Лъсват ли имената на бъдещите министри? Чужда медия подсказва пъзела

Румяна Желева – шеф на Външно, Николай Младенов – на отбраната?
15 юли 2009 20:53,
153
Лъсват ли имената на бъдещите министри? Чужда медия подсказва пъзела
Снимка: БГНЕС

В сряда привечер агенция Ройтерс публикува имената на евентуалните кандидати за ключовите министерства в бъдещото правителство на Бойко Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов e посочен като най-вероятният министър на правосъдието.

Според агенцията 43-годишният Анастас Василев Анастасов е напуснал поста си на председател на Районния съд в Ямбол, за да влезе в парламента.

Ройтерс споменава още следните имена като вероятни бъдещи министри: Бисер Боев – на икономиката, Румяна Желева – на външните работи и Николай Младенов – на отбраната.

Dnes.bg припомня, че Борисов вече спомена имената на Симеон Дянков за ръководител на министерството на финансите, на Цветан Цветанов - на вътрешните работи, на Йорданка Фандъкова – на министерството на образованието и на Вежди Рашидов - на министерството на културата.

На 16 юли сутринта президентът Георги Първанов ще връчи мандат за съставяне на кабинет на Бойко Борисов.

По време на консултациите със Синята коалиция, Атака и Ред, законност и справедливост стана ясно, че ГЕРБ ще състави самостоятелно правителство на малцинството и ще разчита само на парламентарна подкрепа от десните партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе,1 ли си М1 ли си,ти кога излезе.Да не би да си избягал....
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Плюете, плюете и пак плюете, но за Бойко гласуваха 1 600 000 българи !!!
10
0
 
17
 
! Отговори
Мамантос преди 14 години
Хак ви е! Заслужавате си да ви управлява тази м-у-т-р-а!Хаирлия да ви е, умници (вторите по умност в Света бели...)!
9
0
 
17
 
! Отговори
Аууу преди 14 години
Пък онова грозилище с големите зъби Румяна Желева ще ни представя пред света.Ауууу
8
0
 
17
 
! Отговори
Рапоня до номер 2 преди 14 години
Пич мерси малко ме оспокои но и разтревожи . Тоз пич дето е спец по военни науки къде е работил до сега каква кариера има ? Да не би да се е занимавал само със суха теория или както Станишев е работил над с си ?
7
0
 
17
 
! Отговори
v1 преди 14 години
ti da ne si kolejkata i ot zavoda ot onova vreme. Mai oshte si na struga a!?
6
0
 
17
 
! Отговори
Бойко Рапоня преди 14 години
Тоя пич на фотото вече почвам да го съжалявам незнам как може да се събира с толкова КУЦИ КАРИЕРИСТИ . Колкото и добри намерения да има провалът му ала Станишев но в къс срок нещо като КЛЕПОУХИЯ Ф.Димитров . Борисов от ден на ден си проличава че няма екип както и визия за управлението на страната .Събира криминалнио проявени и корумпирани хора .Николай Младенов не е ли бивш офицер с прякор ВОЖДА ? Ако някои може да светне положението около новите лаоряти да пише моля .
5
0
 
17
 
! Отговори
m2 преди 14 години
М1 ти си Аrschloch
4
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Е как, Н. Младенов е син и внук на активни борци. Те трябва да са му предали опит.
3
0
 
17
 
! Отговори
Попа преди 14 години
Не ти ли омръзна в всяка статия , която се появи само това да публикуваш или си платен агент на някой?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Николай Младенов през 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност "Международни отношения". На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон.Е, сега вече армията върза:)))след усилен цъфтеж:))
1
0
 
17
 
! Отговори
M1 преди 14 години
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Емблематичен случай на пошъл кариеризъмВ Плевен повечето хора знаят за известната юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много и.И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка.След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм