Никой няма спомен от Красьо Черния

Депутатите, за които съществуват данни, че са общували с него, имат амнезия
19 ное 2009 13:29,
67
Никой няма спомен от Красьо Черния
Кирил Добрев. Снимка: БГНЕС

Лютви Местан от ДПС и Кирил Добрев от БСП са двама от депутатите, за които се твърди, че са SMS-вали с „черничкия” бизнесмен от Плевен – Красимир Георгиев. В четвъртък и двамата категорично отрекоха да го познават, но не изключиха по неведоми пътища да са комуникирали с него.

Кирил Добрев, за когото се твърди, че има 2 SMS-а от Красьо, каза, че нерядко му се случва да получава съобщения от непознати. Последното е от снощи – народният представител прочел на GSM-а си, че е „мръсен комунист и човек на Гоце”.

Всяка седмица го SMS-вал и Георги Софкин („Малките български хора”), макар депутатът Добрев да не го познавал, а само да знаел, че е порноактьор. Кирил Добрев не уточни за какво са си общували със Софкин.

Депутатът си обяснява огромния интерес към неговата личност с това, че номерът му е публичен и е обявен в сайта на Народното събрание (проверихме в сайта – номерът на Добрев не е там).

„Омръзна ми да се обяснявам, че не съм негър”, „няма да обръщам внимание на 25-годишен пикльо” (Красимир Георгиев е на 27), бяха част от цветущите изрази, с които депутатът отклони журналистическия интерес.

Все пак на самия Кирил Добрев му станало интересно какво е събрано за него чрез специални разузнавателни средства, защото се свързал с прокуратурата и иска всички данни по случая.

Същото е направил и другият набеден депутат – Лютви Местан. Верен на стила си, той даде дълго изявление от трибуната за пресконференции в парламента, без право на въпроси.

Още по темата

Местан заподозря, че шумът около него се вдига, за да не бъде осъден Красьо Черния. Логиката на депутата от ДПС е, че при него всичко е чисто и опитите да се компрометира неговото име ще компрометират самото разследване срещу плевенския лобист.

Лютви Местан поиска прокуратурата да му предостави абсолютно всички данни – входящи и изходящи обаждания, самите записи на разговорите му, ако са направени такива. Ако това стане, Местан обеща да ги покаже на медиите и настоя те да бъдат излъчени в ефир.

И Лютви Местан не изключи по някакъв начин да е говорил с Красьо. По думите му всеки ден получавал между 40 и 50 обаждания от непознати. Той си позволявал да отговаря и да връща обажданията само на най-настоятелните.

В паметта на Местан обаче не се е съхранил спомен за разговор с Красимир Георгиев от Плевен.

Председателят на РЗС Яне Янев посочи общо четирима народни представители, трима от тях – от ДПС, които си общували със скандалния бизнесмен.

Най-много с Красьо си е говорил Касим Дал – 123 изходящи обаждания и SMS-и. Дал обаче не дойде на работа днес. Затова не стана ясно дали и неговите 123 контакта с Красьо са били случайни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
тя преди 14 години
Красе, обади ми се моля те, не мога вече така. Говорил си с куцо, кьораво и сакато, само с мен не си още . Моля те звънни ми . 0887 325 225. Дано не греша номера си. Чакам те . P.S Мисля да уча икономика, надявам се да ми съдействуваш. Вечно твоя . Тя.
63
0
 
1
 
! Отговори
TT преди 14 години
"Дал обаче не дойде на работа днес. Затова не стана ясно дали и неговите 123 контакта с Красьо са били случайни."Аз ако не дойда на работа 3 пъти без предупреждение и ще ме уволнят ... кво е тва нещо ... елита на обществото ли е това ... дето трябва да са за пример ... кой ще го уволни тоя .. и такива като него ...
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
лудница, този е подпухнал от пиене, такива ни управляват ..... да живее България
61
0
 
1
 
! Отговори
Наглост! преди 14 години
А иначе тя амнезията им е постоянна на повечето депутати.. особено на тия дето са гузни и въпреки че нямат какво да крият им става "любопитно" каква информация е събрана за тях... така ли?!? ами логично ли звучи това?!?! и на тези дето дават пресконференции без право на питания, значи: аз ще ви кажа това което АЗ искам ВИЕ да знаете, ако не ви харесва- сори!
60
0
 
