Dirty ДАНСинг*

Служители на агенцията искали разпечатки от телефони на депутати, Татяна Дончева първа изпищя
25 сеп 2008 12:50,
32
Dirty ДАНСинг*
Дончева не хареса танците на ДАНС. Снимка: БГНЕС

„Служители от ДАНС са искали разпечатки за телефонни разговори на определени депутати“, обяви в парламента заместник-председателят на вътрешната комисия Татяна Дончева.

Това е било установено при вчерашното посещение на ръководството на комисията в МВР.

По думите й са искани разпечатки за нейния собствен телефон, както и за разговорите на председателя на комисията Минчо Спасов.

Дончева не спомена други имена, но добави, че са проверени малко телефони и процентът на успеваемост се оказал изненадващо висок.

Тя обясни, че в случая е използвана празнота в закона, която дава възможност да се събират разпечатки от телефонни разговори без ясен регламент.

"Кой може да иска такива и в каква връзка? Събирането на разпечатки не може да става от всякакви служители", заяви Дончева, която е юрист по образование.

Тя обясни, че за да се започне производство, трябва да има повод и основание.

„Ако има повод и основание, аз не се обиждам“, заяви тя.

Според нея тази дейност, както и други дейности, свързани с нея в ДАНС и МВР, трябва да бъдат проверени и тази проверка трябва да започне в следващите дни.

Дончева обяви и че вътрешната комисия ще посети ДАНС, за да се запознае отблизо с данните.

Ще отидем при Петко Сертов (председател на агенцията - бел. ред.) и ще видим какво има в ДАНС, каза Дончева. 

"Ако някой някъде си е въобразил, че цари междуцарствие, че в ситуацията, при която благодарение на действията на Румен Петков сериозно е ограничена възможността за явен и пълноценен контрол, в мътна вода ще лови риба - опасявам се, че това няма да стане", каза Дончева.   

Заместник-председателят на вътрешната комисия Борислав Българинов (БНС) съобщи, че има подозрения, че голяма част от народните представители са подслушвани.

Той съобщи, че от комисията са поискали данни и до няколко дни се очаква справка от МВР.
   
Според него ще бъде добър пример, ако проверката дали се подслушват депутати започне от ръководството именно на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Българинов посочи също, че при разговори вчера в МВР парламентарната комисия се е натъкнала на лоши практики - да се искат и използват СРС от оперативен интерес към определени лица.   

Атанас Атанасов от ДСБ поиска още днес да бъде свикано извънредно заседание на вътрешната комисия.

„Основанията са две, като първото е, че в множество публикации в медиите ДАНС е била забъркана в случая с побоя над Огнян Стефанов“, заяви той.

„На второ място, при посещението на ръководството на вътрешната комисия в МВР е достигнато до информация, че спрямо действащи народни представители са били прилагани СРС-та. За всичко това Петко Сертов е длъжен да даде обяснение пред парламента“, заяви Атанасов.

*Мръсни танци, англ. ез.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
istina преди 15 години
Според мен абсолютно всички депутати и власт имащи трябва да се подслушват.Така ще излезе истината наяве и след като им се отправят конкретни обвинения може и да спрат да крадат и продават България. Може тогава вече да се оправим наистина а докато няма независима организация която да държи властта изкъсо всичко е фарс. Неможе властта да диктува на тази организация кого да подслушва и кой не би.
30
0
 
0
 
! Отговори
port 110 преди 15 години
какво лошо е казал човека?какво ти бърка в тая истина?
29
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
АБЕ ДА НЕ БИ ДА ИМА СРС НА ТАНЦУВАЩАТА ТАНЕЧКА С ОБРАТНИЯ МИНЧА СПАСОВ!КАКВА ОБИДА ЗА ЧЕРВЕНАТА ГЪДУЛКА!А МОЖЕ И МЕКАТА КИТКА МИНЧА В РИМСКИ ДОСПЕХИ СЪС СЛУШАЛКИ НА КРАРУНАТА ВМЕСТО ШЛЕМ ДА СЛУША СРС-та НА "ЗАБЛУДЕНИ" СРОДНИ ДУШИ ЛУТАЩИ СЕ В НЕЖНИТЕ ДЕБРИ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯТ БАРДАК!
28
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 15 години
@22, нуждаеш се от спешна психиатрична помощ.За психотерапевтична вече ти е късно, уви! :))))))) "Боже,колко мъка има по тоя свят"!
27
0
 
0
 
! Отговори
репортер преди 15 години
другарко Дончева,да знаеш(а ти знаеш),че твоите другари от твоята проклета партиика те подслушват.Че нали ти и другарите сте на власт и правителството си е вашо и твойте другари управляват - па що да не ви и подслушват?! Може да кръшнете на някъде,пък и да се пребоядисате - а тогава к'во? Съвсем ще ви намалее партииката...Я си кютай и не бесней,те са си твои другарчета и нека си те подслушват,а ти да си послушна,че може да те опуцат или с чукове да те наритат:))))
26
0
 
