Сараите на Доган

От ДСБ искат разследване на имотите на "Сокола" в Бояна, Бургас, село Дръндар, хотелите "Орфей" и " Каза Домини"
21 май 2008 12:59,
94
Сараите на Доган
СПА хотел „Орфей“ в Девин. Снимка: Dnes.bg

"ДСБ иска парламентарно разследване за придобиването и стопанисването на имоти, които лидерът на ДПС Ахмед Доган притежава, чрез различни подставени лица и ползва като свои", заяви в парламента Светослав Малинов.

ДСБ е подала сигнал до Комисията за борба с корупцията, да направи разследване как са придобити 5 имота:

- имот на ул.“Беловодски път“ в Бояна:

- имот в парк „Лозенец“ община Бургас;

- имот в сeло Дръндар община Суворово;

- СПА хотел „Орфей“ общ. Девин;

- хотел “Каза Домини“ в Рибарица.

Малинов уточни, че информацията за свързаността на Доган с тези имоти е публична.

ДСБ настоява комисията за борба с корупцията да започне разследване на органите които са били длъжни да проверят законността на източниците на парични средства, придобиване, ползване, охрана и издръжка на въпросните имоти.

Тъмносините са внесли сигнал и до Вътрешната комисия за дело за корупция с наименование “Сови“.

Атанас Атанасов обяви, че в ДСБ е постъпила информация, че през 2006-2007 г. е водено дело с това наименование в ГДБОП.

В хода му са били събрани множество данни за корупция, организирана и контролирана от ръководството на ДПС.

Делото е било докладвано на тогавашния министър на вътрешните работи Румен Петков, който спрял работата по него и го е пренасочил към контраразузнавателната служба на МВР.

Според Атанасов, става въпрос за укриване на корупция по високите етажи на властта.

"Ахмед Доган е богат по душа и мисли за България", каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай, в коментар на подадените от ДСБ сигнали.

Аталай каза, че не знае дали посочените от ДСБ имоти са собственост на Доган.

„Чувал съм, че и г-н Костов и г-н Атанасов имат достатъчно имоти за разследване", допълни той.

Според депутата от ДПС, Костов и Атанасов искат да държат ДПС постоянно в позиция на оправдаващи се.

"Те нищо положително не могат да покажат и при тях злобата е на първа линия", допълни Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
333 преди 15 години
ВСИЧКИ ТУРЦИ ЗАКЛАНИ,ТЪЙ КАКТО ТЕ СА ЗАКЛАЛИ РОДА МИ В БАТАК!ВСИЧКИ НА ДРЪВНИКА!
31
0
 
0
 
! Отговори
sivite valci преди 15 години
ne moga da razbera kakvo e tova dravnika bez dogan nyamashe evropa naprozno ne kaza v samoto nachalo che patyat kam evropa shte mine prez bosfora ne se provikirayte gospoda poneje prez parvite 500 godini vi ostavihme da ne si zabravite ezika i religiyata no tozi pat vsichki shte minete mosta
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доган, че гепи здраво ясно е, но защо никой не се запита как се стигна до тук? И само Доган да беше щяхме да сме супер. В България, който не краде и злоупотребява е смятан за ***. Всеки ден става ясно, за някой умножил богатството си по странен начин, а не четем за осъден и получил сптаведливо възмездие за тарикатлъка си.
29
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
тая мазна *** Доган има палати бе!?Ама нормално, няма за кво да се чуди човек - помачагите са си били и си остават, най големите *** и ***!
28
0
 
0
 
! Отговори
ASPARUH преди 15 години
ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ ИЛИ НА ДРЪВНИКА!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Na6ite mom4eta po granicata,spiraite turskite avtobusi na granicata po vreme na izbori,da preno6tuvat den dva tam puk posle gi puskaite.
26
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 15 години
най-корумпирания и най-защитавания... този трябваше да е в затвора много, много отдавна....
25
0
 
0
 
! Отговори
Държавен служител преди 15 години
Егaти оргиите стават в хотела, които е даден на снимката!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който се занимава с проституция и ползва качествени европейски маркови елементи,така си има.Те накрая ще гълтат мухите,ще си останат с хубавите приказки и празни гръгли и всякакви маси.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди много време,наши роднини считани от вас за богове са си повярвали,че са богоизбрани,но бързо са им се скършвали крилете,допуснат ли фатална грешка.Няма пророци и пратени от бог.Има наука -трудна докато я доосъзнаеш,та чак от чудене да си повярваш,че си .....Всичко видяно сме ние и природни закономерности.
22
0
 
