Търговия с гласове в Плевенско

По случая е образувано досъдебно производство
4 юли 2009 12:19,
187
Търговия с гласове в Плевенско

На 1 юли в РУ - Пордим е получен сигнал, че в село Згалево се купуват гласове за участие в изборите за 41-во Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незабавно са започнали полицейски проверки и материалите са докладвани на прокурор.

Събрани са достатъчно доказателства, че двама местни жители – на 19 и 26 години, са взели 28 лични карти на хора от селото срещу обещание да им заплатят по 20 лева, за да гласуват за определена политическа партия.

Полицейска проверка изяснила, че мъжете са криминално проявени.

Срещу 19-годишния има заведен заявителски материал за кражба, а срещу 26-годишния са заведени 48 заявителски материала за различни престъпления.

Той има и 6 криминалистически регистрации и девет присъди от Районните съдилища в Плевен, Троян и Ловеч.

Задържан е за 24 часа със заповед на началника на полицията в Пордим.

От прокуратурата е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 167, ал.3 от НК.

По случая е образувано досъдебно производство.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 14 години
Защо не казват коя партия е купила гласовете ............. 100% ГЕРБ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво е това "криминалистическа регистрация" ?
4
0
 
0
 
! Отговори
neda преди 14 години
xorata koito sa sposobni da kupuvat glasove samo i samo da se dokopat do vlastta sa ot GERB I SK.molq vi mislete predi da glasuvate !!zaslujava li si da ni upravlqvat kriminalno proqveni?
3
0
 
0
 
! Отговори
jaklin преди 14 години
podkrepete edinstvenite ,koito ne kupuvat glasove s buletina nomer 6!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Васил Иванов Кунчев-ЛЕВСКИ !!!Да го поменем и да постъпим както би постъпил той. Да подкрепим ГЕРБ. След толкова разочарования е трудно да повярваме, че някой може да се пребори с комунизма.Но на тези избори ГЕРБ заявява твърдо, че иска да го направи .ГЕРБ е единствена от десните партии, която в този момент притежава числено надмощие. Това е нашият шанс да поправим грешката от 1991год. и да кажем своето решително НЕ на комунизма.Нека всички заедно В ИМЕТО НА ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА подкрепим
1
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Приказка за Свиленградската митница и ГЕРБПечат Е-мейлДата: 26-06-2009 20:12Читатели : 1979Тази приказка ни изпрати наш читател и я публикуваме дословно, тъй като в нея има много поучителни елементи. Тези, които се държали за ръчичка с ДПС,БСП,НДСВ, сега заедно с Гошето се кълняли във вярност на ГЕРБ за да могат да си запазят сладките постчета по митницата.Вечерта на 07.06 настроението в щаба на ГЕРБ в Свиленград никак не било весело, въпреки похарчените огромни средства за изборите - все пак в ГЕРБ били едни от най-богатите хора в града, а резултатите били близки до плачевните - около 50-60 гласа повече от БСП. Герберите се надявали на два пъти повече от гласовете на БСП, но хората в града не виждали местният ГЕРБ да е някаква алтернатива на БСП и ДПС.Преди време, когато се появил ГЕРБ много от хората в града повярвали, че идва нещо ново, някаква промяна, но много скоро истината лъснала - зад ГЕРБ стояли хора от митницата и свързани с нея служби, една от които била тази, която събирала такси от камионите преминаващи границата.Бивши и настоящи служители на митницата, на УПТР, на фирми обработващи митнически документи били лицата, които движели нещата. Всички, които преди това били целували ръцете на БСП и ДПС и благодарение на това забогатяли баснословно, сега се прехвърлили в ГЕРБ. В Свиленград хората разбрали , че отново същите хора, които били изгонени за злоупотреби от сладките си постове по границата и на които частния им бизнес просперирал докато били служители на държавата, изведнъж се оказало, че на тези хора след уволненията им от държавните служби им фалирал и бизнеса, толкова им били бизнесуменията. И сега същите хора отново се готвели да се върнат на границата .Братя Яневи, забогатяли от съмнителната си митническа агенция, в момента фалирали и оставили над 300 човека без работа, отново се надявали да се върнат в митническия бизнес.