0
 
! Отговори
MI6 преди 15 години
В момента на пазара има енкодери и съответно декодери за GSM телефони. Мисля да пусна на пазара нова осъвършенствана верся със 1024 Битова криптация. ( Скоро в Бг няма начин да я разбият, даже и с Blue gene който си вжемаха на скоро). Ще подслушват дядовия! Не знам за какви пари ще се харчи това в бг??? Но мисля че за $500 си заслужава паричките.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
22 тъй е "ние си ги избрахме"
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
другарите от данс да вземат да влязат в изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е тая кака Дончева извади специален закон, за да спаси от затвора един трафикант на - Ванко 1 ?Разбирате ли хора - тя издейства закон за да освободи престъпник от затвора, бандит и търговец на хора с влязла в сила присъда, вече вкаран в затвора - тя изкара закон, за да го извади от там? Тая крава срам няма ли, как я търпят нейните близки бе?
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДАНС е съвременното Гестапо или дори както е било в нацистка Германия - SS. ДАНС е над всичко, над закона, над правилата, над правителството. Те са безнаказани и привилигировани, за тях няма ограничения. ДАНС е инструмент за терор над гражданите и за тотален контрол на държавата от страна на мафията!
21
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ЕХ И ТИ 18-ти!В БЪЛГАРИЯ И ДРУГАДЕ МЕДИЙНИТЕ МАНИПУЛАТОРИ ИЗЖИВЯВАЩИТЕ СЕ КАТО ЧЕТВЪРТА ВЛАСТ/ВСЪШНОСТ СА СЛУГИ НА СВЕТОВНАТА ЦОИНИСТКО-МАСОНСКА КЛОАКА/ СЕ "РАДВАТ" РАСТЯЩИЯТ УСПЕХ НА СРС-то BIG BROTHER!ЕИ.18 АЙДЕ МАЛКО ОПЕРАТИВНО ПО РАЗДВИЖЕНО!АБЕ ДО СЕГА НИТО МЕКАТА КИТКА МИНЧА СПАСОВА НИТО ПОЛУДЕВСТВЕНАТА ЧЕРВЕНА ГАДУЛКА ДОНЧЕВА СА НИ ДАЛИ ЗА ПРИМЕР НЕЩО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЗАДОКЕАНСКИ БИГ БРАДЪР ЗА СРС-та!АБЕ ВЯРНО ЛИ,ЧЕ ЕДИН ОТ ДАНС ГЛЕДАЛ СРС С ДОНЧЕВА ГОЛА СЦИГУЛКА В РЪКА ДА СВИРИ ИНТЕРНАЦИЛНАЛЪТ?ОТ ТОГАВА МРЪДНАЛО МОМЧЕТО И НЕ МОГЛО ДА СЕ ОПРАВИ!НЯМАЛО КОЙ ДА ГО ПРЕДУПРЕДИ,ЧЕ ТОВА Е ОПАСНО!1
20
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
jojo преди 15 години
Don4eva kakvo si misli, 4e nedosegaema. Agenciqta trqbwa da e nezavisima i da ne e pod kontrola na deputatite. SAmo taka 6te moje da im di6a vav vrata neprekasnato.
18
0
 
0
 
! Отговори
ОПЕРАТИВНО СКУЧЕН преди 15 години
За Вас не знам, но аз самият съм бил подлаган на подобно унижение и само, който го е изпитал може да разбере за какво нечистоплътно деяние става дума. Представете си, че някой, когото дори не познавате, започне да се бърка в най-интимната част на душата Ви, записва разговорите с любимите ти хора - родители, приятели, децата Ви. След подобно посегателство,човек макар и жертва се чувства страшно умърсен.Друг е въпроса, че става дума за нерегламентирани действия от страна на репресивния апарат на държавата, който не е ясно чии интереси обслужва и защитава - лични, партийни или мафиотски. По този начин се насажда полицейщината, която добре помним от преди двадесетина години. Демокрацията, към която се стремяхме толкова години, все повече се отдалечава.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е тя па от какво се притеснява ? нека да подслушват и моите разговори : "къде си, бе ? - Тука..... Аааа, бира, карти, мач, Формула 1 ? Винаги :)"
16
0
 
0
 
! Отговори
уши преди 15 години
Татяно мори, ами те тез от вашти мъ, те въ слушат шо си хуртувати по жиесемити...да ни стъпитити накриву и да ни съ изтървети нещу....
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дончева да не би да си имаш любовник ?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не виждам от какво се притесняват, аз лично нямам нищо против да ми проверяват сметката, ако искат и разговорите ми да записват, стига да не ги публикуват някъде. Интересно депутатите от какво се притесняват - че някой ще им разбере кирливите ризи - ами да живеят така че да няма от какво да се притесняват
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На мен всеки месец някой ми краде сметката за телефон от пощенската кутия, а там има и списък на разговорите.
12
0
 
0
 
! Отговори
xph преди 15 години
Да не би да се притеснявате за нещо г-жа. Дончева :) Жалко нямя да види тези коментари и да отговори, глас в пустинята :)