Плугчиева- като редките метали. Такава ни била находка!

"Безнадеждно сме закъснели да разделим политиката от бизнеса", призна държавният глава
23 апр 2008 13:10,
15
Плугчиева- като редките метали. Такава ни била находка!
Новият министър-евроковчежник Меглена Плугчиева. Снимка: БГНЕС

“Безнадеждно сме закъснели да разделим политиката от бизнеса”, каза президентът Георги Първанов на конференция, посветена на националната сигурност.

Според него въвеждането на мажоритарен елемент ще бъде един от начините за връщане доверието на хората в политическата система, защото е стъпка към отделянето на политическата от икономическата власт.

Държавният глава определи финансирането на партиите като ключов въпрос, към който ще се връщаме многократно.

"Не може партии да декларират символични суми, изразходени в предизборната си кампания в даден град от порядъка на 200 лева", посочи той.

Според него няколко предишни правителства са позволили легализирането на престъпния бизнес и сега трябва да се действа безкомпромисно в рамките на демократичните правила.

 “Надявам се изборът на ДАНС да доведе отдавна чаканите промени в борбата с престъпността”, каза президентът.

С уговорката, че не иска да иззема чужди функции, Първанов посочи, че очаква новият вътрешен министър да разпореди цялостен експертен преглед на нормативната база и да предприеме мерки политическият натиск върху системата да бъде редуциран до минимум.

"Българските институции трябва да покажат политическата си воля да се справят с организираната престъпност", заяви държавният глава.

Президентът определи като много сполучлив избора на Меглена Плугчиева за вицепремиер.

"Това е една истинска находка", каза Първанов.

Според него обаче много ясно трябва да бъдат разписани функциите за този пост – да е ясно какво може и какво не може да прави.

“Всички знаем, че по българските закони вицепремиерът не е началник на министрите”, посочи държавният глава.

По отношение на д-р Евгений Желев президентът каза, че той е с много потенциал.

"Михаил Миков е добър професионалист, човек почтен. Това са имена, които определено считам, че ще засилят кабинета", каза Първанов.

На въпрос – не се ли притеснявате от политическото назначение на Михаил Миков, Първанов заяви: Важното е вътрешният министър да бъде добър експерт. А никой не може да отрече, че Михаил Миков е много добър юрист, човек, който се е доказал при правенето на законите и сега ще трябва да ги реализира.

За другите двама нови министри президентът каза, че не ги познава и не може да ги коментира.

Георги Първанов посочи още, че изтичането на хора с потенциал се превръща в задържащ фактор за нашето развитие.

В преглед на нашите международни ангажименти той потвърди стратегическите цели на страната ни, като отбеляза, че нито една държава не може да бъде сигурна в изолация, ако не се включи в политическата и икономическа мрежа на развитите страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ ГАНЯ преди 15 години
АМИ НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Я КРЕПИ? ТЕЗИ КОИТО РАЗСИПАХА И ОКРАДОХА ГОРСКИТЕ ФИРМИ ДОКАТО ДРУГАРКАТА ПЛУГЧИЕВА БЕШЕ ЗАМ.МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО. СЕГА СЪЩИТЕ Я ПОСТАВЯТ НА УЛУКА НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ. ДРУГАРИТЕ ОТ ГРУПИРОВКА ***. :)))))))))
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Плугчиева занапред има една-единствена задачка на новата длъжност - да отклонява еврофондовете към определени едри бизнесмени. Нищо друго! Никаква политика, всичко е бизнес!Това правителство се контролира и управлява само и единствено под диктовката на свръхбогатите в България!
12
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 15 години
ало горската - кой те крепи,бре моме...Гоце нали!!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
aз се радвам че не гласувах за първанов.който е гласувал за негому пожелавам никога да не го прави.нека да има предсрочни избори.с тези промени е само виши ваши. козметика.а плугчева защо не я номинираха по рано а чак като им се запали подът под краката.да си отиват всичките.искаме още находки като плугчева.
10
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
"Безнадеждно сме закъснели да разделим политиката от бизнеса, каза президентът Георги Първанов на конференция, посветена на националната сигурност...."ПРЕЗИДЕНТА ИСКА ОТ НАС ДА ЗАБРАВИМ ЗА ПРЕХОДА И ЗА НЕ ЧЕСТНО НАТРУПАНИТЕ БОГАТСТВА...!а ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ СТОЖЕР НА КОНСТИТУЦИЯТА!БСП +ДС=ГЕРБ=МАФИЯСКЪПИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ!ПАРТИЯТА ВИ ПРИКАНИ ДА ПРИЕМЕТЕ СЕГАШНОТО СТАТУКВОЧЕРВЕНИОТЕ БАРОНИ И КАРДИНАЛИТЕ ПРИКАНВАТ ДНЕШНИТЕ РОБИ НА ТРУДА КЪМ НОВИ ТРУДОВИ ПОДВИЗИ!
9
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 15 години
Аз питам, колко от тези другари, дето сега плюят и *** по форумите против ченгето Гоце си седяха в къщи на изборите????Ами хак ни е Гоцето, по-довър явно не заслужаваме!!!!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
гоце преди 15 години
грух грух се една и съща песен стига се се осирали бе *** такива
7
0
 
0
 
! Отговори
Го преди 15 години
...искам нещо дакажа за Гоцето, ама то всичко вече са го казали като гледам... няма да ви отегчавам...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце, Гоцеееееее, Гоце...Вземи се порови малко в нета да видиш колко ти вярва народа, а и колко те обича също така. *** ***
5
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Меглена Плугчиева е наистина рядко кадърен човек (особено на фона в БСП). За съжаление, не би могла да промени нещо. Станишев и Първанов, нямат основание да се изказват. Ако им беше нужен човек като нея с прагматизма и знанията си, можеха да я поканят много по-рано.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой е умният който ти го е казал,за да го повториш на всеслушание ни кажи.Ти за такива прозрения нямаш промисъл.Кукла на каишки.
3
0
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 15 години
КАЖИ СИ КОЛКО ПАРИ ТИ ДАДЕ ПЛЕВЕНСКИЯТ ШОШОРКО И ОТ КЪДЕ ГИ ИМА ТОЛКОВА ? ДА НЕ Е СПЕСТЯВАЛ ОТ ЗАКУСКИ , ДОКАТО Е БИЛ КМЕТ НА ПЛЕВЕН ??! КАЖИ СИ И НЕ СИ ВРИ МУЦУНАТА НАВСЯКЪДЕ ! НАЙ - ДОБРЕ СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА !
2
0
 
0
 
! Отговори
sdfs преди 15 години
Ми то по-голяма предизборна кампания от тази на БСП нямаше,Първанов кво пак си плакне устата и той.Ше разделяли бизнеса от политиката,това е гениално!Не знам просто как се сетиха.Пак нищо няма да направят.
1
0
 
0
 
! Отговори
baron преди 15 години
samo liji ot kolko vreme gi slushame tezi korumpirani hora