1000 лв. пенсия за депутатите

Бившите депутати изнемогвали, имало и такива, записани в бюрата по труда
27 ное 2008 07:03,
137
1000 лв. пенсия за депутатите
Благословената ръка. Снимка: БГНЕС

Депутат, чийто пълен мандат е изтекъл, не е избран и в следващото Народно събрание и е навършил 55 години, да се пенсионира независимо от размера на осигурителния стаж, както и да получава пенсия в размер на 70% от възнаграждението на народен представител.

В момента месечната заплата на един депутат е равна на 3 заплати на заетите в обществения сектор за предходните 3 месеца по данни на НСИ, т.е. над 1500 лв.

Такива промени в Кодекса за социалното осигуряване внасят група депутати начело с Ваньо Хърков от "Атака". Подкрепили са го и депутати от опозицията, независими и няколко от левицата.

"Имам колега, който казва, че бил в парламента, а сега не могат да го назначат нито като санитар, нито като медицинска сестра. Изнемогват. Има и депутати, записани в Бюрото по труда", обясни мотивите си Хърков.

Идеята на вносителите е средствата за осигуряването на пенсиите на депутатите да не идват от общата осигурителна система, а от бюджета на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изпитвам гняв и страх.Гневен съм за това,че има депутати които не са свършили работа и за 2 лв.Страхът ми е за това,че децата и внуците ми ще живеът в още по-жесток свят.
15
0
 
0
 
! Отговори
hadgiqta преди 15 години
'дневник' и 'капитал' кога най-после ще кажат как и защо фалира завода за стъкло и порцелан в Разград ? Имало ли е извършено финансово престъпление ? Кога ще чуем и как точно бе приватизиран винпром 'Дамяница' през 1998 ? Имало ли е и тук извършено престъпление ? Има ли нещо общо между двете събития ?
14
0
 
0
 
! Отговори
Neo преди 15 години
Ами хайде да им сложим една касичка пред парламента и да им събираме пари, че милите немогат да издеянат иначеееее.А за некъдарността то е ясно няма какво да коментираме
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пенсионерите още днес да са пред парламента и да ги мерят с развалени яица дтези депутатченца дето предлагат тази гавра с всички които дълги години се трудят за една унизителна пенсия от 200 лева. ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕЗАБАВНО ОЩЕ ТАЗИ СУТРИН ПРЕД ПАРЛАМЕНТА САМО ТАКА МОЖЕМ ДА СПРЕМЕ ТЕЗИ БЕЗУМЦИ ИНАЧЕ КОТО НИЩО ЩЕ СИ ГО ГЛАСУВАТ ВЗЕМАМ ЯЦАТА И ЩЕ СЪМ ТАМ СЛЕ ЧАС
12
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски преди 15 години
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН . ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО. Те са наши представители . Ние трябва да определяме и възнаграждението и пенсията им .
11
0
 
0
 
! Отговори
mekia преди 15 години
да *** в дебелите депутатски ***! има хора които месечния им доход е 5 пъти по-малко от това което искате!!!!Пенсия да има само срещу свършена работа мамммицата Ви
10
0
 
0
 
! Отговори
Batko преди 15 години
Аман от хрантутници ! Не стига, че не ходят в парламента, вземат *** решения, возят се в нови и скъпи коли !! За 4 години ходене по приеми/ не, че е лесно да огрееш всяка кьорсофра/ после ще ти плащат доживотно диш-хакъ!! И това ще си го приемат, като стой та гледай !!! Ееееееее, тогава пенсионерите ще ги одерат живи!!! Има хора с по 40 години стаж, дето не могат да се пенсионират или по Масларските формули вземат пенсии, колкото за лекарста, а тези мухльовци и тунеядци ще си осигурят живота, без значение дали са работили нещо или не!! Омерзен съм до костен мозък !! Явно ще пада лобут !!
9
0
 
0
 
! Отговори
........... преди 15 години
"Имам колега, който казва, че бил в парламента, а сега не могат да го назначат нито като санитар, нито като медицинска сестра. Изнемогват." Представяте ли си какви некадърници ни оправлявават, след като не може да си намерят работа като санитари. И защо техните пенсии да са 1000 лв, а на останалите пенсионери да са в пъти по-малко. Те не изнемогват ли ?Просто нямам думи.....
8
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Е защо падна Тодор Живков?Тези *** никога не са били в парламента заради народа си и страната си.Това са жалки *** и ***.Искат привилегии доживот а какво са дали всеки иска ама от къде.Волен е същия *** като тях въпроса беше да стане депутат.Гнус ме е от тези по.мияри.Всичките депутати министри прокурори и съдии на стадиона и разстрел гадни ***.Няма да плащам данъци да хрантутя дерибеи.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
HAIDE DA STAVAME DEPUTATI!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Наглост Че какво като са записани в бюрата по труда те бурата точно за това са направени. Нали рипахме по площадите и искахме да линчуваме комунистите заради привелегиите. Това не е ли нагла привилегия Безсрамници.
5
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 15 години
Вероятно не е лесно на бившите депутати да оцеляват, но аз лично не виждам причина да не ги вземат за санитари. Боже как оцеляват хората, които не са търкали депутатските банки! Такава държава са си организирали - да се справят ....Аз съм против подобни "екстри" за бивши избранници на народа..Безобразие..
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Волене, Волене, с такива като Хърков лошо ти се пише. Разкарай го тоя, той е антиатакист. Не го включвай в никакви списъци на следващите избори. Хората очакват защита от вас, а вие тръгнахте срещу интересите на електората си. Жалко, много жалко...
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
След като ние сме ги избрали, ние трябва да им определяме пенсията, която заслужават!
2
0
 
1
 
! Отговори
Gio преди 15 години
...ами така ще е - като си мълчим като сливи, така и трябша да е...
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Ей, не се наядоха и накрадоха, ами искат и вечно да дерибействат! За това ли сме ги избрали, да се чудят какви коли да си купуват, какви заплати да си гласуват, ами сега и златни пенсии да си гласуват! ***! ГОСПОД ДА ВИ Е НА ПОМОЩ! Няма да ви се размине, НЕ МОЖЕ ЕДНИ ДА СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ С ПАРИТЕ СИ, а други да умират от глад и болести! ЗАСПАМЕТЕ СЕ, И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИМА БОГ! Ако вярваш в него, първо дай на другия - нуждаещият се, а после ако остане за тебе! С КАКВИТО ОЧИ ГЛЕДАТЕ ХОРАТА, С ТАКИВА ЩЕ ВИ ПОГЛЕДНЕ И БОГ! Вече сте прокълнати!