъжник на българското общество и наблегна на това, че кабинетът е направил много за бизнеса и очаква от неговите представители ясни социални ангажименти. Според премиера сред най-острите социални проблеми в България е съществуването на експлоатация на труда в най-първобитните й форми.

Припомняме ви, че вътрешният министър Румен Петков подаде оставка в неделя, 13 април, два дни след като в Народното събрание бе гласуван петият вот на недоверие срещу кабинета на Сергей Станишев.

По време на вота депутатите от Парламентарната група на НДСВ се въздържаха.

Опозицията поиска вот на недоверие заради нестихващите скандали през последните два месеца в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Разбира се че е най-добре именно Петков да определи кой ще бъде следващия вътрешен министър! Че как иначе? Червеното е страст!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Противоречие се съдържа още в заглавието. Не дава ли акъл тоя, дето има в повече? А колко мозък има тоя, дето иска акъл от такъв, дето определено е доказал че няма? Насирането продължава ли? Подължава, при това след обещанията за решителни мерки. То дори не е и просто насиране, а директно метане на червена диария във вентилатора...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хората не исакт да го гледат,а той сега ще маха министри!!!!Ужас,ужас,ужас
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
maleee tia naistina se ulivat veche kato che li posta na petkov e nasledstvo ot bashta mu ta da kazva koi shte go zaeme sled nego...iasno pak shte e "ot nashti "
17
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
tova IP po li ti haresva?predlagam работа *** на обувки.....добро заплащане!
16
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
ами защо промените на правителството ще трябва да станат ясни на великден ,не е ли по хубаво да ги изяснят на връбница ?
15
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
еи......админчето стига с тая цензура ...........знаеш ли какво е "*** "
14
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
еи......админчето стига с тая цензура ...........знаеш ли какво е " "
13
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
грешката е вярна " "
12
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
какви са тези некадърници?за толкова години не се научиха ни да крадат ни да лъжат.що не си отворят дом за и да се заврат там:):):)
11
0
 
0
 
! Отговори
емел хептен преди 16 години
Хванаха далавери на Етем за 10,5 млн. лв Съмнително договаряне на обществени поръчки в Министерството на бедствията и авариите откри одит на Сметната палата. Според доклада вицепремиерът Емел Етем еднолично и без да се съобрази с тръжните процедури, е определила фирми изпълнители на поръчки за 10,5 млн. лв. Според правила в министерството под документ за изплащане на пари задължително трябва да има подпис на министъра и на главния счетоводител или шеф на дирекция. Докладът на експертите на Валери Димитров обаче е открил единствено парафа на Етем в 21 от общо 38 проверени търга. На практика това означава, че договорите са сключени в нарушение на вътрешните правила в министерството, пише в одитния доклад. Като най-фрапиращи случаи са посочени договорите за доставка на 40 автомобила с висока проходимост "ВАЗ 21310" и други 40 аварийно-спасителни коли. Доставчикът на возилата е определен по бързата процедура лично от министър Етем. Същата схема е използвана и в търга за доставка на 4 автомобилни крана с фирмата "Хелис КАР" ЕООД. Установено е също така, че две от фирмите са получили авансово целите суми по "спечелените" поръчки, което създава риск от забавяне на изпълнение на договореностите. Две от фирмите са взели общо 9,8 млн. лв. Описани са и случаи, в които Емел Етем е подписвала договори за услуги с външни фирми, вместо да ползва дирекции във ведомството й. За проучване на френската система за защита на населението при бедствия и аварии например за 1 месец на един човек са дадени 1000 лв. Други 4200 лв. са дадени за консултации по международни проекти, въпреки че в министерството има цяла дирекция със същото име. Самата Етем, която предстои да бъде изхвърлена от правителството, оспори официалния одитен доклад на Сметната палата. Според нея били спазени всички тръжни процедури при раздаването на милионите.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Валетата да грабват инструментите,че от толкова трусове Черно море ще стане и лепкаво.След трусовете ще правиме цивилизована шахта.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
da zapoviada sledva6tia don
8
0
 
0
 
! Отговори
atanas преди 16 години
Тия тремата плюс Дъбов и Миков са най-голямите ***. И те ще дават акъл! Трагедията е пълна в тази абсурдна мафиотска държава.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това е така, щот на Сергей ръцете вече са "отвързани" и той, като честен принципен комунист, какъвто трябваше да остане в недовиждащите очи на 80 годишния си електорат, ще гради ново МВР, ново правителство, ще неутрализира мутри и мафиоти и т.н. Е, драги комунистчета, видехте ли за пореден път колко е жалък вашия премиер? Насиране след насиране от шубе и безпомощност...
6
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
аз не виждам какво ви бърка кой какъв е?
5
0
 
0
 
! Отговори
ью преди 16 години
Ти, мене уважаавашш ли ме....? Р.Петк. е е напикаващо се пиянденце...
4
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 16 години
Ми те и тримцата изброени си "падат" страшно,ама много страшно си "падат" по водката с кола. Особенно първият и последният ! Пияници шъ правят риформи ? Ха - ха , що смях шъ падни !
3
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 16 години
голям умник в кавички тоя ГЕЙЧО.АМИ ТЕ ЩЕ ТИ КАЖАТ БРАВО ОТ ЕС БЕ ОБРАТЕН ,ПА ТИ ЧАКАШ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ТАМ, АМА ТО ВСИЧКО В ТЕБЕ СЪВСЕМ НА ОПАКИ ТО ДОСЕГА СИ МИСЛЕХ ЧЕ ЗАМО ЗАДНИТЕ ВИ ЧАСТИ СА ОБРАТНИ ,АМА ТО ГЛАВАТА ТИ И ТЯ ОБРАТНА , И МИСЛЕНЕ И..И.И.И.И ВСЯ И ВСЬО НАВСЕГДА.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха...е не е ли гей? Кажете бе хора? А кажете как ше се погледне ина тая "новина" в Брюксел...