Миков почва чистка в МВР

До 10-15 дни ще стане ясно колко ще са уволнените, зарече се вътрешният министър, но се похвали – хванали пияни полицаи
11 фев 2009 17:00,
89
Миков почва чистка в МВР
Снимка: Булфото

"До 10-15 дни ще стане ясно колко ще бъдат уволнените в МВР. Към момента няма да се ангажирам с процент“, обяви министърът на вътрешните работи.

Миков първо направи първата копка на строежа на нова сграда на Второ РПУ и след това уточни, че приоритетни за съкращаване са дублиращите звена, но в никакъв случай не бива да се посяга на оперативния капацитет и охраната.

Обясни още, че увеличението на заплати в сектора е възможно само чрез съкращения на звена и хора, но в никакъв случай не е възможно 50% увеличение на заплатите

На въпрос за предстоящите полицейски протести, планирани за средата на март, Миков коментира: "Ако има политик, който го е страх от протести, то той не е за политик“.

МВР шефът успокой шофьорите, че няма опасност от липсата на радари и опроверга информацията, че работата на КАТ ще бъде възпрепятствана

„Превишилите скоростта шофьори не бива да се залъгват с това – недостиг на радари няма“, допълни той.

Миков съобщи още, че тази сутрин е разпределил "2-3 дисциплиарни проверки“, като става дума за употреба на алкохол и неправомерно използване на информация от страна на униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
" МВР шефът УСПОКОЙ шофьорите..." Срамота е в 21 век да има хора,които да не знаят кога дадена дума се пише с"и" и кога с "й",особено за дописниците на сайта !!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
" МВР шефът УСПОКОЙ шофьорите..." Срамота е в 21 век да има хора,които да не знаят кога дадена дума се пише с"и" и кога с "й",особено за дописниците на сайта !!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Тия са крадливи ще ти обере WCто и за това не стават.....
25
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
В системата на МВР има доста служби ,които нямат никакво отношение към борбата с престъпността.Първо задължително трябва да се отдели пожарната.Никъде пожарната в света не е към МВР.това са около 9000 човека.После могат да се махнат много от несвойствените функции като СОД,охрана на бази,складове,посолства и тем подобни.Адмиинстрацията също е прекалено раздута.Да не говорим пък че по дирекциите или министерствата има хора на длъжности,които не са виждали жив престъпник.Реално от 57000 души могат да се съкратят поне 20 хиляди щата,които нямат никакво отношение към борбата с престъпността.естествено пожарната трябва да се отдели в отделна структура.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Полицията толкова се е срастнала с мутрите,че вече са едно цяло.Вчера даваха по телевизията как във Варна висшо ченге иска 15 лева рушвет на всяка в града от нейните сводници,с цел да не ги закачат.А шефа на МВР в София движел крадените коли и дрогата в града.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХАХАХАХТИ МНОГО НЕ СЕ ПРАВИ НА ВАЖЕН,ЧЕ ПО ЗАКОНА НА МЪРФИ МОЖЕ ТИ ДА МИЕШ ***
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Похвално Михов, но ще е добре и Б да кажете,от къкъв зор едно рпу,което по принцип отговаря на цех във фирма да има началник и 2 заместници ,редно е по бюра да останат само машинописките и дознателите ,когато не са на огледи
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе то не е хич за хвалба-мразят си подчинените!
20
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Най-после тоя *** да напраи нещо читаво. Наместо да им вдигат заплатите с 50%, да съкратят 50%! И трябва да ги разгонят тая распасала се полицейска посмина. Ем бият хората със злоба, хем са адски некултурни и като видят насочен към тях фотоапарат подивяват... Защо ли... Защото повечето бъркат в кацата с меда. Доскоро имах съчуствие към тях. Вече не ми пука, за мен те са престъпници като всички останали. Просто имат униформа.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nnnn
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе Миков, така ли отговаряте на Европа. От 4 години ви се говори, че Българя има проблем с организираната престъпност и корупцията. Това най-вероятно означава,че трябва да има силна и мотивирана полиция, работеща за хората. Вие с Дончева обаче решихте да има смачкана полиция. И противопоставяте хората, които се питат защо няма полиция да ни защити. Защо? Защо? Полицаите ли са виновни или онези, които направиха всичко възможно да пенсионират или изгонят кадърните служители? Или хората са виновни? Май нито едните, нито другите. България имала проблем с организираната престъпност?! Ами защо закриха службата за борба с тази престъпност, а малкото и остатъци са гонени нечовешки? Обяснете на хората защо няма полиция! Стига са обвинявали полицаите, а вие си страните отстрани и философствате. Обяснете защо унищожихте сигурността на страната!
17
0
 
0
 
! Отговори
KAKA преди 15 години
не е истина,пияни полицаи.Правитествата досега винаги са били покровителствали МАФИЯТА !първа копка по случай борбата с корупциятаНе на наркотиците..Защо никой политик не иска да се ангажира да се приведат съотношенията на трудовите възнаграждения съобразно ценза ..образованието..полицай/ учител...доктор...адвокат...чистач..министър!След като г-н министърът освободи всички пияни, корумпирани и т.н. полицейски служители, до какъв числен състав ще се сведе родната полиция..... DOKATO MOZE DA IMA PLASHTA STINKIкрай на сводничествотоНе може един начинаещ полицай да получава повече от един висшист!Диференцирано заплащане и съотношение на заплатите както е на Запад
16
0
 
0
 
! Отговори
mikow otiwaisi преди 15 години
imali sta4ka i mikow po4wa da ywolnqwa,mikow otiwai si be zasto ne razbiras
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АМИ ДАЙ ТОГАВА ДА ТИ ЗАТВОРЯ ЗАВЕДЕНИЙЦЕТО, ЧЕ ДА СЕ НАРЕДИШ НА ОПАШКАТА И ТИ....АМА ГЛЕДАЙ ДА НЕ СИ ПРЕД МЕН ЧЕ.......*** ЖАЛНА!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АЙДЕ НА ОПАШКАТА ЗА БЕЗРАБОТНИ.ТАМЪН СЕ ЧУДЕХ ДАЛИ ДА СИ НАЕМА ЧИСТАЧ НА *** ЗА РЕСТОРАНТЧЕТО МИ,А СЕГА ЩЕ СИ ВЗЕМА ЧЕНГЕНЦЕ.
13
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Похвално г-н Миков.....
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ква стана тя ,искаха големи заплати , а сега май ще получат един голям щут,дали им ат още в манерките студена вода
11
0
 
0
 
! Отговори
f преди 15 години
Добре де. Това за пияните полицаи в Скопие вчера го писаха. Миков и за провирки в друго ли РПУ говори?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
След като г-н министърът освободи всички пияни, корумпирани и т.н. полицейски служители, до какъв числен състав ще се сведе родната полиция.....
9
0
 
0
 
! Отговори
LongMan преди 15 години
Докога ще ви чета неграмотните статии, пълни с правописни грешки ?!? ...цитат: "...МВР шефът успокой шофьорите...". Аман от малоумия !