ЕК завежда първото си дело срещу България

Причината – нерешеният проблем със софийския боклук
20 ное 2009 10:24, Красимир Ангелов
100
ЕК завежда първото си дело срещу България
Снимка: БГНЕС

Очаква се през днешния ден Европейската комисия да обяви решение за първото си дело срещу България в Европейския съд, съобщава БНР.

Поводът за завеждането му ще е софийският боклук.

Според заключението на експертите няма как въпросът с управлението на отпадъците в София да намери решение в кратък срок, затова няма повече да се отлага и последната стъпка от наказателната процедура, открита преди повече от 2 години.

"Знаете, че тя тече отдавна. Станишев саботираше всичко, което касаеше битовите отпадъци в София”, заяви в коментар премиерът Бойко Борисов.

Той отбеляза още, че всички отправени забележки от ЕК са отстранени и ще бъдат представени още материали за доказателство за напредъка ни.

Наказателната процедура срещу България ще продължи поне две години.

Ако нередностите бъдат отстранени в този срок, процедурата ще бъде закрита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
14
 
! Отговори
zeru преди 14 години
малко останахме софиянците в софия ;) нататък няма и да коментирам защото всеки който дойде в софията и си хвърля *** къде му падне а у вашите градчета си пазите ... айде и со здраве как се вика
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1.Нали сОфиянци сте голяма работа... май не сте изобщо,градове 10 пати колкото софия и се орпавят с *** вие не можете.Срамота2.Като кара Бентли какво, направи и ти фирма за *** и ти карай, поне там винаги ще има *** няма криза и ефтина работна ръка.Не завиждаи не е хубаво.
95
0
 
14
 
! Отговори
Боклук преди 14 години
Имах предвид боклукчийската фирма.
94
0
 
14
 
! Отговори
Боклук преди 14 години
Как ще се реши проблема с *** като собственика й кара едно от 10-те най скъпи возила в света. Познайте къде отиват парите. *** там работят на символични заплати. Сметището е държавно. Камионите са купени със заеми. Въобще комунизЪм.
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какъв Станишев те гони бе умник.*** на София си беше лично твой ангажимент.Но за четири години кметуване беше по-лесно да се прибират комисионни и да се возят бали по цялата страна ,за което се похарчиха пари за два завода за ***.Добре ,че още има някой да ти се връзва
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един премиер след като загубил изборите се срещнал с новия премиер и му дал две писма. Казал му (Когато останеш в много трудно положение отвори първото писмо и ще видиш как ще ти олекне работата. После ако пак останеш в много трудно положение отвори второто писмо.) Ден дошъл новия премиер останал в много трудно положение от което не е могъл да излезе с никакъв начин. Тогава се спомнил за писмата и отворил първото писмо. В писмото е било написано ОБВИНЯВАЙ ПРЕДИШНИТЕ. Той така е направил и наистина му е олекнало. Но ден дошъл пак работите се развалили и вече хората не искали да чуват само обвинения за предишните. Тогава премиерът отворил второто писмо. Във второто писмо е било написано НАПИШИ ДВЕ ПИСМА ЗА СЛЕДВАЩ?Я. До колкото виждам Бойко от първи ден е отворил първото писмо.
91
0
 
15
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Поздравления!Снимката е трепач.Тя е олицетворение на бъдещата работническа класа на България!А може би на Министър председателя-някои ден?
90
0
 
15
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Значи,в България-*** колкото щеш.От всякакъв материал и цвят!Излъчващи всякаква миризма-от "Шанел" до мингиянска пот.Изповядващи различни неща.Червени,сини,оранжеви,жълти.....Абе-избор голям.Някой лапат кюфтаци,други ДДС.Въпросът е КОГА Европейското търпение ще се пукне като балон и тия всичките ще влязат във фабрика за рециклиране?
89
0
 
15
 
! Отговори
Станка преди 14 години
....и четете европейската преса - там ще разберете как оценяват бат Бойко. Наште слугински медии не ги гледайте.
88
0
 
15
 
! Отговори
Станка преди 14 години
До 6 месеца тези 1,5 милиона българи, който гласуваха за ББ и НЕГОВИЯ ГЕРБ ще разберат за какво точно са гласували. Не само Лечков и сливналии се ориентираха. Останалите 5 милиона, които НЕ гласуваха за ГЕРБ просто ще трябва да почакат нови избори. А то, удариш ли българина по джоба, увеличиш ли му цигарите и алкохола (май на средния българин само това му остана), гледай какво става - от "Осанна" - "Разпни го"
87
0
 
14
 
! Отговори
ти преди 14 години
какво очакваш от гнусните българи,първо да се научат да си мият задниците тогава да говоря))
86
0
 
14
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Бе щом и Лечков, дето изкара половин Сливен под строй да гласува за бат Бойко взе да реве от тях и да им иска оставките...
85
0
 
14
 
! Отговори
Берия преди 14 години
Както обикновено става в политиката когато няма външен враг се появява "врагът с партиен билет", помним такъв пример от най близката ни история 10% управление. На мутрата само му гледайте сеира след месец два когато започнат един друг да се топят. Ще стане идеална пожарникарско-милиционерска чорба с екологична мас от кашалот.
84
0
 
14
 
! Отговори
5555 преди 14 години
Аааа,не си прав,я виж колко отговорности пое,колко обекти откри.Отговорен е за всичко положително ,което се случва в България.А за всичко отрицателно се знае кой е виновен,нали...
83
0
 
14
 
! Отговори
nqkoi si преди 14 години
suglasen sum 4e kogato faktite govorqt i Bogovete mul4at, no v kraina smetka nai-vajnoto e kak jivee malkiqt 4ovek. kakvo ot tova, 4e budget e N5 v Evropa ili 4e Oresharski e polu4il nagrada, kogato horata ne mogat da si posreshtan elementarnite nujdi? kakvo o t towa kakuv bil rezervut ili ikonomi4skata situaziq, kogato horata iznemogvat? rezultatite na durjavno nivo nqma da nahranqt horata!
82
0
 
14
 
! Отговори
1111 преди 14 години
Бойко ще понесе ли някаква отговорност все пак за нещо в тази държава??? Ако не - за какво се прави на премиер, преди това на кмет???
81
0
 
14
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Да не забравя и другите "слънца"-Лудото Яне, Лудия Воленчо...От тия хора ние чакаме държава да оправят,ей!Иван Костов е "друга бира".Той е заел позиция "зад" тях и чака да им го нахендри.
80
0
 
14
 
! Отговори
mi6osp преди 14 години
Пука му на главния виновник за нерешения проблем с ***, нали глобите ги плащаме ние! Проблемите от този род тепърва предстоят- ББ вече не е кмет,а министър-председател .Възможностите му да направи подобни бели в държавата ни с тоталната си некадърност да решава проблемите са безгранични.
79
0
 
14
 
! Отговори
antikomunist преди 14 години
Abe v tezi forumi samo plateni komunqgi-bokluchai li pishat be, bahti i srama za BG ste. A dano edin den pak vi upravlqva reznqka i rusnaka, mai vi e malko analnia sex
78
0
 
14
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Чудя се на акъла на българина.Бойко, Цецко, Цецка, Фидоска...Ами погледнете ги и кажете какво очаквате от тия.