94 милиона лева за подслушване никак, ама никак не били много

Мисълта е на бившият ни вътрешен министър Румен Петков
11 сеп 2008 14:55,
20
94 милиона лева за подслушване никак, ама никак не били много
Снимка: БГНЕС

"Сумата от 94 милиона лева за СРС не е грандиозна", каза бившият вътрешен министър и депутат от левицата Румен Петков.

Така той коментира оповестената от председателя на вътрешната комисия Минчо Спасов сума, която била използвана за подслушване.

Според Петков парите влизали във фонд работна заплата и "по никакъв начин не биха могли да бъдат прикачени към подслушване или подобен род действия", категоричен бе той.

По думите му в сумата влизат и покупката на техника, консумативи, ремонт на сгради и съоръжения.

"По мое предположение около 60% от средствата нямат нищо общо с подслушването", каза Петков.

Бившият МВР-шеф Румен беше категоричен, че няма разлика в броя на подслушванията през последните десет години и не може да се твърди, че е имало повсеместно подслушване. 

"Ако бяха спирани СРС-та днес щеше да се твърди, че бившият вътрешен министър е спирал използването им, с което e подкрепял организираната престъпност", заяви Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Гаро Още има мислещи хора
18
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 15 години
Ей, Днес.бг, още дълго ще си останете на дъното по рейтинг с тия жалки опити да направите от мухата слон. Защо не пуснете разбивка на разходите, а отново карате по стара схема "Човек ухапа куче!". Колко пари са били за заплати, а? Тия хора от глад ли да умират? Докато има "журналисти" като вас, корупцията ще се шири. Без нормални доходи във вътрешните работи единствено сивата икономика просперира.Вие независима медия ли сте? До кога ще се прецаквате един друг за по 50 лева?
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха-ха-ха-ха...Ей, пич, адски просто парче си да знаеш. Ми то като всички от Герб, Атака и ДСБ са по затворите, а ти явно не искаш да имаш нищо общо с тези хора и си от БСП, то кажи ми, драги ДРУГАРЮ, ти чий го дървиш по затвори и арести..*** и тъпия комунист си , честно...:)))
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как ще са много бе, това са заплати. Заплати без фишове и подписи, ха-ха
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам житейския ти опит,но това са пълни глупости.Човекът казва че влизат и заплати,и това може лесно да се сметне за колко човека са.Ами те не са само тези които слухтят по жицата или в интернет.Това са и тези,които работят на съседно до вашето бюро,на съседната маса в заведението,комшията и т.н.Така че сумата излиза и хич не е много наистина.
14
0
 
0
 
! Отговори
poss преди 15 години
Обичам да чета новините в интернет и коментарите за тях.Странното е, че вероятно коментарите се пишат от дечица, които хал хабер си нямат от комунисти, демократи или пак от организация на дейност. Всички плюят по някого и пишат абсолютни глупости. Румен Петков е прав.тези пари са малко, защото са за организация. Говорите за затвори.... А бил ли е някой от Вас в арест или в затвора?!Преди да говорите каквото и да било, помислете.Всеки може да попадне в неприятна ситуация. Престъпниците са Герб, Атака и ДСБ...Поне в тези партии са много хора, с които съм се запознал в арести и по затвори....
13
0
 
0
 
! Отговори
jimmy преди 15 години
bate rumba kade trugnal da dava akul i da govori gluposti neka ostavi misleneto na umnite i da otide v pleven da si prepikava FONTANITE
12
0
 
0
 
! Отговори
В.Н преди 15 години
Това е годишната вноска която се плаща на мобилните оператори.Иначе никой койти се страхува да не бъде подслушван не би си позволил лукса да говори в нселено място. тези разговори стават в горички , далеч от всякаква техника ..дори запалки. Питайте Петков защо му викат запалката.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I kakyv e rezultatyt ot tova podslu6vane???Kolko hora sa v zatvora?Na kakva syma e izzetoto imu6testvo pridobito po prestypen na4in ???
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
виж коментара на #1 защо
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЗИ МАФИОТ ОЩЕ ЛИ Е В ПАРЛАМЕНТА? ЗАЩО НЕ Е ОСЪДЕН И ТИКНАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ?
8
0
 
0
 
! Отговори
демократ преди 15 години
Ние не разбираме. Не че трябва да има подслушване в една демократична страна. Това е демократично подслушване.
7
0
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 15 години
Е как ще са много, бе хора...... Че то като сторнираш 9/10 от тях за "представителни разходи" - направо са си малко.... :)))
6
0
 
0
 
! Отговори
обикновен поданик преди 15 години
Че как ще е много,то и на чужд гръб 100 тояги са малко.
5
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Като се замисля не са много. Мисля, че рано или късно хора, които са пострадали от слушалките им ще инвестират и по-голяма сума. Лошото е, че освен порнографии и простотии няма да могат да чуят нищо друго от тях, може обаче наистина да се разбере от къде тръгва престъпността. За съжаление много хора изгубиха буквално милиарди от високи технологии покрай тези цървуланковци и това много трудно се компенсира, сега ще им се наложи да се конкурират и отново да надминат себе си, за да реализират печалба и то ако не ги изпреварят пак "хитрите" ***. /Помня как 2005г. от работата на един сървър зависеха политическите договорки, които продължиха повече от месец - тръгнеше ли сървърът, оптимизъм озаряваше комунистите, забиеше ли сървъра, работата с идването им на власт се разсъхваше/ За това се използват слушалките. Скандалът не беше малък, въпреки че не стана популярен, в него се включиха и Майкрософт и HP, които започнаха да си подхвърлят топката като едно време Netscape и Microsoft браузъра. Синхронизацията на бази от данни, която се тестваше на онзи сървър, сега се прилага във всички регистри на държавата, които къде вървят, къде не - естествено авторът като свърши работата беше изгонен, а фирмичката западна.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на петков му е лесно сега, никой за нищо не го гони.... добре се е укопал ми се струва.......
3
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
ZA DA BADE PRESTAPNOSTTA ZASILINA I PODSIGURENA, trqbvat SREDSTVA. Prav e Choveka ... ;-)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
подслушването трябва да се забрани. Пьрво защото няма никакьв ефект, второ, това са много пари, които могат да се използват за нещо нужно на обществото.,и трето, нарушават се правата на човека и тьй наречената прайвьси. не мога да си говоря с гаджето за секс, всьщото време да знам че ме подслушват. това е АБСУРД.A, e сугурно, че половината от сметките са отишли по джобовете на МВР И ДС.вьобще не сьм сьгласен.
1
0
 
0
 
! Отговори
Гаро преди 15 години
94 милиона лева наистина не са много ...АКО са помогнали за разкриването на престъпления и са послужили за борба с организирана престъпност...тоест са се възвърнали на обществото, Но аз си мисля че тези средства са инвестирани за да са в помощ на управляващите (Румен Петков) и така наречената организирана престъпност с която той поддържа доста приятелски взаимоотношения съдейки по причините за отстраняването МУ ! Замислете се каква власт имат хората които разполагат с получената информация от тези подслушвателни средства... и защо Петков излезе сух от водата преди време, може би защото държи доста ценна информация за когото трябва ... така че инвестицията си е струвала. Това са лични разсадения не твърда на всяка цена че са истина! Успех.