0
 
! Отговори
Наглост! преди 14 години
Ами то от съдържанието на въпросните смс-и много лесно може да се определи какъв е контакта- случаен или не! А този наглия да не ми се прави той на *** и да не лъже най-безскрупулно кой откъде му има номера... аз защо му го нямам.. и защо не всеки си позволява "случайни" съобщения на също толкова случайни номера... аааамахааа... нагли гадове, навън ако стане нещо такова подаваш оставка, свеждаш глава и си чакаш присъдата, само тука много рипат! Гадини такива!!!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
SMS Е МНОГО ХУБАВО НЕЩО,ЗНАЧИ ЧЕ НАШИТЕ ДЕПУТАТИ СА ГРАМОТНИ,ПАК ЧЕ НЕ ПОМНЯТ СИ ИМА ХАПЧЕТА ,ДА СЕ РАЗКРИЕ ВЕДНАГА В ПАРЛАМЕНТА ФИЛИАЛ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНА
58
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
а бе куку .. знаем,че си подметка на господина. Кажи сега връзката ви само платонична ли е
57
0
 
0
 
! Отговори
46922 преди 14 години
*** наистина, що не публикуват sms разговор - герберчетата само си говорят. Нищо нямате срещу бате Киро той е голем човек !!!
56
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 14 години
Чел съм три интервюта и слушах разговор с Краси по Дарик.Неговата версия е ,че помага на всички които имат нужда.На единият съдия помогнал да си оправи ишиаса,на друг уредил племеницата,а трети свързал с четвърти.Филантроп отвсякъде.
55
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 14 години
Е, ти пък сега и подробности :) Разбра какво имам в предвид. Ако е нарушил някой закон - да си носи последствията... Факта е, че лесно може да се изманипулира едно телефонно обаждане. На прокуратурата й трябват конкретни свидетели и достоверни доказателства.. другото е фарс за пред плебса...
54
0
 
0
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 14 години
Кирчо,кажи за какво престъпление тук ще се лежи,че нещо не мога да схвана
53
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 14 години
Аз съм друг Кирил, не съм Добрев! :)И никого не оправдавам - който е виновен да си лежи. Просто казвам, че като цяло е много лесно някой да бъде дискредитиран... това е факт и надявам се никой не го отрича!
52
0
 
0
 
! Отговори
juju преди 14 години
Е, добре де!! Къде е в края на краищата този Красьо черничкия? Никой не си задава въпроса къде е всъщност този човек и въобще вече започвам да се съмнявам в неговото съществуване. А вие??
51
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 14 години
Аз се опитвам да разсъждавам трезво ,а не емоционално и манипулирано като голяма част от хората.Може ли да ми обясни някой -има ли извършено престъпление с това,че някои хора говорили с този Красьо,и ако има такова какво точно е престъплението?
50
0
 
0
 
! Отговори
Анна преди 14 години
Чудя се дали наистина съществува такъв човек. Защо никой не го показа в ефир, не му взе интервю дори за жълт вестник? Странно....
49
0
 
0
 
! Отговори
мх преди 14 години
ей ся ще го потърся...потърпи само още малко....че то един ли е?!??.....сега, сега, бързамммм....
48
0
 
0
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
аууу по 40-50 непознати му звънят на ден!! Дайте ми и на мен номера на някой от тия убавци, искам и аз да им звънна! Искам да им благодаря за доброто управление, за съвестта и честността им! Айде дайте ми един номер моля ви се! ако може и на главния прокурор ми го дайте и на него да му звънна! пък те после нищо няма да си спомнят със сигурност!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Кирчо не се мъчи да се оправдаваш! Сигурно ще кажеш че не си знаел и за куфарчето с парите с което те хванаха преди години -Кирил Добрев трафикант на валутаМакар днес да е един от факторите в БСП Кирил Добрев влезе в политиката като син на баща си покойния Николай Добрев. Преди Добрев-младши да се захване с голямата политика, той претърпя шумен провал като трафикант на недекларирана валута в особено големи размери. През 2000 година Кирил Добрев бе спипан на българо-сръбската граница със сак, натъпкан с 200 000 марки и 43 000 долара. Естествено следствието бе потулено, но крими аферата отложи с няколко години голямото навлизане на Кирил в социалистическия каймак. БСП функционерите изчакаха търпеливо случаят да се забрави и девет години по-късно Кирил Добрев получи право да влезе във Висшия съвет на соцпартията.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Могат ли да помнят всеки от който са взимали подкупи?то да беше един
45
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 14 години
Нали бившият шеф на ОСА (в ДАНС) каза как стават нещата. Взима се един телефон, набира се човека който се цели да бъде компрометиран, когато вдигне се прекъсва - например се казва, че е грешка или се провежда някакъв разговор, колкото да стои в системата след това.Накрая със същата карта се набира другото компрометирано лице (например Красьо). По този начин при следваща проверка и двата разговора излизат наяве и двете лица, биват свързани помежду си. Компромата е готов!! :)..