ЕК ни се скара за качеството на работната сила

Масларова щяла да повишава интелигентността на работната ръка
25 апр 2008 12:10,
29
ЕК ни се скара за качеството на работната сила
Вече ще се набляга не само на намаляване на безработицата, но и на повишаване на квалификацията, заяви Масларова. Снимка: Булфото

България бележи висок икономически ръст и ниска безработица, но е необходимо да се повиши качеството на предлаганата работна сила, каза на конференция днес представителят на Европейската комисия (ЕК) Филип Буш.

Това сочат изводите на комисията от направения преглед на политиката на заетостта у нас в края на миналата година.

Други препоръки на ЕК са предотвратяване на ранното напускане на училище и намаляване на недекларирания труд.

Нова проверка на комисията у нас по политиките на заетостта предстои през октомври тази година.

От своя страна, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова каза във връзка с актуализиране на българската стратегия по заетостта за периода 2008-2010 г., че вече ще се набляга не само на намаляване на безработицата, но и на повишаване на квалификацията и дори интелигентността на работната ръка.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Uff! Az ako sam na miastotoa na taia shte se skria v misha dupka i shte me e sram da se pokazvam pred horata sled vsichki gluposti deto gi e natvorila. Ama t takiva srama niamat... pensionirane na 68?! Taia e ku-ku. Shto ne go zakragli na 80... ta da niama pensioneri vaobshte.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е КАК НЯМА БЕ!!Вижте като процент от БВП колко дава българия (с малка буква) за образование и иновации! 5 пъти по-малко от средното за ЕС.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
всичко ще се оправи като пристигнат виетнамците-интелигентни ,висококвалифицирани !!!Ама що не идат не мога да разбера ???
5
0
 
0
 
! Отговори
todorova преди 16 години
bre mace kato te gledam na snimkata kak sise nakontila kato selska moma ,mi se shte i da ti poviarvam za promeni ,no niakak si ne me pianis razbirash li selianko
4
0
 
0
 
! Отговори
Йоана преди 16 години
Тая заспа Масларова иска хорицата да се пенсионират на 68г.Ама те тогава едва се движат.Не всички седят на бюра като нея през целия си живот.какво ще прави една сервитьорка на 68г. Ще ти взима поръчката а ти ще и връщаш ченето или ще използваш дъждобран за лигите с които те обсипва.А миньорите , металурзите строителите и другите работещи наистина хора.те на по 50 години едва се движат а тая иска да работат до 68г.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
как се повишава интелигентността на едно безумно правителство?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аууу и как моля да повишим качеството? И как да предотвратим ранното напускане на училищата? Учениците са убедени, че в училище нищо не научават, родителите им ги подкрепят, учителите напускат... А за недекларирания труд - справете се първо с тоя проблем у вас и тогава ни давайте зор.За съжаление "препоръчваните" мерки ще доведат до допълнително увеличаване на бюрократщината в България. А от нея и сега си се оплакваме.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
подмяна на чипа