0
 
! Отговори
edin tur4in преди 15 години
подкрепям те приятелю, няма значение от какъв етнос си,щом казваме че живеем в правова даржава законите трябва да са еднакви за всички.Доган строи и ще строи защо се питаме от каде са парите всички знаем от къде-от родните бизнесмени, не само от турски произход всички кихат и се отчитат на него иначе бизнеса им няма да варви това е легален рекет от упрявляващите и не само той всеки който е във власта *** ... на това е научен балгарина ако ще и балгарския турчин да е всеки е научен да краде и трупа ...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не кажете, че това са сараите на Ахмед бей в Девин! Някой да "обели две думи" за това, на бея ли е резиденция Перла в Приморско или на някой от неговите солташаци.
20
0
 
0
 
! Отговори
Mira преди 15 години
Трябват ни задължителни избори! Да гласуват всички българи, да видим тогава дали ще има ДПС в парламента и дали въобще ще минат 4% бариера и Доган да си ходи в Турция. Идват с автобусите да гласуват, а ние......робско племе сме си и това е ... Жалко за България!
19
0
 
0
 
! Отговори
Blue gene преди 15 години
Не виждам каква е причината дали човек е *** , български турчин или българин. Щом като човек НЕ МОЖЕ да докаже произхода на придобитете имоти, сметки, автомобили или каквото и да е. Те се конфискуват в полза на ощетените! Този закон се ПРИЛАГА навсякаде в страните с нормален стандард на живот. В бг има такъв закон, но никой не го прилага ( както и останалите закони б. а.). Прилагането на този закон е в основата на борбата с корупцията. Не прилагането( както и бързите кредити) води до подобни трагични картинки като повишаването цените на имотите без да има защо. Нямам нищо против българките турци и ***, но те трябва да се отчита когато купуват имоти или продават- откаде са парите и колко данаци са внесли за това. Ако няма произход конфискациа и раследване после затвор. Така ще отиде всичко на мястото си. Доган в зарвора и всички подобни на него. Иначе нямам нищо против него :)
18
0
 
0
 
! Отговори
XAНЪМАТА преди 15 години
Ехооо, господин Велчев- ефендииии, събуди са ва.Паши бузуците обраха чершията.Пууу,ама заспала работа бее...една работа като не можеш да я вършиш,пък кажи...5 века ни ..баха и пак.Е,гати и тъпата българска сбирщина сме!!!Язък за такива като Левски...що ли са се занимавали изобщо,да си бяха сидели, да си сложат фесовете, да си пиикат раийцата, да си ядат сланинкатааа...и да си гледат внуци, тооо, и без това фаида НЯМА!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Shto li ne se ochudvam? Che te zatova se natiskat horata da vlizat v Parlamenta! Za da kradat!!! Vie zabludeni dushitsi, da ne mislite, che sa tam za da rabotia za nasheto blago! Ami... zahapesh li vednazh kokala, niama puskane, shtoto rabotata e mnogo sladka. Sini, zeleni, cherveni... vse taia! Vsichki sa tam zaradi sobstvenite si interesi.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ахмед Доган е нищо, направо образцов гражданин пред архи-крадеца Иван Костов! Костов колкото е откраднал и разхвърлил - никой не може да го над-краде!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-големият престъпник в цяла България. Точно затова никой не смее гък да му каже, камо ли да го разследват. Ако не е Иван Костов, ще си краде безнаказано докато е жив и все по-нагъл ще става...
14
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Доган мисли за България!? Мда, как да я краде.
13
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Ако престъпно е добил имотите, да го разследват и отнемат в полза на държавата. Стига с обидни квлификации.Вижте САЩ е многонационална държава и колкото и черно да еминалото свързано с расизъм и тн.,днес мисля че са пример за етнически мир. Там живеят над 70 националности от всички раси,вероизповедания и политически възгледи.Ще кажете Турлю-гювеч??, да но все пак са намерили формулата да живеят в някакво компромисно разбирателство.