Отчетът "Станишев": България все върви напред

Ние сме правителство на възможното, отсече премиерът
10 юни 2009 14:00, Красимир Ангелов
199
Отчетът "Станишев": България все върви напред
Снимка: БГНЕС

“Винаги сме били правителството на възможното за България, правителство, което движи страната напред”, обяви премиерът Сергей Станишев.

Днес той даде отчет за свършеното от правителството през изтичащия 4-годишен мандат.

Министър-председателят констатира, че ръководеният от него кабинет е свършил много повече, отколкото е било планирано преди 4 години.

“България е променена, страната ни върви напред”, обобщи Станишев и наблегна, че свършеното през този мандат е постигнато на база на усилията на всички български граждани.

Той даде “безплатен съвет на опозицията” - да не “очерня всичко постигнато през този мандат”.

“Това правителство не се разпадна въпреки многото политически атаки, защото бяхме и сме водени от чувството за политическа отговорност”, подчерта Станишев.

По думите му благодарение на политиката на правителството вече 9-и месец българските граждани не са усетили остро кризата в ежедневието си.

“Въпреки мрачните прогнози, българските граждани са много по-добре защитени в много отношения от тези в редица други страни, посочи Станишев и даде оценка, че антикризисният щаб “действа и работи”.

България е променена, страната ни върви напред

Премиерът определи исканията на Бойко Борисов и Иван Костов за смяната на управителя на БНБ Иван Искров като “политически реваншизъм”.

“Айде, г-н Борисов не разбира от икономика, но г-н Костов е бил финансов министър и знае какво означават подобни закани и слухове за стабилността на банковата система“.

Вицепремиерът Ивайло Калфин също даде висока оценка на работата на кабинета.

"4 години по-късно България е много по-добра, със 70% ръст на БВП", обобщи външният министър.

Калфин подчерта, че кризата няма как да заобиколи страната ни, но България е влязла в нея като една от последните държави и е с един от най-ниските проценти рецесия  за първото тримесечие по данни на Евростат  – минус 3.5 %.

"Българското правителство положи максимални усилия да остави на следващия кабинет база, от която да се започне. Нека звучим сериозно и отговорно пред Европа”, призова и вицепремиерът Миглена Плугчиева.

Накрая на отчета Сергей Станишев шеговито констатира, че неговото правителство е издало и най-много книги от всички досега.

 "Успяхме да издадем три книги – на г-н Даниел Вълчев "Да обичаш на инат”, на г-н Николай Василев  – "Енергия” и се радвам, че всъщност аз зададох повод в правителството с моята книга "Защото сме социалисти”, завърши министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
народа преди 15 години
ПРЕДЛАГАМЕ АКО И НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ГЛАСУВАТ 38 % ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ, ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СЪСТОИ ОТ 38 % ОТ 240 НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ, Т.Е. 91 КАТИЛА.ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НИ ИЗЯДАТ С ПАРЦАЛИТЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ПОВЕЧЕ.
117
0
 
0
 
! Отговори
Последно синьо лято преди 15 години
Ще даре господ баба. Върви запали една свещичка и ИСКАЙ, ИСКАЙ колкото можеш.
116
0
 
0
 
! Отговори
Последно синьо лято преди 15 години
Ще ти кажа въпреки че те виждам че си платен.Преди 10 ноември 90% от службите работят в интерес на държавата и гражданите и. 10% против интересите на гражданите и. ези 10% са именно онези които наричаме доносници.Всяка една държава има нужда от тайни служби за да и защитават интереса. Ние нашите ги разбихме тотално с тези досиета и.т.н. Не казвам че доносниците не трябваше да станат ясни, но не по този начин. Както се казва покрай сухото изгоря и мокрото.
115
0
 
0
 
! Отговори
до баба преди 15 години
Чок пара бе бабо! Цели 11 лв. на ден! Че това си е чиста буржоазия бе! Я бързо влизай в нета да си намериш някоя хубава дестинация с круйзер! Няма само европейските баби да ходят на екскурзии лятото, я! И да си купиш един хубав фотоапарат, ей! /с пенсията за три месеца/, че да ни показваш снимки после от слънчевите острови :)
114
0
 
0
 
! Отговори
Observer преди 15 години
Отчетът "Станишев": България все върви напред...с ***.
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
МОЖЕ ДА ГОВОРИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ И ДА СЕ ЯДОСВАМЕ, НО ОРДИТЕ ИЗКУФЕЛИ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ ЩЕ СИ ГЛАСУВАТ ЗА ПАРТИЯТА МАЙКА БЕЗ ДА ИМ МИНАВА ПРЕЗ УМА ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПРОГОНЯТ ВНУЦИТЕ СИ ПО ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ! ЗАТОВА - СКРИЙ ЛИЧНАТА КАРТА НА ПЕНСИОНЕР ,ЗА КОЙТО СИ СИГУРЕН , ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ***.
112
0
 
