НДСВ си настоява: Два вота в един ден

Царските депутати ще инициират подписка за промяна на конституцията
12 яну 2009 14:31, Красимир Ангелов
23
НДСВ си настоява: Два вота в един ден
Снимка: БГНЕС

НДСВ настоява изборите за Народно събрание и европарламент да бъдат насрочени едновременно, и то на 7 юни, съобщи зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

През седмицата царските депутати ще инициират подписка за вкарване на законопроекта за промяна на конституцията.

Това е един от основните приоритети на жълтите, които отново напомниха, че искат нов закон за отбраната и въоръжените сили и законопроект за борба срещу корупцията.

Въпреки това НДСВ едва ли ще получат подкрепата от останалите 2 партии от управляващата коалиция, след като по-рано председателят на Народното събрание Георги Пирински се обяви категорично срещу събирането на изборите в един ден.

“Аргументът, който прозвуча по-настойчиво, е спестяване на бюджетни средства. Но изборите за Европейски парламент имат своя проблематика. Те имат един свой механизъм, условия за провеждане. Изборите за национален парламент са свързани с други цели и въпроси”, бе категоричен председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
s преди 15 години
Всичко е един театър , зада остане във власта НДСВ .НДСВ предлага нещо на което другите две партий небиха се съгласили , по този начин да покажат на народа че неса като тях корумпирани и че вършат някаква работа.Големи актиори са всичките ама като управляващи са гола вода .ПО хубаво да вземат да се занимават с филмовия бизнес.
1
1
 
2
 
! Отговори
кики преди 15 години
Абе тия политици ни взеха на мезе,разногледи станахме,едни искат,други неискат,абе тия си играят на дай ми бабо -огънче-мизерници само как се гаврят с народа си,а после искат и да им вярват и даже да им гласуваш довереие,да има да чакат...