Депутатите без лятна ваканция, рече Цачева

Всяка седмица ще си има редовни пленарни заседания
28 юли 2009 14:01,
54
Депутатите без лятна ваканция, рече Цачева
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

 

Няма да има лятна почивка за депутатите през август, обяви председателят на парламента Цецка Цачева.

По думите й това се налага заради необходимостта от изработване на законодателство, свързано с работата на новото правителство.

Парламентарната шефка поясни, че вероятно не всяка седмица ще има редовни пленарни заседания, но затова пък постоянните комисии ще работят непрекъснато.

За сряда в дневния ред на парламента са предвидени две точки:

– изменения в правилника за работа на парламента, където ще бъдат променени наименованията на някои комисии;

– назначаването на председатели и членове на новосформираните постоянни комисии. 

Цецка Цачева допълни още, че се работи усилено, за да може заседанията на парламента да се предават онлайн, но не назова точна дата, тъй като IT специалистите работят по неговото стартиране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доган и Бойко показаха и доказаха, че от депутатите не зависи нищо и само изпълняват поръчки на шефовете си. Затова не само да се намали броят им, а въобще да ги няма.от 20 г. като се тръшнаха там и уж все работят и все ялова излиза.По Тошово, депутатите си работеха работата, когато трябваше да се гласува ги привикваха на сесия за един-два дни в годината и марш обратно по работните места в ТКЗС - та и паланки.
33
0
 
0
 
! Отговори
мисли!!! преди 14 години
Живи светци няма, мисли малко. Важно е да работи, да спазва законите и Герб да си свърши работата, за която хората гласуваха. Успех, а на нас малко търпение все пак.
32
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
По скоро трябваше да излезнат с изявление,че след като оглавят и променят всички комисии почват работа.
31
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
ЦЦ е ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА ББ,,,толкова ли не намери друга ,та бившата КОМУНИСТКА сложи начело на парламента !!!Гласувах за ГЕРБ и започнах вече да съжалявам... !!! Сменила е 3 партии БКП ,СДС и нак се присламчи към ГЕРБ и,,,, докопа кокала !!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Тодо преди 14 години
Доборо решение, поздравления. Дано има добър резултат.
29
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Естествено,че искам да работят.Но доколкото чета ще се създават нови комисии и ще се назначават председатели и членове.Ако правилно съм разбрал това е повода за работа без почивка.Това е навлизане във властта а не законодателна работа.Мисля,че работата ще бъде след това и задължителна вече почивка.
28
0
 
0
 
! Отговори
Livebait преди 14 години
Защото си сдухан работохолик. Сигурно и работниците си така третираш. Работата е средство с което да можеш да живееш а не е самият живот
27
0
 
0
 
! Отговори
до Мими преди 14 години
:))) аз съм чичо доктор , щом си вземеш болничен , ще трябва да ме вземеш с теб на моренце да те наглеждам
26
0
 
0
 
! Отговори
Мими преди 14 години
Ама аз съм депутатка от атака и ми се ходи на море на Свети влас като не ме пуска тая проскубана кокошка аз ще си взема болнични и в началото на август заминавам
25
0
 
0
 
! Отговори
sunny преди 14 години
СВЕТЕЦ, не мога да те разбеа, да работят ли искаш или не?! Първите 2-3 месеца сега са много важни ако искаме да доживеем пролетта. Ако трябва и аз ще помагам с каквото мога, трябва ВСИЧКИ да се впрегнем да помогнем с каквото можем, няма пак да чакаме някой да ни помага с вълшебна пръчка. И главно - да започнем да мислим по новому за НАШЕТО бъдеще.
24
0
 
0
 
! Отговори
До Ники преди 14 години
Ники , напълно подкрепям твоето мнение , че една част от българите винаги са готови да оплюят всяко едно решение , без значение дали е добро или лошо . Вече се замислям , че дори да излезне невъзможната за сега новина ,че вдигат минималната заплата на 1000 лв веднага ще се появат коментари ........ Голяма работа , какво са 1000 лева , тя в Дания е 2000 евро УУ - УУУУУУУУУУУУ
23
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 14 години
Аз честно казано не виждам защо депутатите трябва да имат "лятна ваканция", и никога не съм го разбирал.Аз ходя всеки ден на работа и се скъсвам, пък нямам лятна ваканция. Откъде накъде те да имат? Понеже ходят на "работа" 1 път в седмицата ли?Мен ако питате - трябва да се всеки ден там, и събота+неделя.
22
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Едно добро начало ... ще видим по-нататък!
21
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Дайте да не се държим като хора от предизборен щаб ,а да помислим реално.Има много,ама много работа за вършене.Няма да стане за ден два още повече има и кой да им пречи.Добрите намерения са едно ,но само с това не може.Ситуацията е много сложна за да си мислим,че ако лятото не почиват и всичко е ок.Това с вълшебните пръчици и добрия цар мина .
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде, стига сте плюли жената по отношение на външния й вид. Вие какво искате отбор манекенки ли да ни управляват? Знаем с какви умствени възможности са всички, крачещи по модните подиуми- с високо вдигнати глави и крака.
19
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 14 години
Ами ДПС-то и БСП-то като са си свикнали да почиват целият месец от сумати години? Онзи мазен толуб Делян Пеевски от лилавата партия ще вземе да се стопи от заседания.
18
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Ако Борисов не беше спечелил, сега щяхте да се радвате на мис Ирен Кръстева, която , мисля че щяхте да оцените по достойнство . За сетен път се обеждавам , че българина оплюва всичко подред, дори и добрите решения .
17
0
 
0
 
! Отговори
ЕЗА преди 14 години
Ок, приемам.Дано да е така както казваш СВЕТЕЦ
16
0
 
0
 
! Отговори
chach преди 14 години
az se zabavliavam vse edno sam na teatar
15
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Това исках да кажа,но ще се наложи да перефразирам мисълтта си.По-добре бавна ,но качествена работа отколкото да се работи на килограм.Прибързаните решения не винаги водят до нещо добро.Още повече,че дават големи очаквания и после много хора могат да останат разочаровани.Ама кой както си го разбира все пак.