0
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 15 години
Абе не знам но 20% събра ли на Ивро изборите ? - Събра Ами какво мучите тука като и вие и вашите приятели и роднини гласуват за други партий и си пръскат гласовете но не и за Бойко Борисов. Няма кой да ги измете тия лапачи освен Бате Бойко. РЗС - мушенници пръснаха 4 милиона за реклама и постери. НДСВ спукан балон на олигарси и псевдо юпита. АТАКА - измислена партия която си играе с народните мъки. БСП и ДПС са ясни и на малките деца...
111
0
 
0
 
! Отговори
Men do 4erv преди 15 години
Ne mi kaza tezi tvoi slubi kakvo sa vur6ili tolkova godini,4e ne razbrahme po na4ina si na jivot. Da ne bi da ni pazqt ot kradci. Ne. Vsqko dete v BG znae,4e tvoite slujbi pazqt samo vas. Pazqt vi da ni kradete i lujete!! No ne ste ve4ni. Skoro 6te pukne 4ervenata nomenklatura. 6te ostanat samo kele6ite kato stani6ev i narkotiziranite im deca, vilnee6ti po sofiiskite 4algoteki.
110
0
 
0
 
! Отговори
радикален преди 15 години
Да даде Господ след изборите тоя и всичката турско-комунистическа *** около него да бъде изритана от Парламента.Да бъдат съдени престъпниците и крадците и натикани в затворите плюс конфискация на заграбеното.Хора, гласувайте масово против нашите изедници и душмани - враговете на България БСП-ДПС-НДСВ. ЛИДЕР е тяхно отроче.Гласувайте масово против тях,не стойте в къщи, щото цели пълчища от турци, комунисти и платени *** ще излязат да гласуват за тия *** и против бъдещето на децата ни.
109
0
 
0
 
! Отговори
Men do Posl 4erv преди 15 години
NakratkoLuje6 i maje6, no...BSP+DPS (DOGAN+STANI6EV) = VE4NA NERAZDELNA LIUBOV (VE4NO IZTO4VANE NA NORMALNITE BULGARI)
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ТОЗИ Е МНОГО НАГЪЛ, ДОЛУ БСП-ДПС
107
0
 
0
 
! Отговори
Pissed OFF! FUCK OFF преди 15 години
Мамка ти комунистическа!!! Заради такива като вас, тая държава не може да излезе от кризата 25 години! Докато не изпукате от глад, от същите тея дето сте свикнали цял живот да въздигате на трона! Искам закон - над 55 годишна възраст нямат право да гласуват, освен това всички под 1965 година - също!!! Да видим резултатите какви ли ще са!!! МРИ У СОЛ!
106
0
 
0
 
! Отговори
vlado преди 15 години
Писна ми, този *** и неговата партия вече 4 год. да ни лъже!За това на 5 юли трябва да гласуваме срещу комунистите!!!
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Попитали Сергей: "Серго, кое е по-важно, лъжата, парите или България?" Той отговорил: "Не бих се ангажирал с конкретен отговор. По-скоро бих Ви опонирал: А според Вас кое е по-важно, да си беден или богат?"
104
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Sichko mi e pravilno be, pisha dosta charovno za razlika ot teb. Tarsim si zena , kvo se zaiazdash. Neska dwapa ti mi praat zabelshka. Pishi pravilno , dran dran
103
0
 
0
 
! Отговори
От баба преди 15 години
42,не си познал, ние всичките баби и дядовци скрихме личните карти на децата и внуците.Няма да се оставим вие да ни натресете ББ ИК и тем подобни ***, а на тия дето лаят, че пенсиите са 120-130 лева, да имат много здраве. Има и такива, на хора, които цял живот са мързелували. Всички мои познати имат пенсии над 350 лева. Не приказвай на изуст. Айде със здраве, ще си пишем след 5-ти Юли. И по кротко, защото знаеш какво те чака след тая дата. Ще има рев, ама ще свикнеш.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Научи се да пишеш!
101
0
 
0
 
! Отговори
pablo преди 15 години
По думите му благодарение на политиката на правителството вече 9-и месец българските граждани не са усетили остро кризата в ежедневието си...май само ти и доган не сте я усетили
100
0
 
0
 
! Отговори
Men do zainteresovan преди 15 години
Abe ti na lud li se pravi6. Bili kupili predpriqtiqta s i nikoi ne pital za parite. Abe po komunisti4esko malko li otkradnahte??? A sega pak kradete. Vie samo tova mojete, nali? A...zabravih i da govorite prostotii kato razvaleni plo4i.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Комунисти , ВЪН !!!! писна ми цял живот само лъжи и ОЧЕВАДНИ крадци като агент Гоце , като оня с летящата чиния наглеца , като крадеца ЦАРЯ , разни такива като ГАГАУЗОВ който хората от Европа ни ги посочиха с пръст че са крадци и крадът като световно... сега и Бойко ще мине .... та да видим и той какво ще направи... и накрая ще се окаже че само военен преврат може да ни оправи !!!!Всички са за затвора.... и малките деца го знаят....