Румяна Желева проговори: Сама реших да се оттегля!

"Не вярвах, че една кампания ще стигне толкова далеч"
20 яну 2010 13:00,
200
Румяна Желева проговори: Сама реших да се оттегля!
Снимка: БГНЕС

"Решението да се оттегля от кандидатурата за еврокомисар и външен министър на България го взех в момента, в който излезе правното становище на Комисията по правни въпроси към Европейския парламент. Това беше важно за мен", каза Румяна Желева пред БНР.

"Щастлива съм, че правното становище потвърди дълбоко известния факт, че няма конфликт на интереси и че финансовите ми декларации са абсолютно в съответствие с нормите и правилата на Европейския парламент”, обясни още външният ни министър в оставка.

На въпрос дали е имало натиск да се оттегли, Желева каза:

"Не, не е имало такова нещо".

"Не вярвах, че една кампания, инспирирана от либералите, осъществена от зелените, в полза на социалистите, ще стигне толкова далеч", заяви още Румяна Желева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 14 години
щастлива била, хахаха, от какво?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я си отвори очи бе 20. Виж кой управлява. Както писаха кръгът Хелиос на Валентин Златев. Отново червените са отгоре. Да вземе Бойко да направи външен министър депутата от ГЕРБ Даниел Георгиев. Много неуко, но мераклия момче, особено татко му-червения кмет на Ботевград. Ако всичките ви депутати са от неговия сой нищо добро не чака България.да н говорим пък за сина на шофьора на ген. Григор Шопов.
29
0
 
0
 
! Отговори
Стефанов преди 14 години
подкрепям Желева - осъзна че трябва да се оттегли и го направи достойно. Не знам за друг случай български политик сам да се е оттеглял. Ако не друго уважавам решението да си признаеш че си *** ръб и некомпетентен и да се оттеглиш навреме.
28
0
 
0
 
! Отговори
до Руми преди 14 години
Ти ако си скарана с географията недей да мислиш и другите, като себе си .Целия свят е изпищя от отвличането на кораби от сомалийските пирати а наща министърка на външните работи си няма хабер
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами Руми, ние "драскачите" може да не сме по-умни от Желева, ама не сме тръгнали комисари да ставаме. Искаме по-умни да стават комисари. пък и в Европа май е така. Затова отпадна Желева не мислиш ли??
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аре не се показвай вече ***.Омръзна ми да ти гледам зъбите по цял ден.
25
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 14 години
Тая нагла и амбициозна поровансалка, още малко ще се изкара и мъченица. Ха-ха. Да се изсели от България, такъв позор, като нейния не сме виждали никога.
24
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Аз все още се чудя защо смята тази, че фирмата и е бил най-големият проблем и показването на фактите са били атака. Ако беше достоен човек 1 ден след излушването трябваше да си подаде оставка, не заради фирмата, а поради некомпетентноста.
23
0
 
0
 
! Отговори
otneseni преди 14 години
Гротеска-доказаната като най-морално несъстоятелна в изслушванията за европейски комисари, се пробва да морализаторсва?!? баси!
22
0
 
0
 
! Отговори
анти ТИМ преди 14 години
Излагацията беше пълна - не ти е виновна А.Първанова, че познанията ти по география са на ниво втори клас. Както и на Вожда ти. Ти не знаеше, че Аденския залив е залив, а пък Боко вчера го кръсти Сомалийски такъв. Социализмо-комунизма свърши. Вече мутро-милиционерското връзкарство върви само у нас, но не и в Европа.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
gati nahaliteta:odteglena stoi pred kamerite i se ar4i tok i energia da ia izly4vat namesto Fandykova da izpolzva energiata da rinat snego
20
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
dostoina jena...kakvoto i da kazvate!!!!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
е преди 14 години
тъпо, грозно и лъжливо добиче, уфффффффф, отървахме се
18
0
 
0
 
! Отговори
перископ преди 14 години
Ха сега да видим дали ционисткомасонските *** и еничари от БСП.НДСВ ще посмеят да кажат и дума срещу Георгиева?Пращат я Сорос и компания от СБ а за червените *** и жълтите *** заповедите зад океана не се коментират.Жалко.че Желева не им би шута и на пожарникарят и на евричифутите от котилото наречено ЕНП!Ха сега познайте как сатрапите ще печелят от кризи и хуманитарни катастрофи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правната комисия въобще не я е оневинила.Тия да ги говори на бабите дето нямат интернет и не знаят чужди езици.Последната и декларация е наред ,но за декларациите 2007 и 2008 год имало несъответствия.Това е европейското име на лъжата-несъответствия.Това е становището на комисията.Другото са алабалистики
16
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
Ха-хааа!Тази е велика! Успя да обедини всички срещу себе си. *** с голи амбиции."Не вярвах, че една кампания ще стигне толкова далеч" .....Как да повярва когато досега се е въртяла в кръга на свинските чревца като Кр. Петков, Мирчо *** и тем подобни? Където всичко се урежда на уше, на тъмно, халваджията за бозаджията....Няма "трудови навици" за друга среда, горкана .....
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що за наглост е това, че Желева някакси е очаквала да и се размине!! ТАМ не е България, където платиш ли си - покриваш се и тихомълком се сдобиваш с пост! Антония Първанова изобщо не е камъчето катурнало каруцата на Желева. Да забиеш глава в пясъка и чакаш да те изберат е приоритет на нашенските политици. така не става. Не и в Европа.
14
0
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 14 години
Ei koga sha mahnat toq Bancik ot presata be, samo me strqska kato minawam pokrai butkite za westnici.
13
0
 
0
 
! Отговори
cowboy преди 14 години
Решението Ве дойде много късно, госпожо. Ако Вие имахте способност за самопреценка и чувство за отговорност пред другите трябваше да вземете решение да не се кандидатирате и за депутат, защото просто интелектуалните Ви възможности не са на ниво. Това важи и за мнозинството от колегите Ви в българския парламент. Затова болшинството от тях се спотайват на банките и не се изказват, а послушно гласуват това, което им се нареди. Всичко е въпрос на лично достойнство и морал....Ама и аз се размечтах.
12
0
 
0
 
! Отговори
Руми преди 14 години
айде сега.....от както нашумя този случай вече всички ги знаете къде се намират, а преди това..??????????????????? не сте и чували за прословутия Аденски залив.....с това не искам да я защитавам, само да припомня на драскачите, че и те не са по-умни от Желева.